понеділок, 30 липня 2012 р.

Беззаконня на Чернігівщині

У представницькій владі Варвинського району очевидні не лише оборудки із совістю, але й грубі порушення закону.
Прочитавши на сайті газети "Україна Молода" від 15.06.2012 року думку посадових осіб Варвинського району щодо сільгосптовариства СТОВ "Дружба Нова", мимоволі робиш висновок, що є багато випадків в житті нашої держави, коли пересічний український громадянин нікому не потрібен. Це факт.


Та коли коментар по ряду проблем в районі, в тому числі й по фактах беззаконня, дає чиновник, та ще й маючи статус голови Варвинської районної ради, то знову робиш висновок – а хіба тільки "Дружба-Нова" глумиться з населення, створюючи в своїй установі приватні підприємства, щоб через прогалини в законодавстві звільнятися від податків з багатомільйонних прибутків та проводити інші незаконні дії?

Ніде правди діти, але на всій території України створені багато подібних структур, у тому числі й у сфері торгівлі, які працюючи на єдиному податку насправді приносять величезні прибутки своїм господарям, а їх наймані працівники заробітну плату отримують в "конвертах". Не є винятком і ті, хто замовив публікацію в "Україні Молодій".

Якщо говорити про таке свавілля та беззаконня, а всі ми стоїмо на захисті справедливості, в тому числі і ЗМІ, то чому голова Варвинської районної ради Петренко В.В. також грубо порушує закони України, не отримуючи за це покарання?

Прикладом тому є те, що цей високопосадовець грубо порушуючи вимоги чинного законодавства, прийняв на посаду керуючого справами виконавчого апарату Варвинської районної ради особу, яка, м'яко кажучи, не повинна там працювати. Про це є підтвердження прокуратури. Але судові інстанції зробили свою "чорну" справу. Та й взагалі, чи дійшла ця справа до апеляційного суду, сказати важко.

Ще цікавішим є те, що по документах керуючий справами виконавчого апарату Варвинської районної ради Ляшенко М.Г. як депутат районної ради був непрацюючим, а вже при прийнятті на посаду, по тих же документах, був працівником однієї з приватних фірм. Таким чином були приписані кілька років трудового стажу. То чи не дякуючи голові ради, вся ця афера була сфабрикована? Як не соромно цим горе-керівникам перед громадою району, діючи таким чином?

Громадськість глибоко вразив та обурив й той факт, що в обхід процедури та регламенту Варвинської районної ради, враховуючи те, що тому ж таки Петренку В.В. в жовтні цього року виходити на заслужений відпочинок, обманом депутатського корпусу ради було прийняте рішення про 50% надбавку до заробітної плати, не дивлячись на те, що працівникам гуманітарної сфери району не вистачає коштів на заробітну плату, а бюджет району має величезний дефіцит.

З наведених фактів виникає ряд запитань, відповідь на які може дати тільки незалежне розслідування.

Петро Комаров
ДЖЕРЕЛО

Немає коментарів:

Дописати коментар