понеділок, 11 листопада 2013 р.

Суд один та різні судді.


     Це історія одного судового процесу з випадком, що стався 22 жовтня цього року. І цей випадок замовчувати я не можу. І не хай він стане повчальним уроком для суддів і простих громадян, які потрапляють під жорна судової влади. А ще хочу, щоб знали який професійний рівень наших суддів. Адже, кожний громадянин має право на судовий захист. І від того, як професійно буде розглянута справа то і буде так прийнято по ній рішення.

     Тож 22 жовтня, перебуваючи у залі судового засідання, де розглядалася справа за аналогічним позовом КП «Господар», про визнання договору укладеним, до громадянина ----, від судді Семенченко почув претензію у свою адресу про те, що я порушую порядок.
     Мої пояснення, про те, що я не порушував порядок у залі засідань, були марними. І без попередження, суддя Семенченко наказав мені покинути залу. Я підкорився такій вимозі і при виході із зали про себе сказав: «вам померещилось».  Ось тут суддя Семенченко напевно згадав про свою недоторканість і дав вказівку розпоряднику скласти на мене адміністративний протокол за неповагу до суду. Але напевно Семенченко не знав, що в даному випадку протокол не складається. Питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду вирішується судом негайно після вчинення порушення, для чого в судовому засіданні із розгляду цивільної справи оголошується перерва.
  Отож, протокол був складений. Я вже не коментую, які були допущені порушення при його складанні.
      І вже 30 жовтня, напевно оговтавшись суддя Семенченко виносить постанову про самовідвід розгляду складеного розпорядником протоколу. І на мою думку, виносячи цю постанову, він хотів підставити суддю, який буде розглядати цей протокол. А дивись і він допустить помилку.
      Проте професійний рівень судді Павлова виявився набагато вищим від судді Семенченка. Справа була розглянута неупереджено, всебічно, відповідно до чинного законодавства України і справа була закрита. Свідки під присягою не підтвердили факт вчинення мною яких би то дій, які б перешкоджали розгляду справи і були підставою видалення із зали засідань.
     Оце вам суд і судді. Судді Семенченко мерещиться і намагається за всяку ціну притягнути мене до відповідальності. На відміну від нього, суддя Павлов діє неупереджено, на підставі цивільного і адміністративного кодексів України.
      Тож тепер можу сказати офіційно, що судді Семенченко «померещилось», і в його діях була упередженість і помста до мене, то раджу йому звернутися до лікаря та подати у відставку добровільно і не ганьбити судову владу України.
 
                                                                                                                         Остапець В.П.  

9 коментарів:

  1. Дивіться бо подасть у відставку. та чи знає простий люд про його зарплату? Да за 15000 тис грн щомісяця нерахуючи "пожертви" його вперед ногами тільки винесуть. Судді за свої посади зубами тримаються. Забери в нього мантію і шо воно варте? А щодо Павлова то також не треба оди виспівувати - всі вони однакові, мабуть ще не встиг себе показати. Немає в нас суддів!!!

    ВідповістиВидалити
  2. народ не віре суддям. хобарі їм передають адвокати. вони ж і обговорюють розмір. тоді до того розміру додають ще для себе і "патєрпєвший" башляє)) - загальноприйнята практика)) і ти їм хоч 100тис зарплати постав думаю будуть брати))

    ВідповістиВидалити
  3. Чого скиглите. зучили цих хапуг гроші брати а тепер дивуєтесь. Щодо професійності я взагалі мовчу. я не юрист але читаючи документи цих незграб волосся піднімається

