вівторок, 25 лютого 2014 р.

Мітинг

           Трагічні події четверга 20 лютого 2014 року в Києві створили цілу деформацію суспільства, розуміння політичних поглядів та уподобань різко викристалізувалося та набуло настільки чітких розмежувань, що майже сягнуло  ступеня чорне-біле. Ця хвиля докотилася й до сплячої Варви.            Частиною депутатів селищної та районної рад було з ініційовано позачергові сесії, що відбулися 21 лютого 2014 року о 15:00. Обидві ці сесії стосувалися одного болючого питання «Про суспільно-політичну ситуацію в країні», але переросли в дещо більші події.
           Так на сесії Варвинської селищної ради було вирішено висловити співчуття сім’ям та близьким загиблих в результаті подій в Києві; засудити дії силовиків та центральної влади, що своїми рішеннями призвела до тих конфліктів; а також в підтримання національної хвилі боротьби з тоталітаризмом, який ми всі відчули від діяльності Януковича В.Ф. та правлячої Партії регіонів, було вирішено демонтувати давній символ тоталітаризму, що бовванів на центральному майдані селища.

          Засідання районної ради, що також стосувалося того ж питання, відбувалося в досить гарячій атмосфері. На 15:00 до будівлі Варвинської районної ради почали збиратися мешканці району, що як виявилося потім, вимагали врахувати їх думку при прийнятті рішення. Тому частина активістів почала вимагати від депутатів районної ради, щоб ті з’явилися до людей та вислухали їх позицію та пояснили свою. Депутати вийшли, відбувся обмін думками, й не тільки. Після цього депутати пішли працювати. В цей час в натовпі точилися дискусії та жваве обговорення на ганок будівлі виходили промовці, «атмосфера нагрівалася». Трохи згодом на ганку з’явилися депутати, також запросили голову адміністрації, що одночасно є головою районного осередку Партії регіонів. Почався мітинг, той який мав бути, почали вирувати емоції. Людські жертви 20 лютого та й попередніх днів також, до яких призвели дії Партії регіонів перш за все, стали причиною того, що люди почали вимагати скласти повноваження в осіб, що причетні до Партії регіонів, таких як: голова Варвинської РДА Бакуменко П.І. та голова Варвинської районної ради Петренко В.В., в депутатів регіоналів вимагали писати заяви про вихід з партії. Пристрасті почали кипіти, депутати пішли на компроміс, заяви були написані, люди почали потроху заспокоюватися. Потім вся увага перейшла на голову РДА. Спочатку були емоції, потім пішла дискусія, в кінці кінців Бакуменко П.І. нічого не писав та не підписував, й залишився виконувати свої обов’язки.


      На цьому мітинг не закінчився, а переріс в громадське спілкування прямо на ганку. Й тут почали виринати всі наболілі питання та проблеми, що насправді накопичувалися роками, як в нашій громаді так подібно й у всій Україні. Бо насправді всі ми, чи преважна більшість з нас, мовчимо, ніяк не реагуючи на безліч негативних процесів, що кояться навколо, на корупцію, порушення законів, зневагу до людини. Й та боротьба, в якій полягли Герої Майдану, була наслідком тотальної криміналізації влади, що уособлювала партія регіонів, але та криміналізація могла відбутися лише за нашої мовчазної згоди та роботи на цей криміналітет  частини суспільства для заробітку грошей на виборах. Про це говорив й Небрат В.І., наводячи наші приклади та висвітлюючи районні проблеми. Виринуло питання співпраці з владою й місцевої опозиції в особі представників «БЮТ», а особливо Ляшенка М.Г. Слово взяв й Старенченко С.М., який підсумувавши висловлене перед тим, наголосив на проблемі змови влади та опозиції в районі по суті проти громади, на прикладі Ляшенка М.Г. Причини цієї проблеми він запропонував шукати саме в членах громади, у всіх нас самих, адже коли відбуваються вибори й кожен голосує, то ми повинні вибирати не «красівих» і «хароших» людей, вчителів, лікарів, начальників, а потрібно вибирати депутатів, що хочуть та зможуть відстоювати права громади.  

Дмитро Павленко

21 коментар:

  1. Бандерівці при владі!!!Думаєте буде краще?!Згадайте їх діяння проти народу України і все стане на свої місця!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хотілося б знати, що конкретно тобі у Варві зробив поганого бандерівець? Бандерівець Галушка Михайло, Гук Роман, Гамадик Євген можна перерахувати багато бандерівців які проживали і проживають на даний момент. Хотілося б знати, що ти зробив для Варви, щоб люди тебе похвалили. І які діяння проти народу вони робили? Запамятай як казав Олександр Невський, хто до нас з мечем прийде, той від меча і загине. Так, що бандерівці захищали свою волю, землю, свою сімю, родину, вони не приходили у Варву, Прилуки і не вчили Вас жити, так , що повчи чуть чуть історії і не показуй своєї безграмотності.

