середу, 6 березня 2013 р.

Кукурудзяні традиції :)

З давніх давен (в масштабі нової історії) кукурудза щільно зайняла свою позицію в житті українського народу. Не оминула вона стороною і наші терени :). Зокрема одне із славетних сіл Варвинського району - Озеряни. Щоб дуже не втомлювати вас своєю писаниною, пропонуємо Вашій увазі історичну фото довідку:
Звісно вона буде не такого плану (хоча теж тематична)  ;)  

А, приблизно така. Задокументована. Підтверджена. Відповідна до піднятої теми.
Тр-р-р-р-р-р-р-р-р. - барабанний супровід, відкривається занавіс і маємо: люди добрі, хата тепла - ОЗЕРЯНИ, КУКУРУДЗА, СИЛОС, Традиції, ...

І Перемога соціалізму - як життєве кредо:

3 коментарі:

  1. Хтозна як воно покаже далі з кукурудзою...
    Кажуть, що у "Дружби-Нової" незабаром буде новий власник. І процес вже піщов. Нинішні власники всі разом почали продавати йому свої акції. У офсі тільки про це й балачок. Але одні чутки, правди ніхто не каже. Хоч видно, що начальство ну дуже стурбоване.

    ВідповістиВидалити
  2. Наступним кроком у становленні кукурудзяних традицій буде традиція називати дітей відповідними іменами, типу Маіс або Маіса

    ВідповістиВидалити
  3. У часи,коли на полях була впроваджена технологія сівозміни, на одній і тій самій площі дозволялось сіяти кукурудзу тільки на 7-8 рік. Соняшник і того більше. Контролюючі органи суворо слідкували за таким процесом. Але саме головне, ті хто працювали на цій землі самі сурово дотримувались цих правил, тому що знали, що ця земля повинна годувати і їх нащадків. Що робиться нині? Кожного року в цілях одномоментного прибутку на полях ми бачимо одне й теж.
    Горезвісна сучасна теорія дозованого внесення в землю неорганічної хімії, губить землю, людей, довкілля. Керівників таких підприємств, приміром як та ж "Дружба Нова", зовсім не цікавить ця проблема. В противному випадку вони б цього не робили. Фахівці й експерти вирахували, що гербіцидів, пестицидів, неорганічних добрив та інших сполук вноситься в 18 разів більше, ніж в минулі часи.

    ВідповістиВидалити