неділю, 29 грудня 2013 р.

Сказка о том, как де’путан ЯШКО «козаком» стал


 Не в тридевятом царстве-государстве, не за дремучими лесами и синими морями, а в обычной  сказочной, богатой своими черноземами и  населенной терпеливым и  работящим народом, стране случилась эта волшебная история. Название страны РАИНА  (доподлинно не известно кто и почему назвал это древнее государство так, но некоторые умники утверждают, что  название идет из глубины веков и что в этой стране жили в былые времена, как в раю).

суботу, 28 грудня 2013 р.

Щоб дупа не шукала Непотрібних прагнень

 Цікаву, передноворічну тему зачепив «Вісник Ч». І саме на шпальтах вказаної газети, 26 грудня 2013 року, прославився наш Секретар Варвинської селищної ради – Григорій Озимай. На цю тему він відригнув виказав свої щирі побажання. Далі пряма мова:
-          А кого б ви ніколи, нізащо не привітали з Новим роком? (Вісник Ч)
-          Тих, хто пише різноманітні скарги, звернення і заяви в селищну раду з приводу високих тарифів, поганої роботи комунальників… (зазначив Озимай)

пʼятницю, 27 грудня 2013 р.

Кернелівський Миколай привітав маленьких жителів краю


Далеко в небі, в одну чарівну ніч року, можна почути срібні дзвіночки - то Святий Миколай поспішає до дітей, щоб обдарувати їх теплом і ласкою, огорнути особливою Божою любов’ю. Не таємниця, що заглядають під подушки цієї неповторної ночі й дорослі: всім хочеться якогось, бодай маленького, дива. Проте, особливої уваги та піклування в цей день чекає саме малеча. Тому, 19 грудня, в День Святого Миколая, кожен з нас мав гарну нагоду стати на деякий час добрими чарівниками, подарувавши часточку своєї душі, втілену в добрі справи.

Благоустрій of RUS

Ми, досить добре знаємо елементи благоустрою у Варві. Цього разу, ми продемонструємо, ексклюзивний ЖКХ-art, психоделічних дитячих майданчиків Російської Федерації.
Деякі прототипи, можуть з'явитися і у нас...

середу, 25 грудня 2013 р.

Громадська оборона "Lenin safety"

З настанням холодів, наближенням свят, та керуючись високим лозунгом "міліція з народом", громада має нагоду допомогти стражам порядку в опіці за статуєю вождя. 
Як вже зазначалося нижче, у Варві наряд міліції цілодобово стереже Лєнінащоб не втік. В зв'язку з цим, надійшла слушна пропозиція, хоча б 2 години, у вечірній час, проявити турботу і гасло "міліція з народом" дещо крутнути, до "народ з міліцією"... Такий собі розмазаний флешмоб.

вівторок, 24 грудня 2013 р.

Новий місток позбавив нових проблем сільську громаду Калиновиці

 Проблеми благоустрою в українському селі сьогодні вважаються одними з найгостріших для сільських громад.  І це не дивно. Невтішний стан доріг, стихійні сміттєзвалища тісно переплітаються  з нестачею коштів у сільських бюджетах, які б можна було використати для вирішення згаданих ситуацій. Ще гірше, коли відсутні перспективи подолання  негараздів. Проте, у жителів Варвинського району Чернігівщини такі перспективи віднедавна з’явилися, новий інвестор Компанія Кернел, що розпочав працювати в регіоні після приєднання до його складу місцевого підприємства Дружба-Нова вправно взявся допомагати сельчанам в напрямку розвитку соціальної сфери, зокрема і благоустрою.

понеділок, 23 грудня 2013 р.

Дещо про Лєніна.

 Ми всі по різному можемо та ставимося до повалення пам’ятника Лєніна в Києві, хтось говорить, що саме так й треба було робити; хтось говорить, що треба було зробити те в цивілізований спосіб; хтось заявляє про паплюження пам’яті, й про те що комуністичні боги когось накажуть за це. Але ніхто з цих трьох таборів не заперечить, що ця подія зактивувала дискусію стосовно пам’ятників Лєніна по всій Україні. Безперечно це символ, це відправна точка.