      Видалити
  2. Да дивуюсь, ( Бандерівці при владі.) це яким же потрібно бути тупоголовим щоб таке писати.
    Комуністи були при владі то Сталіна ви не згадували. І кого ви саме маєте на увазі. Турчинова, чи кого. НЕ ВИДНО НЕ ОДНОГО БАНДЕРІВЦЯ - а жаль.

    ВідповістиВидалити
  3. Та підождіть хлопці, Ляшенко як прийде до влади, він вам розкаже що таке влада і що таке опозиція.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не для того люди піднялися, щоб після всіх негараздів ставити таких бездарів, пяниць як ляшенко. Я думаю, що у Варві є ще здраво мислящі люди.

      Видалити
    2. Так ляшенко ж уже був, крім нецензурщини він іншого не знає. Але і "горе-патріоти" репери теж не варіант. Дуже цікаво, що ж таке корисне зробив для Варви ледащо Кудринецький чи Стьопа Бородай??? А де вони взяли оту бабу горлохватку?

      Видалити
    3. Регіонали у районній раді за результатами домовленостей готові проголосувати за Ляшенка на посаду голови районної ради, пообіцявши їм підтримку.

      Видалити
  4. Такое ощущение,что в Варве живет один Ляшенко. Да,были у него проколы.Да,добился всего сам. Неужели это плохо? У других наоборот. Может кого-то и раздражает то, что он не обращает никакого внимания на оскорбления,которые звучат в его адрес. А не устраивает он некоторых только потому, что говорит все что думает в глаза, а не шушукается за углами. Нравится кому-то или нет,но именно таких твердых и решительных надо назначать на руководящие должности,которые не идут на поводу у тех,кому что-то не нравится. Чтобы в дальнейшем на своем рабочем месте не разбираться с анонимными письмами, а заниматься делом.

    ВідповістиВидалити
  5. Залиште того ляшенка у спокої, чому мовчить майдан, коли яценюк надіває на нас стократне ярмо. Що майданівці отримали гроші, а тепер будете сидіть, доки хтось інший злодюга пообіцяє щось інше?

    ВідповістиВидалити
  6. Не лезьте в душу,не смакуйте:"Кто? С кем? когда? И почему?" Ведь жизнь чужая лес дремучий,споткнуться можна самому.И не судите люди - Вы не Боги! И не завидуйте,ведь зависть так черна.У каждого своя дорога и жизнь у каждого одна. А Ляшенку и в дальнейшем желаю не питаться выяснять отношения с дюдьми, которые Вас разочаровали.Молча оставьте их вместе со всем их дерьмом.Не пожалеете!

    ВідповістиВидалити
  7. Прямо крила на спині виросли і кільце над головою. Такий собі "ангел во плоти". Хлопці, та не туди ви тягнете! До чого тут зависть? І кому завидувати? Тому, що слова без помилки не напише, чи тому, у голові якого тільки гроші і більш нічого ЛЮДСЬКОГО?
    Ну не може помилятись така кількість людей, не може, ви це розумієте?
    Його щастя, що він не вийшов на ступеньки до людей. Бо якби він вийшов, вони б його розідрали на маленькі шматочки, а не виясняли б відношення.
    До людей треба відноситись по-людському і тоді добро повернеться сторицею.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для особо безграмотных то самое кольцо над головой называется нимб.Теперь понятно с кем имеем дело.

      Видалити
  8. Чого ви до нього причепилися? До таких писак як не повернешься-все одно "жопа".

    ВідповістиВидалити
  9. А где был Старенченко,когда были выборы. У нас ведь как,только какая заворушка все горе-бизнесмены начинают вылазить на передовую как черви из навоза. И ко всему этому на митинг пришел мягко говоря нетрезвый.А по поводу "шматочкив", только не надо навязывать всем свои бредовые идеи.Люди которые собрались возле администрации пришли осудить действия власти,президента,обсудить за что погибли наши молодые ребята,настоящие патриоты Украины.А кто то хочет все повернуть в свое русло.Это низко!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Я народився у Варві, але давно вже там не живу. Тому не підкажете, хто такий Ляшенко? І що це за ряжені на ганку районної ради?

    ВідповістиВидалити
  11. На этих снимках мы видим руководителей района, депутатов районной рады и казаков Прилуцкого куреня. Как видим, г-на Ляшенко там нет! Во дворе есть туалет. Говорят, там он просидел (в Ж-отделении) все время, пока не закончился митинг.

