середу, 12 вересня 2012 р.

Поспішиш людей насмішиш



       І тільки так можна сказати про надруковану статтю під рубрикою «Варто знати» «Скористайтесь послугою» директора КП «Господар» М. Черняховича, в якій він вказує, що з 27 серпня КП «Господар» планує приступити до виконання робіт з перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів.

То дійсно варто почитати і знати рішення Варвинської селищної ради від 26 липня 2012 року «Про затвердження тарифу на надання послуг з перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів», в якому пунктом 2 зазначено, що рішення вводиться в дію через 30 днів після офіційного оприлюднення. То чого спішити, коли дане рішення офіційно не оприлюднено. Але мене дивує і інше. В статті зазначено, що для населення роботи з перевірки та прочищення димових та вентиляційних каналів коштують 32 грн.. Перевірка та прочищення димових та вентиляційних каналів це різні за обсягом виконання роботи. Як показує практика в приватних будинках в більшості випадках проводиться лише перевірка димових та вентиляційних каналів, а прочищення димових та вентиляційних каналів не здійснюється у відсутності забруднення та наявності тяги. КП «Господар» розроблений тариф один, а не окремо за перевірку та прочищення димових та вентиляційних каналів. Тому, на нашу думку, необхідно розробити тариф на перевірку та прочищення димових та вентиляційних каналів окремо, що дасть можливість громадянам оплачувати за фактично виконані роботи. А в разі не виконання робіт по прочищенню димових та вентиляційних каналів на громадян (споживачів) покладатиметься незаконний обов’язок оплати вказаної суми тарифу.
      Рішення Варвинської селищної ради «Про затвердження тарифу  на перевірку та прочищення димових та вентиляційних каналів» та стаття директора КП «Господар» «Скористайтесь послугою» розглянуті на засідання засновників Варвинської районної громадської організації «За права споживачів» і прийнято рішення звернутися до Варвинської РДА щодо забезпечення законності у зв’язку з прийнятим Варвинською селищною  радою рішенням.

За дорученням засновників ВРГО «За права споживачів»                                       В.П.Остапець

Немає коментарів:

Дописати коментар