вівторок, 5 листопада 2013 р.

Справедливі рішення, або критерії рівності.


Кожне рішення суду  має бути справедливим. В зв’язку з чим, володарі мантії, повинні повно та всебічно здійснювати розгляд кожної справи, взявши до уваги всі обставини. Саме дотримання цих вимог і зумовлює постановлення справедливих рішень. Справи, про адміністративні порушення, не зважаючи на, відносно, меншу суспільну небезпечність скоєних діянь, в порівнянні з кримінальними злочинами, вимагають високого професіоналізму під час їх розгляду.

Так, у Варвинському районному суді, слухалася адміністративна справа, за звинуваченням мешканця Варвинщини, у скоєнні дрібної крадіжки. А саме, 9 кг люцерни вартістю 0,25 грн/кг, на загальну суму 2,25 грн.
 Залишається риторичним питання, невже, та Феміда, настільки сліпа, щоб не прийняти справедливе рішення, з врахуванням співвідношення вартості крадіжки з сумою призначеного штрафу? Арифметика проста, сума штрафу у 75 разів перевищує суму фактичної шкоди (170 грн. проти 2,25 грн.). Окрім того, як, непрацююча людина, буде сплачувати той штраф?
Дійсно, в суспільстві, крадіжка - є негативним явищем, і з цим треба боротися, але якими методами? Невже не достатньо громадського осуду та усного попередження від суду (ст. 22 КУпАП), щоб цей правопорушник, в подальшому, не допускав подібних діянь?
Діючий кодекс України про адміністративні правопорушення, передбачає, можливість звільнення особи від адміністративної відповідальності, при малозначності правопорушення. На моє глибоке переконання, кожен з читачів цієї статті, ураховуючи предмет крадіжки та її вартість, підтвердять, що, за даних обставин, є 100% підстави для звільнення від відповідальності нашого земляка. Звісно, можливо і було б те рішення, якби та люцерна, не належала славетному на наших теренах СТОВ «Дружба Нова». Всі ми прекрасно знаємо, як ряд чиновників, в тому числі і правоохоронних та судових органів, рішуче відстоюють та захищають інтереси даного підприємства. Ще б пак, постійні «привітання» і зумовлюють їхню відданість виключно Українському народу.
Мабуть Ви погодитися зі мною, що такої рішучості міліції і справедливого суду, Ви не дочекаєтеся, якщо, не дай Боже, у Вас на городі, буде викрадено с/г продукції на цілих 2 гривні, 25 копійок.
Дійсно, в Нашому суспільстві, Всі рівні перед Законом. Можливо Ви думаєте якось інакше, щодо критеріїв рівності?!
Добраніч та нехай щастить…

7 коментарів:

  1. Вкрав мільйон ти гарна людина, вкрав на дві гривні можна і на соловки загриміти, як в 33.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Отож. Це ж треба 2.25 гривень і щтраф 170 гр. Де ж та справедливість. Феміда геть сліпа. не дарма в неї повязка на очах.

      Видалити
  2. Коментар до статті від Остапця В.П.:
    "З огляду наведеної постанови про накладення адміністративного стягнення суддею Семенченко, на громадянина ----- хочу зазначити, що це і є той самий наглядний приклад показухи роботи відомчої охорони, правоохоронної та судової системи. Що думав, той працівник міліції складаючи адміністративний протокол за дрібну крадіжку 9 кг люцерни на громадянина ----- , якого затримали в полі працівники відомчої охорони? А ще більше, що думав суддя Семенченко при розгляді цього протоколу про крадіжку на суму 2,25 грн. наклавши штраф 170 грн.? Адже в постанові зазначив, що ----- щиро кається у скоєному, раніше до адміністративної відповідальності не притягувався. То чому ж не застосувати статтю 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (службова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням. Чи може не знав цієї статті? Ми дійсно, неначе повернулися у ті страшні роки минулого століття. Коли за три початки кукурудзи взятих із поля давали три роки ув’язнення. Адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення. У цьому випадку, чи є міра виховання чи кара? Суддя, іменем держави, поглумився над простою, незахищеною людиною. Ганьба, міліціонеру і судді.
    Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів» Остапець В.П. "

    ВідповістиВидалити
  3. Це прості базікання. Потрібно звернутись до прокурора Руденка О.Б. Він тримає Семенченка в руках. Хай скасують таке "справедливе рішення" і щоб нікому не повадно було. Звикли судді що воги боги. на них управа також повина бути

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановна Валентина Іванівна, не зважаючи на те, хто кого тримає в руках, Руденок О.Б. не зможе скасувати цю постанову. Крім цього, доведу до Вашого відома, що прокуратура, зокрема Руденок О.Б. мають самостійно, пильно та ретельно, моніторити обстановку в районі. Якщо вони не роблять цього, з однієї сторони, грубого порушення немає, з іншої сторони, можна перейнятися питанням, чи потрібен такий прокурор району, якщо він не знає що коїться на його вулиці, не те що в районі...
      Стосовно управи. Є така. Називається - Вища кваліфікаційна комісія суддів України ( http://www.vkksu.gov.ua/ ). Для того, щоб звернутися із відповідним зверненням, достатньо мати привід і оформити Заяву, щодо неправомірної поведінки судді ( http://www.vkksu.gov.ua/ua/distsiplinarne-provadjennya/zayava-shodo-nepravomirnoi-povedinki-suddi/ )
      Або до нас, якщо виникають складності...

      Видалити
  4. агаага) а прокурор поза системою?

    ВідповістиВидалити
  5. Дуже цікава стаття. Нарешті люд прокилається і в Варві. Якщо мовчати то нічого не зміниться. Є факт і прокурор повинен відреагувати. Ні - є прокуратура області. До речі Вища кваліфікаційна комісія суддів України дуже дієва органзація. судді бояться її як чорта. Писав на одного служителя мантії і результат - завжди "доброго дня". А щодо хто в системі? Чиновники всі разом поки не має проблем, як тільки лихо їстиумуть один одного. Приклад -землевпорядчиця Филоненко. Сама брала :)))): До речі що знею чи замяли?

    ВідповістиВидалити