понеділок, 9 грудня 2013 р.

Найкращими українськими роботодавцями 2013 року визнано “Шахтар”, “1+1” і “Кернел”

Київ. 29 листопада. УНІАН. Найкращими роботодавцями 2013 року в Україні за версією проекту “Премія HR-бренд Україна” визнано футбольний клуб “Шахтар” у номінації “Світ”, медіахолдинг “1+1” у номінації “Україна” і агрохолдинг “Кернел” у номінації “Регіон”. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник проекту Маріанна Ярош.

“Цього року в проекті взяло участь 38 українських і міжнародних компаній, які подали на здобуття премії 49 проектів у чотирьох номінаціях. Щоправда, на жаль, номінація “Столиця” залишилася без першого місця”, - повідомила Ярош.
За словами директора з маркетингу і PR Ольги Мец, метою проекту є не тільки нагородження компаній, які досягли успіхів у роботі з персоналом, а й обмін досвідом між успішними представниками бізнес-середовища.
“Це проект не тільки про красу або емоції, це справді дуже структурований обмін кращими практиками і знаннями. Я вважаю, що саме таким чином ми розвиваємо власне ринок HR-бренду. Саме таким чином ми все ближче й ближче підходимо до міжнародних практик”, - вважає Мец.
Вона також повідомила, що експерти оцінювали роботи компаній за кількома чинниками успішності: робота на перспективу, налагоджені взаємини з керівництвом і послідовність діяльності.
За словами директора департаменту з управління персоналом компанії “Кернел”, яка зайняла перше місце в номінації «Регіон», Наталії Хвостової, проект агрохолдингу “Село Нового покоління” розрахований на створення сприятливих умов для молоді, яка живе і працює в селі. Зокрема, ”Кернел” навчає молодих фахівців, які вже працюють у компанії і залучають у село нову молодь. Крім того, холдинг розвиває і підтримує інфраструктуру в селі, а також проводить роботу профорієнтації з школярами.

