середу, 24 жовтня 2012 р.

Бюджетні процеси.



Шановні читачі хочемо нагадати про деякі перипетії бюджетних процесів. Згідно затвердженого ВРУ державного бюджету на 2012 рік, смт Варва отримало субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 3,2 млн. грн.., згідно коду бюджету 25304000000. (див. додаток 7 до держбюджету на 2012 рік). Далі під ці кошти Чернігівською облдержадміністрацією був затверджений перелік об’єктів фінансування, до якого потрапили:

-          Варвинська загальноосвітня школа (реконструкція шатрового даху);
-          Варвинський МНВК (реконструкція системи опалення та влаштування котельні);
-          Варвинська районна бібліотека (ремонт покрівлі);
-          Варвинська ЦРЛ (придбання рентген апарата);
-          Вул.. Українська смт Варва (капітальний ремонт дорожнього покриття).
На основі цього переліку Варвинською районною радою були прийняті зміни до бюджету району (РІШЕННЯ   одинадцята сесія  шостого  скликання 20 червня 2012 року «Про внесення змін  та доповнень до рішення сесії районної ради від 6 січня 2012 року «Про районний бюджет на 2012 рік»). Згідно даного рішення підпункт 7 пункту 6 районного бюджету затверджено в такій редакції:
7. Розподілити субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій  в сумі 3200000 гривень головним розпорядникам коштів районного бюджетів за об`єктами :
- відділу освіти райдержадміністрації по КТКВК 150101 „Капітальні вкладення” КЕКВ 2143 „Реконструкція інших об’єктів” в сумі 1871500 гривень на проведення реконструкції Варвинської ЗОШ І-ІІІ ст. смт Варва  по вул.Шевченка, Чернігівської області з виділенням черговості будівництва: перша черга – реконструкція шатрового даху з повною заміною кроквяної системи та покриття основного корпусу школи - 1583900 гривень та реконструкції системи опалення Варвинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату з улаштуванням автономної котельні по вул. Маяковського,45 в смт Варва, Чернігівської області - 287600 гривень;
- відділу культури райдержадміністрації по КТКВК 150101 „Капітальні вкладення” КЕКВ 2133 „Капітальний ремонт інших об’єктів” в сумі 121700 гривень для проведення капітального ремонту покрівлі районної бібліотеки;    
 - районній державній адміністрації по КТКВК 150101 „Капітальні вкладення” КЕКВ 2110 „Придбання обладнання і предметів довгострокового користування” в сумі 734100 гривень для придбання у райлікарню комплексу рентгенівського діагностичного з цифровою обробкою зображення РДК  ВСМ на 2 робочих місяця (з томографією); 
 - фінансовому управлінню районної державної адміністрації по КТКВК 250366 „Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій” КЕКВ 1320 „Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів” в сумі 472700 гривень для подальшого розподілу Варвинській селищній раді на проведення капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Українській.
На сьогодні деякі з цих об’єктів отримали відповідне фінансування. Так наприклад проводиться реконструкція даху загальноосвітньої школи, проведено ремонт дорожнього покриття вулиці Української, придбано рентген апарат для ЦРЛ.
    Взагалі з самого початку появи цих 3,2 млн. гривень вони стали об’єктом піару, спочатку полум’яного радикала Олега Ляшка, а потім вже місцевої влади в особі очільників РДА. Але ж єдиним піаром не проживеш, тому з рухом цих всіх коштів вирішили порухати й інші кошти, що на думку деяких діячів-комсомольців погано лежать. Мова йде про виділення з бюджету розвитку Варвинського селищного бюджету 315 тис гривень на капітальний ремонт вул. Української, незрозуміло можливо дана вулиця вдвічі подовшала, а можливо поширшала (кошторисна вартість капітального ремонту вул.. Української 472,7 тис гривень), але гроші пропонують депутатам виділити, тільки невідомо на що, адже держбюджет фінансує повністю ремонт Української?!

Немає коментарів:

Дописати коментар