понеділок, 14 жовтня 2013 р.

КЕРНЕЛ продовжує земельні війни на Чернігівщині?!

КЕРНЕЛ продовжує земельні війни на Чернігівщині?!

Після приходу компанії «Кернел» у Чернігівську область воєнний сценарій жнивування став своєрідною традицією. Нещодавно, у Срібнянському районі на полях тривали справжні бойові дії із застосуванням вогнепальної зброї за участю Кернела, потім відбувалося блокування техніки на полях фермерського господарства «Тимошенко», і ось черга дійшла до «Борзнянського».

 Фермер з Борзнянщини Ілля Січка посіяв на своєму полі соняшник, але зібрати вирощене вже не судилося. 13 жовтня це було зроблено сільськогосподарською технікою компанії «Кернел» без згоди власника. А щоб ніхто не заважав творити свавілля було заблоковано навколишні шляхи.      
Міліція, яка прибула на поле, припинила протиправні дії кернелівців, але ситуацію, що склалася, коментувати відмовилися.
 «Зараз надавати коментарі не можемо, тому що для початку потрібно розібратися у ситуації, а вже потім робити офіційні заяви. Зверніться у відділ громадських зв’язків МВС і там вам нададуть усю необхідну інформацію» - повідомив начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Чернігівській області Едуард Гребенюк.
 Механізатори та водії, що збирали та вивозили урожай також уникають коментарів, мовляв, вони люди наймані і їхнє діло не велике – що їм сказали,  те і роблять. На запитання, яка ж компанія є їхнім роботодавцем  тільки розводять руками.
Та і сам господар поля не багатослівний – два напружених дні врожайної битви та постійний стрес здоров’я не додають. Тому ситуацію береться прояснити його представник.
 - Сьогодні склалася така ситуація, що компанія «Кернел» намагається довести до банкрутства фермерське господарство «Борзнянське». Жодних правових підстав для збирання врожаю на цьому полі у компанії немає. У Борзнянському райвідділі нам була надана ксерокопія договору укладеного нібито фермерським господарством «Борзнянське» з СТОВ «Дружба-Нова» (власник компанія «Кернел») на збирання соняшника. Проте, підписаний він не фермером, і про цей факт було повідомлено до райвідділу міліції. 
 Зараз ми також перебуваємо на полі, яке знаходиться в оренді фермерського господарства «Борзнянське». Представники служби безпеки «Кернела»  проводять блокування зернозбиральної техніки. Ми будемо надалі спостерігати за розвитком ситуації та боротися за вирощене, зрештою урожай наш» - повідомив В’ячеслав Беребенець, представник ФГ «Борзнянське».


Людмила Левченко
власкор газети «Українська доля»
Чернігівська область
Тема 2

1 коментар:

  1. Дружба веляя хвостом продавала свои акции. Кернел взял и купил (вставив по самое немогу)
    С.А Гайдай зделав выводы после Дметренко пошел по томже сцинарию.
    Против Гайдая Бобырь которого кормил С.А. с рук. невыйдет никогда, заболеет или или .....
    В даный момент Кернел будет воевать с Гайдаем.
    Вот и наступил момент истины.

    ВідповістиВидалити