    ВідповістиВидалити
  4. Власникам квартир в багатоповерхових будинках повідомляю, що рішенням Конституційного Суду від 9 листопада 2011р.№14-рп/2011 вирішив: в статті 10 Закону України " Про приватизацію державного житлового фонду" від 19 червня 1992р. №2472-ХІІ зі змінами необхідно розуміти так, що власники квартир дво- або багатоквартирних житлових будинків та житлових приміщень у гуртожитку, незалежно від підстав надання права власності на такі квартири, житлові приміщення, є співвласниками допоміжних приміщень в будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою. Таким чином, житловий будинок, належить на праві спільної власності мешканцям цього будинку та не може знаходитись ні в чиїй іншій власності --- ані в державній, ані в комунальній, тощо. Відповідно до статей 358 та 369 Цивільного кодексу України, як право спільної часткової власності, так і право спільної сумісної власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою. Враховуюче викладене, навязувати тарифи на обслуговування будинків в примусовому порядку законом забороняється. Запропоновані тарифи не можуть бути введені в дію без згоди співвласників будинків.

    ВідповістиВидалити
  5. Саме так. А хто про це знає. Люди звикли терпіти та платити. Отримали квитанцію і вперед до каси. КП Господар повинен посміхатись кожному клієнту - вони живуть на наші гроші. Це як в магазині платиш гроші і отримуєш товар у виді послуги. До речі - так і в суді. Звідки зарплати такі, чи не наші податки. А вони ще й людей вигонять з суду. Ганьба. Остапець В.П. тримайся і доведи справу до кінця. Чи може скоро й заходити туди треба буде з дозволу того Семенченко. Це державний заклад а не приватна власність. І він як суддя мусить попереджати та розяснювати про наслідки а не тикати пальцем на двері! Треба допомога - пишіть /fidel89@mail.ru/

    ВідповістиВидалити
  6. Завжди знав що ворон-ворону око не виклює. А тут погляньте якось дуже дивно. Цікаво шо там насправді відбулось. Чому рядовий суддя не зберіг честь свого Голови. Це дуже корисно для громади. До-речі не зрозуміло чому сам і Голова не розглянув - присудив штраф і все. Це або вигадана історія або в суді і правда всі тупі працюють і виключно посади отримали за гроші

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мудрагею, ти не розумієш шо відбулось? Царь вигнав людину з зали суду, завтра вижене з взагалі з будівлі і ще і штраф впаяють. Ба більше може будуть запрошувати з листвіками до зали суду. Таке може бути лише в сільській місцевості - нагнули горби, мовчать, терплять щоб не дай Боже гірше не було

      Видалити
  7. Правильно i зробив Семенченко, я б ще й стусана пiд зад Остапцю дав )))))), ох i гнида!!!

    ВідповістиВидалити
  8. В.П. Остапець13 січня 2014 р. о 12:52

    Аноніме, ти радуєшся? Якщо ти при владі то це тебе не надовго спасає. Думай і за своє майбутнє. Майбутнє своїх дітей, онуків, друзів та і врешті всіх громадян багатостраждальної України. Щоб не було те, що твориться в наших судах з наданої інформації ЗМІ.
    Добитися справедливості чи захистити своє право в суді ой як трудно. І я це знаю не на словах. І все залежить від судді, його професійності і чесності.
    А проте, що ти в мою адресу закидаєш образливі слова я не серджуся. Значить ти так вихований. Може і тобі я своєю вимогливістю надокучую чи надокучував, не давав спокійно сидіти у затишному кріслі, то це все залежало від тебе, твоїх результатів роботи. Тож не носи камінь за пазухою і не кидай ним, бо він як бумеранг полетить назад і отримаєш стусана. І як що вступаєш у дискусію під іменем «аноніма» то веди себе культурно. Надавай правдиву інформацію про події, внось пропозиції, зауваження. Адже іншої такої можливості обговорити те чи інше питання у нас немає. Я радий тим, що є позитивні коментарі. Значить наші обговорення дають результати.
    Роману Коваленку даю відповідь, що це невигадана історія а правда. Я надаю інформацію чи коментарі не анонімно і намагаюся нікого не ображати. І чим більше ми будемо відкрито обговорювати такі справи то і результат буде позитивний. Головне не бути байдужим до всього.
    В.П.Остапець

    ВідповістиВидалити