неділю, 22 грудня 2013 р.

свято Бога Рода

23 грудня * — свято Бога Рода.
Наступний день після Різдва. Відвідують своїх рідних та близьких, пригощають пирогами, пивом і медом. Головні побажання цих Родових свят: “Хай все добре народжується!”
Творцем Всесвіту, Богом над Богами усі слов’яни завжди вважали Рода. За уявленнями наших Предків, він живе у Сварзі – найвищому небі, їздить на хмарах, дарує життя людям, звірам, птахам, дарує дощ на посіви жита, дає людині Долю. Род – один із Богів, який залишався у пам’яті народу найдовше. Його статуї, заховані у хащах і високих горах від християнських фанатиків, вшановувалися небагатьма вірними язичниками аж до XIX ст.

суботу, 21 грудня 2013 р.

Як наші, Кубок брали

 За Кубок «Адреналіну» 2013, цього року, вирішили поборотися наші земляки. Так, ознайомившись з положенням про проведення змагань по підводній охоті і провівши коротку нараду, одноголосно вирішили прийняти у них участь три товариша.

Святвечір — Різдво Божича Коляди


rizdvo1

22 грудня * —  Святвечір — Різдво Божича Коляди (колядування — магічні обряди на щасливий і багатий майбутній сонячний рік). 
Народжується молоде сонячне світло, воно щодня прибуває й поборює темряву своїми ніжними промінчиками, які навесні оживляють землю і всю природу. Закінчення Корочуна — найтемнішої частини року. Разом із житнім снопом, Дідухом, входять до нашої оселі Духи нашого Роду. На столі дванадцять (або тринадцять) страв, за числом місяців року. Першу ложку куті старійшина Роду підкидає до стелі. “Дідів кутею пом’яніте і чаркою не обминіте”. Колядування. Колядки розповідають про Сотворення Світу.

четвер, 19 грудня 2013 р.

Зимове сонцестояння


gruden4 19—23 грудня — зимове сонцестояння, довгота дня — 8 годин.
Зимове сонцестояння відбувається в той момент, коли нахил осі обертання Землі в напрямку від Сонця стає найбільшим. Максимальний кут нахилу земної осі відносно Сонця під час сонцестояння становить 23 26 ‘.

середу, 18 грудня 2013 р.

День святого Миколая

Дев'ятнадцятого грудня - день святого Миколая. Св. Миколай також відомий під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.
Це найбажаніший день у році для дітлахів. Напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, просячи передусім здоров’я собі та батькам. У день перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

вівторок, 17 грудня 2013 р.

Безумие Януковича освободило дух народа

Точка невозврата

Вчера произошел символический случай на моей паре по информполитике в Университете.

К слову сказать, я не занимаюсь прямой агитацией на занятиях. Все же студенты имеют разные взгляды и нужно их уважать. Но случай, который произошел во вторник совершенно спонтанно, - символичен. Он показывает, что процесс бурлит внутри.

понеділок, 16 грудня 2013 р.

Майданний Треш.

 Одна з тем, а саме "Звернення майдану", швидко набрала обертів. При цьому, передбачала собою звернення, і уточнення деталей: куди, коли, яким чином, можуть звернутися або потрапити бажаючі. 

Для любителів потрешити створюю окрему тему. Більша частина коментарів з вищевказаної теми перенесуться сюди.
Велкам...

Роботи Олександра Голіна, частина-3.

 Ми продовжуємо знайомити Вас з роботами Олександра. Попередні роботи ТУТ і ТУТ.
Музичний супровід:

неділю, 15 грудня 2013 р.

Вежа в центрі, частина - 2.

Вежа, в самісінькому центрі Варви, почала обростати ретрансляторами, підсилювачами, кабелями...
Варіант з Йолкою - відпав.
Ситуація з головними володарями інформації, а саме, Варвинською селищною радою, та ВРДА не змінилася. Як і раніше, їм не відомо що це таке.

