вівторок, 19 березня 2013 р.

Оренда землі в Недригайлівськогму районі.

В ряді сіл Недригайлівського району Сумської області  СТОВ “Дружба-Нова” досі не розрахувалося  за оренду землі.  Читайте Інтернет-газету “Недригайлів сьогодні” за 13.03.2013 р.:

 З усіх претензій, висловлених С.Свириденком до звіту голови, основні зводились до того, що не розраховується повністю зі своїми пайовиками хвалене товариство "Дружба Нова", заходження в район якого активно лобіювали О.Коренев та І.Карпенко. О.Коренев сказав на сесії, що в цій справі він поставив своє добре ім`я. На жаль, "дружбани" підводять. Пайовики Тернів, Вільшани, Козельного та інших сіл не в захваті від того, що за договором оренди плату за землю повністю повинні були віддати ще перед новим роком, а надворі вже весна.
 

12 коментарів:

  1. Цікаво, як одне й те ж господарство по іншому поводить себе у різних районах. У Срібнянському районі одна тільки "Дружба-Нова" ще не розрахувались по орендній платі за земельні паї в частині індексації оцінки землі за 2012 рік на коефіцієнт 1,756. Обіцяють заплатити до липня. А як на Варвинщині? Поряд у нас СТОВ "Батьківщина" давно заплатила і 7 відсотків орендної плати, а не 5, як "Дружба-Нова", і індексацію заплатили.

    ВідповістиВидалити
  2. бачили очі,який договір підписували? тепер його і їжте. а стосовно не виплати -- в суд. і пеню, за прострочку.

    ВідповістиВидалити
  3. Як ця новина стосується назви сайту "Варва. Новини, події, огляд"? Чи все таки це "Антидружба. Бруд. Плітки. Заздрість"?

    ВідповістиВидалити
  4. Чому на цьому сайті все однобоко стосовно "Дружби-Нова". Все так погано, немає взагалі досягнень і успіхів? Кожне агропідприємство України має сучасну потужну техніку, агрохімлабораторію, робить моніторинг родючості земель, застосовує сучасні технології? Раніш Варву вся Україна знала завдяки ГПЗ, зараз Варву знають завдяки "Дружбі-Нова". Точно так як раніш Варвинщина була і зараз продовжує бути відома завдяки Бодянському і Вороному. У Варву приїзджають міністри, радники президента, іноземці, фахівці. І замість того, щоб пройнятись десь гордістю за свою малу Батьківщину, тут вишукується з Інтернета весь бруд і виливається на сторінках цього "сайту". Ніхто не пише скільки робочих місць створено на Варвинщині, зарплата виплачується вчасно, молодь повертається з Києва та інших міст, робиться вагома підтримка соцсфери, застосовуються сучасні технології.
    Мені соромно за авторів сайту, тут весь наш менталітет: "У мене корова здохла, то нехай і в сусіда здохне"...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Інформація повинна бути різнобічною. Наприклад про "Дружбу-Нову" я хочу знати не тільки те, що пише їхній сайт, а трохи більше. У кожного є плюси, мінуси і навіщо щось приховувати – позитивне чи негативне? На те й засоби масової інформації існують.
      Балачки про бруд на сайті це просто несерйозно. Чи вважаєте, що інформація з Недригайлівського району недостовірна? А я читаючи такий коментар ще більше переконуюсь, що то все правда. Не переймайтесь, що про неї узнали в нашому районі.
      Давайте не будем про робочі місця. Проїдьте по фермах колишнього племзаводу “Мирний”, Озерян і далі по селах нашого та інших районів і областей, куди прийшла “Дружба”. Порахуйте скільки в тих селах було колись робочих місць. І скільки є тепер, завдяки “Дружбі”.
      Давайте не рівняти славу “Дружби” і ГПЗ. Тут ви вже перегнули далі нікуди і такі казки можна розказувать дуже далеко від Варви. Пройдіться Варвою з краю в край, подивіться, що зробив для нашого селища ГПЗ за роки його існування. І що зробила “Дружба”, яка за копійки викупила в людей майно свого попередника - варвинської “України”. Да, панський маєток нічогенький... Директорам ГПЗ такі й не снились.

      Видалити
    2. Якби ж то, шановний, в цьому товаристві робилось все, задля блага людей. Напроти. Все навпаки. І в єтичному, і в моральному , і в матеріальному відношеннях. Звісно, крім визначеної когорти працівників і їх прихильників, котрі, як пси на ланцюгах, яких вони прикормили, здатні розтерзати тих, хто має альтернативну думку. А поки-що все складається так, як вважає більшість людей.
      А сайт тут нідочого. Молодці його організатори. Повністю підтримую і поділяю їх думку, адже в районній газеті такої ПРАВДИ не побачиш.

      Видалити
    3. Звичайно, в нас в районі власники всіх приватних і керівники неприватних підприємств високоморальні люди, вчасно і в повній мірі сплачують податки, виплачують своїм працівникам вчасно і нормальну зарплату, їхні працівники всім задоволені, дбають про селище і район. Навколо сама ідилія, лише "Дружба-Нова" носій зла. Да, ще в нас селищний голова з командою також не зовсім правильні. Їх також треба облити брудом. Можливо заважають декому.

      Видалити
    4. Особливо селищний голова, на ремонті даху по вулиці Шевченка, 53. Неважко підрахувати, скільки коштів відмито. По самим грубим підрахункам, для його ремонту треба було 60 тисяч гривень, а не втричі більше. І як після такого відноситись до цієї голови та її команди. Цікаво, а кто був організатором та власником ідеї? Хоча в її оточенні консультантів вистачить...

      Видалити
    5. Дивує причетність до цієї афери депутата з казначейства. Й на думку не спало б...

      Видалити
  5. Вам адмін неодноразово наголошував, маєте цікавий матеріал - шліть! Внизу кожної сторінки є адреса. Всі знають, що цей блог не являється якимось професійним ресурсом із штатом журналістів, які те і роблять що досліджують все що коїться на території району.
    Може хтось із вас дав якусь інформацію і її не опублікували?
    І взагалі, для зауважень роботи блогу, якщо мене не підводить пам'ять, адмін створив окрему тему.
    П.С. Якщо так багато "Дружби" на сторінках блогу, може це взагалі їхній ресурс?! ;) Піар - він і в африці піар. І як відомо, класика жанру: "Без пиара, нет навара" :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А таки да! Може правда цей сайт "Дружба" фінансує?!!!

      Видалити
  6. От якби ще і ці новини (хоч такі які маємо) закрити, от би в районі жити краще стало. Еге ж?!

    ВідповістиВидалити