Прес-служба агрохолдингу «Кернел» люб’язно надала свій коментар стосовно цієї події
 Для Компанії Кернел та кожного її працівника присвоєння звання Найкращого роботодавця року в Україні (премії HR-бренд)  стало по-справжньому  важливою подією, адже  дружня кернелівська  команда отримала вищу нагороду конкурсу в галузі управління персоналом, яка вручається компаніям за підсумками року. Кернел був визнаний кращим роботодавцем завдяки програмам, реалізованим у регіонах присутності Компанії. Мета проектів – створення сприятливого середовища для формування нового покоління молоді в сільській місцевості. 
Ні для кого не секрет, що приватні  агрогосподарства, які утворилися на руїнах радянських колгоспів, отримали в спадок не лише виробничі активи, а й команду фахівців середнього та старшого покоління з усталеним менталітетом і застарілими знаннями господарювання. В свою чергу молодь, яка в даному випадку може стати рушієм прогресу аграрної справи на селі, в більшості випадків відмовляється від перспективи будувати кар’єру та своє майбутнє у сільській місцевості.
За словами експертів, в найбільшій  мірі на бажання  молоді залишитися працювати на рідній землі впливає питання забезпечення робочими місцями, достойною заробітною платою та умовами праці. Про це говорить 44 % представників молодого покоління.  Проте не менш важливою є проблема розвитку сільської інфраструктури, що включає комфорт в шкільних та дошкільних закладах, рівень медичного забезпечення,  якість проведення дозвілля тощо.
Отже результати опитування свідчать про те, що мало забезпечити молодь роботою та заробітною платнею. Рішення залишитися жити в селі тісно пов'язане з рівнем розвитку соціально-економічної інфраструктури села, з гострою необхідністю підвищувати якість життя на селі, надати перспективи якісного навчання для їх дітей, забезпечити культурне дозвілля.
«Для Компанії Кернел як для найбільшого агрохолдингу  на теренах СНД пріоритетною необхідністю залишається наявність професійних  фахівців, тих хто здатний привести процес ведення сільського господарства у відповідність із світовими стандартами та кращими практиками, - розповідає Наталія Хвостова, Директор з персоналу і соціальної політики Кернел. - Гостра нестача таких фахівців відчутна на всіх рівнях всіх спеціальностей – від тракториста та доярки до економістів, бухгалтерів, юристів та керуючих. Кардинально змінити ситуацію на краще може лише формування нового покоління молоді, яка буде мати бажання та всі умови для комфортної життєдіяльності та професійної реалізації в сільській місцевості. І цей процес, в першу чергу, тісно пов’язаний з соціальним  розвитком сільських територій.
Свій шлях Компанія Кернел розпочала  майже 20 років тому, і на сьогоднішній день стала найпотужнішим та найуспішнішим українським виробником. Все це стало можливим не лише завдяки застосуванню найкращих технологій, стабільному фінансуванню та досвідченому керуванню. Перш за все тут цінують Людину, її потреби та інтереси. Відтак  протягом  2012-2013 років у  Кернел буз розроблений и впроваджений масштабний проект, спрямований на всебічний розвиток та підтримку сільських територій. Створення сприятливого середовища та комфортних умов роботи на селі безперечно сформує нове покоління молоді, зацікавленої  та здатної реалізовувати стратегічні цілі Кернел, що повністю збігаються з  мріями кожного селянина та працівників – розвинуте, заможне, забезпечене село. Село в якому хотіли б жити наші діти, комфортно почували себе люди похилого віку, де була б робота, достойна заробітна плата, розвинена інфраструктура, а  добробут панував у кожній родині».
Окрім соціального-економічного  розвитку підопічних територій Кернел багато уваги приділяє програмам навчання та розвитку для молодих фахівців агропідприємств Компанії різних напрямків. Агрономи та інженери, зоотехніки та ветлікарі, бухгалтери та економісти – усі фахівці Кернел систематично протягом року проходять профільне навчання на базі власного корпоративного навчального центру «Розумна Ферма».
Керівник корпоративного навчального центру Сергій Кириченко додає: «Талановиті молоді кадри - це запорука успіху та ефективності, інновацій в роботі і стабільного руху вперед. Тому наше першочергове завдання  на сьогодні - знайти цілеспрямованого ініціативного співробітника, розпізнати та  не пропустити його потенціал, дати  шанс та  можливості для  професійного росту і розвитку. Ефективним інструментом у вирішення цього завдання є результативна робота  навчального корпоративного центру  «Розумна ферма»».
На сьогоднішній день уже понад 500 студентів аграрних ВНЗ, а також молодих співробітників агропідприємств Кернел  пройшли курси на базі «Розумної ферми». У ході занять  молоді фахівці під наглядом профільних наставників повноцінно проходили  всі етапи робочого процесу, з яким щоденно стикаються у повсякденній роботі  агрономи, зоотехніки, інженери. Систематичним в Компанії є також проведення корпоративних навчань зі знання комп’ютерних облікових програм для підвищення професійного рівня фахівців фінансово-економічних служб. 

7 коментарів:

  1. Цікаво скільки проплатив Кернел утримувачам даного ресурсу? Спочатку були видалені всі "неправильні" коменти. Потім введена реєстрація. За тим регулярні позитивні матеріали про Кернел, підготовлені сам же Кернелом. Коли інтерес до ресурсу майже згас, утримувачі зхаменулись і відмінили реєстрацію.
    Щодо даного матеріалу. Таких "премій" десятки, які за відносно невеликі кошти купуються. Ось ресурс, де дана подія описана: http://ukraine.hrbrand.ru/2013/news/437/. По-перше, бачимо, що це ресурс нашого ближнього сусіда і ніяк не національний. По-друге, бачимо, що в конкурсі прийняло участьв усіх номінаціях аж 38 компаній з усієї України. По-трете, смішно бачити хто був конкурентом Кернела в номінації:

    В номинации «Регион» победителем стала компания Кернел, презентовавшая на конкурсе программу «Село Нового поколения». Второе место занял проект «Полтавская операционная площадка Дельта Банка — старт успешной карьеры». На третьем месте оказалась линия магазинов EVA, представившая на соискание премии проект по работе с персоналом «Добро пожаловать, или посторонним вход не воспрещен!».

