неділю, 26 лютого 2012 р.

Сусідки

Як відомо, значна частина жителів районних центрів вгамовують свій інформаційний голод із місцевої преси. Зараз я не хочу вести мову про змістовне наповнення газет районного значення, просто зверну Вашу увагу на сам підхід донесення інформації до жителів районів і до осіб, які по тим чи іншим причинам, не можуть тримати в руках «живу районку», при цьому мають бажання знати, що ж там коїться в цьому районі. І таких осіб, повірте, не мало… Це і дотичні до району, але не проживаючі там люди, це і ті які тимчасово проживають на території району, і ті хто збираються відвідати район, і просто інтернет-спільнота. Звісно мова йде про інформацію, доступну в мережі Інтернет.


Для прикладу беремо сусідню «Срібнянщину», стаття якої і наштовхнула на роздуми: «Два райони – два погляди на існування ЗМІ.
Як повідомило сьогодні Варвинське радіомовлення, на 2012 рік у районному бюджеті Варвинського району передбачена фінансова  підтримка газети "Слово Варвинщини” в сумі 140 тисяч гривень, а комунального радіомовлення – 40 тисяч гривень.
Можна тільки порадіти за сусідів, де районна влада не байдужа до місцевих засобів масової інформації. Для порівняння у Срібнянському районі фінансова підтримка газети "Срібнянщина”, яка має приблизно однаковий тираж і виходить з однаковою періодичністю – щосуботи, за рішенням депутатів районної ради визначена в сумі 30 тисяч гривень на рік. При тому, що районного радіо у Срібнянському районі взагалі немає...     Джерело: http://sribne-gazeta.com.ua/news/2012-01-27-61»
Зрозуміло стає одне, що влада Варвинського району не байдужа до місцевих засобів масової інформації, за що їй окрема подяка. Але виникають інші питання: чому при фінансуванні, майже в 5 разів більшому, «Слово Варвинщини» не має свого відображення в мережі?! Це наштовхує на думки: або сусідка «Срібнянщина» має тіньові схеми, для реалізації інтернет-видання ;) , або «Слово Варвинщини» нераціонально використовує виділені кошти… А може це просто бажання і професіоналізм співробітників «районок» який дещо різниться?! У одних є мета донести до спільноти інформацію, а у інших створити умови для належного фінансування?!
Будемо сподіватися що відповіді на ці питання все ж таки знайдуться… Свої варіанти та версії Ви можете подати у вигляді коментаря до цієї статті :)
P.S. Окремий респект працівникам «Срібнянщини» дотичних до інтернет видання!!!



2 коментарі:

  1. ТУПО ЖИРУЮТЬ! ... А ГРОШІ ЯКІСНО ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ... І НАВБІСА ТОЙ ІНТЕРНЕТ, ЯКЩО ЧИТАТСЬКА АУДИТОРІЯ РАЙОНКИ ЧІТКО ВИЗНАЧЕНА СВОЇМ НАПОВНЕННЯМ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за думку :)
      Прохання до коментуючих! В полі "Коментувати як", бажано вибирати пункт "Ім'я/url" і вказати ім'я/псевдо, т.я. "Анонім" звучить не зовсім естетично ;). Звісно, якщо Ви зареєстровані, то це ще краще, але почнемо хоч з імен...

      Видалити