Особливі діти – повноцінне життя

 Відзначення Міжнародного дня людей з особливими фізичними потребами – справедлива шана суспільства та нагадування про спільний обов'язок перед тими, хто потребує захисту і підтримки у наш непростий час.  З нагоди цього дня у всіх куточках України та світу відбулися урочисті заходи. Чернігівці також висловили свій  знак поваги до людей з особливими фізичними потребами, що проживають на теренах області.

суботу, 14 грудня 2013 р.

БАЛОГА НАДАВ ПІДТВЕРДЖЕННЯ СИЛОВОГО СЦЕНАРІЮ НА МАЙДАНІ

 Позафракційний депутат Віктор Балога має документальне підтвердження того, що уже з перших днів Майдану влада готувалася до силового сценарію. Аж до застосування заходів антитерористичного характеру проти мирних мітингувальників.
Про це повідомила прес-служба політика.

Олександр Порядинський: Молитва + Не плач, татo.

Другий ефір Х-фактору 4.  Molitva - Marija Serifovic



пʼятницю, 13 грудня 2013 р.

Мрія втілена на папері

 Дорога до професії починається з мрії. Дитячий малюнок – це мрія, втілена на папері. Четвертий рік поспіль  Варвинський районний центр зайнятості спільно з відділом освіти Варвинської райдержадміністрації організовує конкурс дитячих малюнків «Професія моєї мрії». Його мета – розвиток творчих здібностей дітей, розширення уяви підростаючого покоління про світ професій та їх актуальність на ринку праці. 

четвер, 12 грудня 2013 р.

Сашко Порядинський 7-й ефір

Бі-2: "Молитва" від нашого земляка! Попередні ТУТ і ТУТ.

Кернел у збитках?!


Чистый убыток группы "Кернел" составил $34,7 млн
"Кернел", одна из крупнейших украинских аграрных групп, І квартал 2013 финансового года (ФГ, июль-2012 - июнь-2013) завершил с чистым убытком $34,72 млн против чистой прибыли $37,58 млн в первом квартале 2013 ФГ.


13 грудня - Ворожіння та вечорниці на Андрія

Тринадцятого грудня - День святого Андрія Первозванного.
Стародавня християнська легенда каже, що апостол Андрій Первозванний проповідував християнство в самому Царгороді, на побережжях Чорного моря та в околицях нашої столиці - Києва.
Хоч Андрій Первозванний - християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання "калити".

Долина тролів

 Після щільної облоги тролями нашого блогу, ми могли спокійно спостерігати на багато речей. В тому числі на фейк стосовно купівлі ресурсу, але Майдан, власнокажучи заради якого коменти були повністю розшарені  (навіть перевірочне слово прибране) - тут вже явний перебор. Саме в ці хвилини, наші активні учасники знаходяться на Майдані, за що їм честь і хвала! І не тільки цієї ночі. І будемо там далі, доки не досягнемо своєї власної мети. 
Шановні тролі, ваш зірковий час вичерпано. 

середу, 11 грудня 2013 р.

Вежа в центрі Варви.

 Сьогодні, жителі Варви, у самісінькому центрі селища, можуть спостерігати, цікаву картину. Як, не дивлячись на мороз, працює висотник. Для нього не є перешкодою погодні умови і політична обстановка. У нього є "висока" мета - зведення вежі.
Щоправда, так і не вдалося дізнатися, що це за стратегічна споруда. Наразі, а ні Варвинській селищній раді, а ні Варвинській РДА, не відомо що там так швидко росте.

Звернення Майдану.

Сьогодні вночі з 10 на 11 грудня в Києві силовими структурами було здійснено кілька штурмів барикад мітингувальників на Майдані Незалежності. Зруйновано барикади з боку Европейської площі, мітингувальників відтіснили до сцени. Протестуючі закликають всіх громадян, які можуть прийти чи приїхати на допомогу, з’явитися на Майдан.

