пʼятницю, 13 грудня 2013 р.

Мрія втілена на папері

 Дорога до професії починається з мрії. Дитячий малюнок – це мрія, втілена на папері. Четвертий рік поспіль  Варвинський районний центр зайнятості спільно з відділом освіти Варвинської райдержадміністрації організовує конкурс дитячих малюнків «Професія моєї мрії». Його мета – розвиток творчих здібностей дітей, розширення уяви підростаючого покоління про світ професій та їх актуальність на ринку праці. 

 У конкурсі взяли участь учні 1-4 класів Варвинської районної гімназії, Варвинської ЗОШ, та Антонівської ЗОШ. На огляд було представлено 71 дитячий малюнок, на яких були зображені люди різних професії. Нелегке завдання постало перед журі – вибір найкращих малюнків, адже кожен маленький витвір – це ще не реалізовані мрії і бажання дітей, майбутніх професіоналів...
 Цей конкурс спонукав задуматись кожного, хто взявся за пензель чи олівець про вибір майбутньої професії. „Ким стати? Яку професію обрати?” – такі думки хвилювали дитячу уяву і знаходили своє втілення на аркушах паперу в чудових художніх роботах. Хтось побачив себе в майбутньому космонавтом, лікарем, учителем, будівельником, хтось пожежником, комбайнером, водієм, продавцем. Всіх професій зображених на малюнках не перелічити. Власне, це не так і важливо. Важливіше те, що наші діти в майбутньому бачать себе в праці, яка потрібна людям. . З роками вподобання та відношення до тієї або іншої професії у дітей можуть змінюватися, але головне те, що вони розмірковували над темою свого малюнку, спілкувались з батьками, вчителями, знайшли час для втілення свого задуму і просто мали можливість більше пізнати професією своєї мрії.
 Підводячи підсумки конкурсу малюнків, Варвинський районний центр зайнятості провів 27.11.2013 року  День відкритих дверей центру зайнятості де відвідувачі мали змогу переглянути роботи учасників конкурсу.  На конкурсі не було переможців і переможених. Адже кожний малюнок  був неповторний, вирізнявся цікавим задумом, творчим підходом. У малюнки діти  вклали частинку серця, бо по-іншому просто не можна розповісти про свої заповітні мрії. За докладені зусилля всі учасники конкурсу отримали  подарунки.
На завершення заходу  спеціалісти центру подякували школярам за участь у конкурсі, побажали їм не зупинятися на досягнутому, розвивати свої таланти, а у професійному житті стати щасливими й успішними.


Головний спеціаліст РЦЗ                            О.Сєчка

















Продовження в Другій частині!

2 коментарі:

  1. У заголовку текту пропустили кому.
    Потрібно писати : "Мрія , втілена на папері".
    Також кому потрібно поставити у реченні : "...День відкритих дверей центру зайнятості ,
    де відвідувачі мали змогу переглянути роботи учасників конкурсу.

    ВідповістиВидалити
  2. Шановний Незнайко, Ви в слові "тексту" пропустили букву "с". Коли вже дозволяєте собі критикувати інших, то краще ретельніше слідкуйте за своєю орфографією та граматикою :)

    ВідповістиВидалити