четвер, 31 жовтня 2013 р.

Журавська Дамба.


 У с. Журавка, на єдиному водосховищі Варвинського району, було спущено воду. Про це дізналися члени ПГО «ВТР», та разом із кореспондентом цього блогу вирушили на місце подій.
Повідомлення підтвердилося, насправді, на водосховищі, в народі відомим як «дамба», спустили воду. Нам відомо, що для такого процесу, необхідно мати декілька важливих дозволів від державних служб. На місці, вдалося застати керівника ТОВ «Журавка», Віктора Степановича Свинар.

 На наше здивування, він погодився на фото зйомку і дав особисто відповіді на наші запитання та додав коментарі до них. Зауважу, що на теренах району «не прийнято» вести світські розмови із представниками громадськості. Тому, його відповіді і коментарі склали позитивне враження.
 Віктор Степанович повідомив, що спуск водойми був ціленаправленим. Мета яка переслідується – ремонт греблі, що перебуває у аварійному стані, та прочистка дренажних колодязів, які зараз замулені і потребують відновлення. Подальше цільове призначення водосховища  – це, перш за все, накопичення води для поливу.  Також, товариство «Журавка», має намір розводити рибу для подальшої реалізації, та для надання місцевим жителям, можливості влаштувати своє дозвілля на березі водойми. А саме дозволити спортивну та любительську риболовлю.
 Реконструкцію греблі та благоустрій прибережної зони буде зроблено за кошти ТОВ «Журавка». Наразі, ні місцеві жителі, ні Держава, не беруть участь у цій справі. На питання чи можуть люди якось допомогти, Віктор Степанович відповів що можуть, якщо після себе, не залишатимуть сміття. Взагалі, є слушна приказка туриста «Після нас завжди охайніше ніж до нас».
Стосовно відповідних дозволів, керівник підприємства запропонував на власні очі пересвідчитися у наявності дозволів на спуск води, на вилов риби, на подальше розведення та реалізацію риби та на реконструкцію греблі.
 Насамкінець, хочеться побажати Віктору Степановичу наснаги в його справах. Як би всі керівники були такі «доступні» до громади і робили добрі справи, всі б жили в мирі та злагоді. 

1 коментар: