вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Як "Кернел" на Срібнянщині жнивував.

14 жовтня два комбайни СТОВ "Дружба-Нова”, власником якого  є компанія "Кернел”, під прикриттям близько двадцяти охоронців цієї компанії, заїхали збирати врожай на дігтярівські землі. Без охоронців було не обійтися, адже посіяли і виростили кукурудзу на цій землі хлібороби СТОВ "Батьківщина”. На кожен комбайн припадало по одному оператору, які вели відеозйомку дій обох сторін
конфлікту та працівників Срібнянського РВ УМВС.





 Першою гості з Варвинщини обмолотили ділянку площею два гектари, яка взагалі не входить до спірних земель. Напевне, помилилися. Керівник охоронців Сергій Тарасенко навіть не заперечував цього.

-  Ну, обмолотили здається 1,8 чи 1,6 гектара то й що? - заявив він у присутності працівників міліції, звіривши обмолочену площу з картою полів, яку показали представники СТОВ "Батьківщина”. А за  хвилину, трохи подумавши,  так само привселюдно відмовився від своїх слів.

На іншій ділянці після неодноразових наполягань власників урожаю представники СТОВ "Дружба-Нова” показали копії трьох договорів оренди із цим товариством на ділянки по 2 гектари кожна, зареєстровані у жовтні минулого року. У представників  "Батьківщини” були свої аргументи на користь незаконного збирання врожаю. До того ж  лише на полі вони дізнались про існування цих трьох договорів і дивувались, чому у "Дружбі-Новій” рік чекали, аби змолотити кукурудзу, яку вони не сіяли і не вирощували і не пред'являли претензій по цих ділянках.

Та найбільше протистояння виникло на полі, що знаходиться біля дільниці механізації у Дігтярях. Охоронці "Кернела”, не зважаючи на присутність працівників міліції, у черговий раз вдалися до блокування техніки СТОВ "Батьківщина”. Причому блокували її не тільки на спірній площі, а навіть на польових дорогах.


Цього дня на місці конфлікту побували прокурор району Сергій Шевченко та начальник Срібнянського РВ УМВС у Чернігівській області Роман Заєць.


З початку конфлікту, за даними СТОВ "Батьківщина”, товариство "Дружба-Нова” обмолотило і вивезло кукурудзи, вирощеної "Батьківщиною”, на суму біля 20 мільйонів гривень. 


9 коментарів:

  1. Смешались в кучу кони люди.
    Беребенец по приказу С.А. по телевиденью выступил что Дружба Нова рейдерует фермера на борзнянщине. Когда пару месяцов назад работал в Дружбе и рейдеровали Дмитренко то ходил
    улыбался. А сейчас ведители не нравится, ( Нравится не нравится, терпи МОЯ КРАСАВИЦА)

    ВідповістиВидалити
  2. А по якому приказу віддає команди блокувати техніку колишній командир військової частини А – 1705 з Харкова, полковник Тарасенко Сергій Володимирович. Невже у полковника мала пенсія, щоб на срібнянських полях позоритись за кілька тисяч кернеловських грошей?

    ВідповістиВидалити
  3. Урожай того кто садил!

    ВідповістиВидалити
  4. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Печально, але факт, слова реаліста. СТОВ Батьківщина давно треба скористатися цим рецептом. З Кернелом по іншому не договоришся.

      Видалити
  5. Кернел - ГЕТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Це повинні сказати всі,кому не байдужа доля наших дітей!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  6. "А так біль нічого доброго".... Такі слова ви б написали років через 30-40. Може б хто і повірив. А сьогодні про все хороше, що було при Гайдаях, не забули навіть люди хворі на склероз.
    І про дітей теж неправда. Дітям зовсім не всерівно, яку зарплату приносять із "Дружби" їхні тато чи мама. І чого зарплата так поменшала. І чи взагалі мають вони роботу. А кернеловських собак діти бояться ще більше як дорослі.

    ВідповістиВидалити
  7. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити