середу, 29 лютого 2012 р.

Нарешті ВОДА!

Як же приємно коли з крана тече вода. Ми всі це відчуваємо, лише коли певний час її не маємо. Після чергового відключення, яке виникло в результаті пориву по вулиці 9 січня, район «Зарічка» був «зневоднений». З четверга по понеділок (23-27 лютого 2012 року) працівники КП «Господар», проводили роботи по ліквідації пориву, щоб якнайшвидше подати довгоочікувану воду до населення.



Але за вихідні незабули, і сумлінно їх перечекали… І ось, в понеділок, пішла вона, довгоочікувана вода, але якої якості?! Вже і вівторок закінчився, а вона - коричнева. Особисто в мене це викликає обурення, яке я доношу до вас. Звісно, ми можемо її відфільтрувати, але цим ми частково очистимо її від великого вмісту іржі, бруду і різного роду нечистот. При цьому очистка буде тільки ЧАСТКОВА, яка може порадувати тільки очі, а не організм в цілому.

Тепер перейдемо до висновків Експертів, які стверджують, що спалахи гепатиту найчастіше виникають після ремонту водопровідних мереж. На думку фахівців, жодна станція з очищення води не може поліпшити ситуацію, оскільки, потрапляючи в старі водопровідні мережі, навіть очищена вода забруднюється знову. Доктор біологічних наук, завідувач кафедрою екології Придніпровської академії будівництва та архітектури Григорій Шматков, разом зі своїми колегами, на основі спостережень протягом більш ніж 10  років, виявили взаємозв'язок спалахів гепатиту з відключеннями води. Справа в тому, що після відключення води, у труби потрапляє повітря, що сприяє швидкій реакції зі стінками труб, а також розвитку та стрімкому зростанню кількості шкідливих бактерій та збудників. Увімкнувши воду, слабкий напір встигає «захоплювати» різні шкідливі речовини та збудників хвороб. Тому фахівці радять бути особливо обережними в перші дні після включення води. Щоб себе убезпечити, потрібно очищати воду усіма можливими способами або, в крайньому випадку, кип'ятити її.

2 коментарі:

  1. Які хороші працівники КП "Господар"!!!!! А мені було відмовлено, тому що приватний сектор і робіть, що хочете. В прямому сенсі послали куди подалі. Отак. А ви їх хвалите.

    ВідповістиВидалити
  2. А де це я їх хвалю? На зарічці, через день води нема. Потім ще два дні тече таке г...о як показане на фото. За що тут хвалити КП "Господар"? За те що вони подають кінцевому споживачу речовину незадовільної якості, яка не зможе пройти відповідного стандарту? А ще за це і бере необґрунтовано-високу плату?! Чи за те, що цей же, кінцевий споживач, платить і за пориви в системі підприємства свої кошти?
    Тепер стосовно відмови Вам особисто. Моя рекомендація - звертайтесь до них письмово. Відмова буде далеко не в такій формі яку отримали Ви. Потім, з відмовою, або пасивною реакцією, зв'яжіться з нами (контакти внизу сторінки). Далі ми готові підтримувати Вас як в медійному плані, так і спробуємо з'ясувати причини такого ставлення до приватного сектору.

    ВідповістиВидалити