неділю, 27 жовтня 2013 р.

ЧайКофф

 Кав'ярня, також кафе? (фр. Cafe, італ. Caffe англ. Coffeehouse, англ. Coffee Shop, нім. Kaffeehaus) — спеціалізований заклад ресторанного господарства, який пропонує споживачам широкий асортимент кавових напоїв, чай, закуски тощо. У меню включають найбільш популярні напої, відомі у всьому світі: кава натуральна, кава капучино, кава еспресо, кава по-східному, кава-корретто тощо. У кав'ярні споживачам можуть запропонувати й інші напої, які складають альтернативу кавовим - від соків до міцних алкогольних.
Кафетерій організовується переважно при великих продовольчих і універсальних магазинах. Призначений для продажу і споживання на місці гарячих напоїв, молочнокислих продуктів, бутербродів, кондитерських виробів та інших товарів, які не потребують складного приготування.
Музичний супровід:




 Саме про такий заклад зараз піде мова. ЧайКофф, являється унікальним закладом у Варвинському районі. Його унікальність заключається у відсутності в меню алкогольних напоїв, які являються обов’язковими атрибутами місцевих закладів. Замість різноманітного вибору алконапоїв, вам запропонують чаї та кави з різних куточків світу. Від простих зелених та чорних, до екзотичного пуеру.
 Традиційно почну із аудиторії відвідувачів. Основні поседеньки влаштовують школярі та студенти. Звісно, якщо описувати контингент покупців чаю, кави, та тістечок, то тут картина може змінитися, але це вже зовсім інша історія.
 Власна кухня, як і заведено в кав’ярнях – відсутня. Натомість ви можете скоштувати морозиво (7,5 грн./100 гр.), молочний коктейль (6 грн./200 гр), а з теперішнього часу і свіжий фреш власного приготування.
Музичний супровід – музичні канали. Транслюються зі штатного телевізора. Гучність помірна, що дозволяє вільно спілкуватися.
 WiFi відсутній як такий. Ні платного, ні безкоштовного, що засмучує, як для закладу такого формату.
Графік роботи: Неділя – Четвер: з 8:00 до 21:00. П’ятниця та субота: 8:00 – 23:00.
 Географічна положення – біля центральної площі Варви по вулиці Миру. Біля клишнього торгового центру «Удай».
Освітлення – вельми яскраве. Дозволило б вільно читати свіжу прессу, навіть в вечірній час. Але свіжої преси, нажаль, в самому закладі немає.
 Стилізація – продумана декорація. Плюс, краєм ока (на фото теж видно), помітили нові стильні картинки, зроблені із кавових зерен, що таж вельми приємно.
Простір. Як і заведено в таких закладах, все компактно.
 Коротке резюме: заклад вартий уваги. Найбільший вибір кави та чаю. Можливість на місці скуштувати обраний продукт. Чого не вистачає – вільного Інтернету та свіжої преси.

16 коментарів:

  1. Так, дійсно заклад дуже цікавий і приємний. Морозиво просто супер!
    І я категорично не погоджуюсь з автором статті, що відсутність WiFi та вільного інтернету це мінус закладу. Це навпаки його ВЕЛИКИЙ ПЛЮС. Зона вільна від WiFi - зона вільна для ЖИВОГО СПІЛКУВАННЯ. Адже за всіма існуючими на сьогоднішній день соціальними мережами, незчисленною кількістю додатків для інтернет спілкування, ми скоро розучимось спілкуватись в живу. Але ж як приємно все таки посидіти за чашечкою запашної кави з другом, поговорити на улюблені теми і при цьому дивитися співрозмовнику в очі, а не на його аватар....чи на те, як він постійно відволікається, бо під час розмови веде його телефон чи планшет не дає йому спокою своїми сповіщеннями.

    І стосовно свіжої преси, чи будь-якої, іншої літератури. Я думаю, відвідувачі в цьому питанні можуть проявити ініціативу. У кожного вдома знайдеться купа книжок, які пиляться на горищах, чи на давно забутих книжкових полицях. І якщо хоча б один з трьох відвідувачів принесе книгу, то назбирається доволі цікава бібліотека ;) І якщо ваш друг запізнюється на зустріч з вами, ви зможе скоротати час за приємним оповіданням чи цікавим романом.
    І! йдучи на чашечку кави, візьміть з собою свіжу пресу, а прочитавши її просто залиште в кав"ярні для наступного відвідувача.
    Я думаю, власник закладу із задоволенням виділить відвідувачам куточок для книг та преси.

    *Гарного дня та смачної кави :)

    ВідповістиВидалити
  2. Найпристойніше кахве у Варві. Про глінтвейн забули написать. Будуть подавати протягом всієї холодної пори року.

    ВідповістиВидалити
  3. Все булоб нипогано аби не якісь пристаркувати тіпи шо сидять утром, десь з 10 до 11 і не дають простим людям сісти. Того багато людей уходять оттуда і більше не вертаюця. Я не піду туда більше і крапка.

    ВідповістиВидалити
  4. а тепер розкажіть мені, що це була не реклама)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. 1. Напевно, на кожну із статей, можна написати - реклама. Так?
      2. Як би це була рекламна стаття, в кутку, була би примітка "на правах реклами", і коментарі були би забороненими. Еге ж? ;)
      А в тім, фантазуйте, це корисно для здоров'я! :)

      Видалити
  5. Согласен с Сердитым. Приличное кафе.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. пан росіянин, чи просто понтується?) сєргєй скала, оте кохвє у російській мові чоловічого роду, в українській жіночого, то якою ж мовою писали ви?

      Видалити
  6. А что Вы ttthok5 имеете против ЧайКофф? Мне просто понравилось и само заведение и выбор напитков.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. тут я маю вибачитись - недогледів - прийняв чомусь кАфе за кОфе, тож вибачайте пане росіянин за мою спробу повчити грамоті))

      Видалити
  7. Заходив, каву пив. все б нічого, але ціни кусаються. Не по карману.

    ВідповістиВидалити
  8. Заходив, каву пив. все б нічого, але ціни кусаються. Не по карману.

    ВідповістиВидалити
  9. А цены в магазинах и кафе Варвы не просто кусаются, "бешеные". В Киеве дешевле.Наверное люди очень хорошо живут и много зарабатывают.

    ВідповістиВидалити