середу, 30 жовтня 2013 р.

Не такий вже страшний чорт, як його малюють.


 Не такий вже страшний чорт, як його малюють.

       Саме така поговірка і є в побуті українського народу. А її згадати, змусило мене нещодавні виступи в засобах масової інформації ТРК «Оріон», газетах «Українська доля», «Деснянська правда» подій, що відбувалися на сільськогосподарських полях Срібнянського, Борзнянського районів інформації з негативним уклоном на компанію «Кернел», яка в цьому році заявила про себе на Чернігівщині.

        Як бачили і читали, боротьба за землю відбувається не тільки на словах погроз а і фізично, часом із застосуванням кулаків, палок і навіть зброї. В результаті чого наноситься шкода, як громадянам так і зернозбиральній техніці. Проте, авторами поширення цієї інформації не надається правдива інформація про причину конфліктів. І в ці події намагаються втягнути простого селянина, якому до речі, байдуже, хто орендує його земельний пай. Йому більш важливо, який відсоток буде виплачено, чи вчасно, грошима чи зерном,  і якої якості.
        Я незацікавлена особа в цих конфліктах. Але мені небайдуже бути стороннім спостерігачем цих подій. Мене хвилює майбутнє району, області і в цілому держави, та життя тих простих людей в селі.
        Всі спірні питання бізнесу необхідно вирішувати законним шляхом.  І коли вже так сталося, то потрібно говорити все по чесному, щоб все було зрозуміло.
         На жаль, мені незрозуміла мовчанка керманичів районів, області. Звісно, вони скажуть, що ми не маємо відповідних повноважень і права втручатися в діяльність господарств. Але ж  коли хтось із них переможе отоді вони себе покажуть. Будуть звітувати скільки намолотили зерна, надоїли молока, як виросло поголів’я свиней, виростили м’яса, яке вироблене руками селянина.
         Мені небайдуже і тому, що мені, як і другим десяткам простих громадян отримати ті 2 га землі гарантованих державою, не так просто, на відміну від тих хто отримував її сотнями, тисячами гектарів . Вже більше двох років, як подано мною клопотання з цього питання, але з вини державних установ і «Дружби-Нової» воно не вирішується.
         І вже не маючи надії я все ж таки звернувся до нового керівництва «Дружби-Нова» і на превеликий подив почув від заступника директора з соціальної політики С. Делії, що в цьому не має ніяких проблем. Що «Дружба-Нова» ще і бере на себе витрати нотаріального посвідчення згоди на вилучення земельної ділянки, що ще більше буде надавати соціальну допомогу громадам. Але зазначив, що такого марнотратства коштів на створені біля «Дружби-Нової» приватних структур  не буде. Виявляється не такий чорт, як його малюють.
        Тож надіюся, що слова сказані С. Делія підтвердяться в майбутньому реальними справами, і ті здобутки, які мала «Дружба-Нова» значно збільшаться. Нещодавно я мав зустріч з колишнім заступником директора «Дружби-Нова». І відрадно те, що прислухалися до моєї поради припинити показувати по ТРК «Оріон» мордобиття, що негативно сприймалося телеглядачами. А дивись і час поставить все по місцям.
   
          Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів»
                                                                                                                           В.Остапець                  

11 коментарів:

  1. Цитуючи одну поговірку, пан Остапець, напевно, забув за іншу: "Не кажи гоп, поки не перескочиш". Обіцянки-цяцянки, які зараз направо і наліво роздає пан Делія, варто перевірити з часом, який відсоток з них буде виконаний. І вже потім носитись із статтею про гарний Кернел і погане попереднє керівництво Дружби-Нова. З достовірних джерел відомо, що дана стаття зрежисована і зкорегована київськими піар-менеджерами Кернела. Пане Остапець, скільки Вам заплатили? Ваша "репутація" варвинчанам давно відома. Хочете стати піар-зіркою Кернела? Що ж, вперед!

    ВідповістиВидалити
  2. Прийшов коментар на пошту. Попросили розмістити.
    "ой, зараз впісяюсь від реготу, зкорегована київськими піар-менеджерами, ну-ну, хоч би помилки повиправляли - а то не стаття, а "шопопало", по 4 рази речення перечитуєш, щоб зрозуміти його суть". Підпис ВВ.

    ВідповістиВидалити
  3. Коментар від Остапця В.П. :
    " Іване, ти ж не Іван. Ти ж Микола. І я з тобою розмовляв на цю тему, чи ти забув. Але я не розумію чого ти ховаєшся під псевдонімом. А тепер по суті коментаря.
    Я з тобою погоджуюся, що дійсно, про те «гоп» треба мені буде сказати пізніше. Але розбіг у стрибку вже здійснено. Раджу тобі уважно читати текст статті і все стане зрозуміло. Головне не поспішай і заспокойся.
    Я не писав про гарний Кернел і не писав про погане попереднє керівництво Дружби-Нова. Це твої домисли. Я навів факт не заперечний у тій проблемі, що виникла не з одним десятком людей району. І де я хочу вирішити цю проблему і допомогти людям разом з новим керівництвом Дружби-Нова яка виявила на це бажання. Ніхто, і в тому числі і я, не заперечую тим досягненням попереднього керівництва Дружба-Нова. Мені, як і іншим мешканцям району було відрадно дивитися на ту зорану і оброблену землю, яка роками була місцями заросла бур’янами. На ту оновлену адміністративну будівлю та машино-тракторний парк в селищі і на ті потужні комбайни і трактори. Чи на оновлену ферму з сучасним доїльною залою. Знаю, що це нелегкий період становлення, відповідальності і праці кожного працівника товариства, але як бачиш, вийшло так як вийшло. І про це тобі більше відомо чим мені. Я не ношуся зі своєю статтею, як ти вказуєш. І тобі я пояснював, що факсом із офісу направив цей текст у газету «У кожний двір». Такий же текст направив в газети «Українська доля», «Деснянська правда», «Слово Варвинщини». І раджу тобі не підставляти ті достовірні «джерела» інформації, за ними стоять люди, яким потрібна робота щоб утримувати свої сім’ї.
    А тепер відносно того скільки заплатили. На відміну від тебе я не все міряю грошима. І для мене гроші в житті не головне. Я не використовував у своїх цілях займані посади. Для мене було і є достатньо грошового утримання яке давала і дає держава. І як приклад, коли мені запропонували очолити одну із організацій в районі, то дізнавшись про те, що я повинен віддавати «відкати» у конвертах, то я на другий день заявив обом керівникам району, що це робота не для мене. І нечесно заробляти гроші не в моїх правилах. Другий приклад із свого життя. Ще в далекому минулому 1981 році я звільнився із Ладанського заводу протипожежного обладнання, де працював сверловщиком і отримував заробітну плату в середньому 250 рублів у місяць. На той час це була велика зарплата. Але свідомо, у 28 років пішов працювати у міліцію на оклад у 135 рублів. Тож, як бачиш, гроші для мене не ціль. Нечесно отримані гроші приносять в життя біду.
    Щодо репутації. Мені байдуже, що про мене думають минулі чи теперішні керівники. Я знаю, як вони до мене відносилися і відносяться із за моєї принциповості і наполегливості. Але на мою адресу немає чим дорікати. Мені головне, як про мене думає проста людина, яка йде до мене за порадою чи допомогою. І я їй допомагаю не за гроші на відміну від інших. І оцінку моїх дій можуть дати прості люди, яким я допоміг і буду допомагати.
    Що до піар-зірки, то я ніколи, себе, на відміну від тебе, Миколо, не виставляв.
    Надіюся, що ми порозумілися. То що ж, вперед до нових зустрічей.

    Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів» Остапець В.П."