    Все це проплачений піар, який далекий до дійсності. Насправді в Кернелі, якщо брати по відношенню до Дружби-Нової, масові скорочення, зменшення з/п, багато людей самі звільняються. Тваринництво в занепаді, трактористи, водії стали отримувати в 2-3 рази меншу зарплату. Зате штат охоронців і всяких контролерів збільшився в декілька разів. Ганьба!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вау дотепнику, точніше аноніст, ой, анонім. Кокіє ми пранєцатєльниє. Що, тепер кернел купив ресурс? Хто тільки його не купував?! Гайдай, Дмитренко, Бойко, Січка, Семенченко, Руденок, Саверська-Ліхашва … Чомусь, одразу після якоїсь статті, виникає така реакція у певних члєнов камєнтарістов. Як стверджують фахівці психоаналітики, думки виникають у людей зі свого світогляду. Те що ти, продажне, анонімне чмо, отут питань не виникає.
      Я, особисто знаю тих, хто пише деякі статті і мені достеменно відомо, що тут розміщують всю інформацію, яка потрапляє в їм в руки. Для цього треба дві умови. Новина має стосуватися життя району і вона має підтверджуватися фактами.
      З однієї сторони, мені начхати на мнєнія типу твоїх, замасковане провокаційне жидяро. З іншої, особисто мені, не байдуже коли на моїх друзів, котять бочку. Мені – приємно коли є якісь новини і коли є їх обговорення, здраве, а не коли їх немає. А там, кернел, шмернел, чи хтось інший – байдуже. На території району кернер є, і від цього ти нікуди не дінешся. Про те що відбувається там, всім цікаво. Якщо ти пишеш про скорочення, зменшення ЗП у 2-3 рази, то наведи факти, а не гони що всіх купили.
      Я би таким провокаторам - бан валив, які, не навівши жодного аргументу, втупу дискримінують блог.
      Кернел – фігня. А що не фігня? Чи може його взагалі нема на території району? Може, це редактор статті все вигадав? Тобі, анонімне курво, дали офіційні дані, а ти, щоби не виглядіть таким чортом, могло би написати що у твого тата тракториста, була ЗП 3000 а стала 1000. Що чисельність працівників була 2000 а стало 500. Таки ні, можна же простіше написати, що купили всіх. І хулі ти до люду донесло інформації? Рівним рахунком – Нуль. Хоча, ти і сам є нулем, діркою анонімною.
      А ідея з реєстрацією – гарна задумка. Саме там формується авторитет кожного з учасників. Геть анонімів. Слава героям!
      Звернення до адміну, прошу, перед тим як видалити мій комент, бо він не по темі, залишити його хоч на добу, хай той анонімний провокатор почитає, якщо у нього ота нитка, що вуха тримає, у Homo Sapiens вона називається звилина, а у нього нитка у вакуумі, щось здатна сприймати.

      Видалити
  2. Шановний анонім на прізвисько "Лютий"! Ти напевно щось куриш чи бухаєш безпросвітно. Такий бред натверезу не пишеться. Ти ж таке саме чмо анонімне, а про щось б'єш себе в груди. Сьогодні ти Лютий, завтра Іван Петрович, після завтра ще щось придумаєш. І чим ти кращий??

    ВідповістиВидалити
  3. Откройте любой сайт по поиску работы. Кругом Кернел. Ищет специалистов и программистов 1С и лаборантов и менеджеров Только не понятно, зачем было увольнять местных грамотных, опытных специалистов? Или они дорого стоили?

    ВідповістиВидалити
  4. А які висновки я повинен зробити, спостерігаючи за змінами на блозі? Повірити, що Кернел став білим і пухнастим? Повірити, що раптове потепління у ставленні до Кернела це за просто так? І неадекватна реакція попереднього комента не додає мені повірити в нереальне, а навпаки – ще більше переконує в протилежному.
    Нє, ну навіщо було давати новину про кращого роботодавця? Скажіть, що ви пожартували, або щось подібне. Таку новину проковтнули б ще десь у Варшаві чи в Лондоні, або в якомусь глухому хуторі, де нічого не знають про Кернел. Але ж це Варвинський район!!! І сприймається воно як підйо... кадрової політики Кернела. Коли останній раз і на якому підприємстві в нашому районі звільнялось стільки людей за такий короткий час? Байдуже з яких причин – за власним бажанням, до якого їх довели, чи за бажанням кернеловських самодурів.

    ВідповістиВидалити
  5. Прес-служба кернела щось каже про “створення сприятливого середовища для формування нового покоління молоді в сільській місцевості”. Гарне середовище для формування молоді вони недавно створювали на полях Срібнянського району як грабували срібнян. І “тітушок” для більшої переконливості возили на поле. А про неадекватних охоронців у камуфляжі і про вівчарок без намордників забули?

    ВідповістиВидалити
  6. Проплатили за рейтинг 100 % подивіться що робиться у Варві у Дружбі від 5 до 10 працівників звільняються кожного дня (трактористи, водії, адмін персонал, різноробочі) звільняються всі....

    ВідповістиВидалити