вівторок, 10 грудня 2013 р.

Новини з майданів

Відстежувати що коїться зараз на майдані можна з багатьох джерел. На даний момент, ми рекомендуємо робити це на Громадському ТБ
Тут ви зможете в режимі онлайн довідатися що відбувається в столиці. Іноді сайт громадського "кладуть" але наступний канал знайти легко, вбивши у пошуковику назву.

понеділок, 9 грудня 2013 р.

Найкращими українськими роботодавцями 2013 року визнано “Шахтар”, “1+1” і “Кернел”

Київ. 29 листопада. УНІАН. Найкращими роботодавцями 2013 року в Україні за версією проекту “Премія HR-бренд Україна” визнано футбольний клуб “Шахтар” у номінації “Світ”, медіахолдинг “1+1” у номінації “Україна” і агрохолдинг “Кернел” у номінації “Регіон”. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила керівник проекту Маріанна Ярош.

суботу, 7 грудня 2013 р.

Після Варвинського майдану

Шановні Варвинчани! Теперішній час може бути переломним в нашому майбутньому. Сьогодні відбулося народне віче у Варві на центральному майдані. Зібралося близько 100-120 людей. Учасники віче підтримали всі виголошені вимоги (їх буде відображено пізніше). Було зібрано кошти для учасників Майдану в Києві та для діяльності регіонального штабу спротиву в сумі 2412 гривень, за що ми дуже вдячні.

пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Йолка у столиці за участі Варви

Традиційна Йолка в Києві, тепер має прикрасу від нашого містечка :)
Щира дяка ВВ за фото :)

Позиція очільників району.

      На нашому ресурсі певним чином вже відображалася тема евро та не евро майданів. Існувала навіть відповідна дискусія. Але за відсутності коментарів та жвавого обговорення сучасного громадського спротиву владі, що має місце в Києві та в західних регіонах країни, ми розуміємо, що на Варвинщині ця тема майже не актуальна.

четвер, 5 грудня 2013 р.

Забуті імена

Наш товариш, Євген Домме, в котрий раз піднімає цікаву тему, пройти повз яку без уваги, просто неможливо. Цього разу - це забуті імена, які стосуються Варвинщини. Тема постійно буде поповнюватися. Далі, мовою оригіналу...

#Майдан у Варві

 У суботу, 7 грудня 2013 року, о 12:00, біля Варвинського районного будинку культури відбудеться Народне віче (збори) на підтримку протестних всеукраїнських виступів. 

вівторок, 3 грудня 2013 р.

Реєстрація скасовується!

 У зв'язку з загостреною ситуацією в Україні, і з метою швидкого реагування на події, введена на Блозі можливість додавання коментарів тільки від зареєстрованих користувачів - Скасовується!


понеділок, 2 грудня 2013 р.

Комплекс малороса

 Без Росії ми не можем!
Або комплекс малороса, як квінтесенція буття сучасного народу України.

 Душа обісрана мовчить.
Чому?! А ви ж бо, педарюки кляті
Не здогадалися, чому?!
Та ж повен рот її гівном!
Який псалом, яка осанна,
Які ще радощі земні
Знайдуть в отім багні
Брунатнім?! Часом знатнім
ЇЇ окрилять, піднесуть?!
Стомився. Хоч на мить заснуть.

У соцмережах склали список побитих "Беркутом" та міліцією журналістів.


У Києві в ході акцій протесту постраждали українські та іноземні журналісти. Список склала у Facebook Zoya Kazanzhy. 1. Денис Данько, телепрогамма "Гроші" - травма голови.
2. Знімальна група 5 каналу - були закидані камінням;
3. Фотограф Reuters Гліб Гаранич - розбита голова, бив "Беркут";

Страйк у Варві





Друге грудня в Україні оголосили днем страйку. 
Прихильників євроінтеграції закликають 2 грудня влаштувати в Україні страйк.

Організатори Євромайданів у різних містах України публікують в соцмережах відповідні заклики.