неділю, 19 лютого 2012 р.

«Перемога соціалізму як життєве кредо»


20 січня ц.р. у Варві відбулись урочистості з нагоди 80-річчя від дня виходу в світ Варвинської районної газети «Слово Варвинщини». Районка вперше вийшла друком у січні 1932 року як «Соціалістичний наступ». 1937-го року її було перейменовано у «Перемогу соціалізму», 1967-го – у «Радянське життя», 2001-го – у «Слово Варвинщини». Як повідомляє Чернігівський інформаційний портал Siver-Info, «привітати редакційний колектив, прибули співзасновники – голова райдержадміністрації Петро Бакуменко, голова районної ради Володимир Петренко, представники органів місцевого самоврядування, меценати від агрофірми «Дружба нова», з Гнідинцівського нафтопереробного заводу, інші поважні гості. Чималим був «десант» депутатів обласної ради – Віктор Кульбако, Валерій Зуб, Микола Рудьковський, Олена Дмитренко. Гості подарували редакції нові меблі, техніку для друку газети, інші речі, необхідні для покращення умов праці журналістів».

Треба визнати, що колективу «Районки» за отримані подарунки соромно не буде, адже газета з номера в номер навідмінно відпрацьовує їх. Районне видання бездоганно втілює найвибагливіші піар забаганки своїх співзасновників, численних спонсорів та доброчинників (перелік див. вище). З номера в номер, від аркуша до аркуша тиражуються обличчя всіх тих «меценатів» та їх незграбний недолугий піар в такому непристойному обсязі, що шпальт газети вже не вистачає на необхідну інформаційну та новинну складову. Гострих матеріалів, чи бодай об’єктивних коментарів суспільно важливих для громади подій на сторінках єдиного друкованого районного видання можна й не шукати, вони є поза форматом редакційної політики видання, яке за останні 2-3 роки перетворилось на дешеву медійну іграшку його співзасновників і спонсорів з числа перелічених вище. Наразі газета стала дешевим відворенням нашої маргінальної влади та яскравим показником її нікчемності. Тепер редакційний колектив без жодних вагань і з неприхованою гордістю може повернути собі одну зі своїх історичних назв - «Радянське життя» чи то  «Соціалістичний наступ». Зі святом тебе «Районка».
Петро Демінський
/оглядач/

5 коментарів:

  1. "Наразі газета стала дешевим відворенням нашої маргінальної влади та яскравим показником її нікчемності"
    :-))))))))))))))))))

    ВідповістиВидалити
  2. мене кілька разів питали: чому та районка дно про того гайдая пише та славить його, хіба більш ні про що писати? я відповідаю: хто платить той і музику замовляє)) але тут треба було б додавати, що в редакції є язички які полюбляють владні дупки, та я не додаю..
    таке враження, що газетку видають за допомогою машини часу з совєцького минулого)))

    ВідповістиВидалити
  3. Уважаемый АДМИН,выставьте рекламу сайта в РАЙОНКЕ,ОРИОНЕ,и Областной газете.

    ВідповістиВидалити
  4. це не закінчиться нічим хорошим. новому редактору скоро доведеться піднімати газету з нуля. а гроші треба відпрацьовувать пропорційно, хто скільки дає. якщо на першому місці передплатники, то по газеті цього не видно. якщо її купили гайдаї чи ще хтось, то так і скажіть. про призи передплатникам я вже не можу читать. наче мільйон доларів той приз. а як написать про те, чим варва гуде то як води в рота набрали. що там з Попенками за фокуси - секрет? якби у кожній хаті був інтернет так ляпнув би ваш тираж ще бистріше.

    ВідповістиВидалити