    ВідповістиВидалити
  4. Пане Остапець, Вам ніхто не казав про існування черги на виконання обіцянок пана Делії? Таких як Вам обіцянок по землі він перед Вами роздав не одну сотню в Срібнянському районі. На сходах сіл роздавав оптом і вроздріб. Вгадайте з одного разу скільки з них він виконав. Так, що займайте чергу і чекаємо від Вас повідомлень про результати.

    ВідповістиВидалити
  5. Звичайно, мене звати не Іван. Справжнє своє ім'я я поки що не назву, так як в мене сім'я, рідні. І я не хочу підставляти рідних, щоб завтра до мене і них прийшли мордовороти з вівчарками чи без них. Але і не Микола, це не більш ніж Ваш домисел, пане Остапець.
    Ви зробіли розбіг і можете перепригнути, а можете боляче гепнутись одним місцем. Де в такому випадку логіка Вашої статті? Чи це особисті Ваші стосунки з Миколою Гайдаєм і Вам хочеться як найшвидше його виставити з гіршого боку? Надіюсь що в скорому майбутньому Ви теж саме напишете про пана Делію, коли Ваш розбіг не призведе до позитивного результату.

    ВідповістиВидалити
  6. чьос для лоха ота писанина остапця) йоханий бабай! невже люде не бачать шо то є - кернел? та і взагалі теперішня влада. вони вас усіх за лохів-ідіотів мають, пхають по селах у поштові скриньки оту cencored газетяйку - готують ґрунт для інтервенції де їх ще немає. це крокодили, кровожерні, без моралі, бо вони є кримінал. бандити тобто. які тут можуть бути соплі? які дебати? анонімні дописи вимкнули для того, щоб не поширювався протест людей. ще раз закликаю - не будьте лохами, не будьте бидлом - їх земельний банк складається з вашої землі, а ви для них ніхто. так не має буть. пора братись за щось відмінне від клавіатури.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ще раз звертаю увагу на те, що Ви, абсолютно безпідставно "балакаєте" стосовно, цитую: "анонімні дописи вимкнули для того, щоб не поширювався протест людей.". Ви, не навели жодного факту щоб це стверджувати. Вже говорили неодноразово. Для мене, що анонім, що якийсь нік, прив'язка ІР однакова. Є відповідна тема, де ви можете обговорити те, який поганий блог, і те, хто його постійно купує / залякує / захоплює / кришує / (потрібне підкреслити)
      З повагою, і з терплячим сподіванням на розуміння.

      Видалити
    2. таке я називаю "шлангуванням". бо підстави є. наприклад комент де людина погоджується іти у ліси і пояснює які наслідки це за собою потягне. то був не протест?)) а той комент з пропозицією іти у чернігівські ліси, який і викликав протест? все видалили під приводом.. ее.. до речі який привід ви вигадали у тому випадку? і до чого тут привязка іп ? багато хто з людей просто не вміє створювати той клятий обліковий запис. іншим потрібно не "кілька хвилин" для цього.
      ускладнення процедури опублікування коментарів веде до чого? правильно - до зменшення їх кількості. зменшення протесту.
      і ще.. чим не подобається слово "балакати"?
      і ще.. стосовно статті, вірніше заголовку: не такий страшний чорт... - навіть у випадку якщо не такий страшний, він все одно чорт.

      Видалити
    3. Не проблема. Тему з протестами відкриємо.
      По обліковим записам. Теж буде створена окрема тема з інструкцією. В тій же темі створю декілька готових профілів.

      Видалити
    4. аа.. ну так.. звичайно.. тему з протестами).. бувайте здорові.
      до речі.. по облікових записах, cencored!
      Ніхто не може залякати весь народ, тільки якщо сам народ не буде в цьому допомагати..
      — Из выступления на собрании сотрудников, 9 марта 1954

      Видалити
  7. Кернел заинтересован в земле. Затраты на оформление окупятся с лихвой(благодарный хозяин земли наверняка заключит договор с тем, кто поможет) . Ни чего супер сложного в оформлении нет. Особо благодарить не за что.Мы тоже поросенка сначала откармливаем, а потом холодец варим.

    ВідповістиВидалити