    ВідповістиВидалити
  12. Шановне товариство, земляки! Наразі надаю телефони Правого сектора в містах Києві та Чернігові:
    Телефони гарячої лінії "Правого сектора" для повідомлень про корупційні прояви та випадки бандитизму: +38 (044) 338-26-67.

    Чернігівська область +380935159630 (Литвин Владислав)

    Без цих людей вам самим не впоратись!

    Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
  13. Не надо никому рассказывать что из себя представляет правий сектор.Это те же финансово-озабоченные бандиты. На каждый правый сектор найдется левый.А эти казаки вылазят только тогда когда их попросят, а все остальное время варят свои кулиши да запивают водкою по пляжах. А потом школьников и всех остальных призывают (такие как Гиленко) убирать за ними.Гиленко! А ты ведь тоже был казаком! Чего тебя то вытурили оттуда!

    ВідповістиВидалити
  14. Тут, дивлюсь, з акцентом Азірова забалакали. Хлопці, розберемось з вами, підождіть трішки.
    Просто хочу попередити про те, що це питання можна і треба вирішити мирним шляхом, шляхом написання заяв про відставку, а не чекати бурхливого розвитку подій. Ще є час. Подумайте.

    ВідповістиВидалити
  15. Ничего плохого нет в том, что умный человек иногда тупит. Гораздо хуже, когда тупой постоянно умничает. С акцентом или без, но факт есть факт.

    ВідповістиВидалити
  16. Корупційні та сепаратистські прояви на півдні Чернігівщини
    Svetilo pravdy | 26.03.2014 15:55


    Кадри вирішують все

    Корупційні та сепаратистські прояви на

    півдні Чернігівщини

    За даними позаштатного кореспондента видання "Варва. UА", події у Варвинському районі Чернігівської області набувають все більших обертів, погрожуючи перерости в масштабний протест.

    З одного боку назріває народне невдоволення діями керівництва Варвинської районної ради, де посадові особи вищої ланки погрязли в корупції. Як стало відомо, керуючий справами апарату Варвинської районної ради М. Ляшенко, голова фракції партії "Батьківщина" у Варвинській районній раді працює в цій установі за підробленою трудовою книжкою, запис у якій дозволив йому працевлаштуватись на цю посаду (є рішення суду), одночасно являючись активним захисником Партії Регіонів. Жодного разу депутати партії "Батьківщина" в районній раді не проголосували "Проти" владних рішень. Крім того, на виборах до Верховної Ради був наказ М.Ляшенка своїм однопартійцям голосувати за провладного кандидата. Він особисто розповсюджував агітаційні та інші матеріали, свідками чого були кандидат в Президенти України В.Боровик та народний депутат України А.Шевченко.

    В свою чергу голова Варвинської районної ради (Партія Регіонів) В. Петренко звільняти керуючого справами не збирається. Мотивація – утримати М.Ляшенка на посаді.

    З іншого боку у владних кабінетах Варвинської райдержадміністрації (і не тільки) панують панічні настрої зміни її керівництва. Теперішній голова Варвинської РДА П. Бакуменко перебуває "на лікарняному".

    Не рахуючись з громадою Варвинщини, так звана "опозиція" запропонувала через своїх представників в області новому голові Чернігівської обласної державної адміністрації В.Івашку дві кандидатури на посаду голови Варвинської райдержадміністрації, які геть не сприймаються населенням. Від партії "УДАР" та від "Свободи" пропонується Є. Шкуліпа, якого проштовхують на цю посаду екс-керівники с-г підприємства "Дружба-Нова", (де він донедавна працював), для того, щоб держати руку на пульсі справ району, для захисту та відстоювання своїх інтересів. Осередки Варвинських організацій об'єднання "Свобода" та "Удару" від такого висування відхрещуються.

    Від партії "Батьківщина" на посаду голови Варвинської райдержадміністрації пропонується В.Чаленко, який в цій установі працює нині. Цього кандидата на посаду голови РДА пропонує та підтримує вищезгаданий М.Ляшенко. Ціль цієї підтримки проста – не дати ходу ініційованій депутатами Варвинської районної ради кримінальній справі порушеній проти того ж таки М.Ляшенка по звинуваченню в корупції. Рядові члени партії "Батьківщина" у Варвинському районі про таке висування також нічого не знають.

    Також повідомляється, що в разі, якщо призначення одного з цих кандидатів відбудеться, громадськість вимагатиме їх відставки, погрожуючи другим "варвамайданом". Близько двох десятків партійних та громадських організацій Варвинщини занепокоєні сепаратистськими діями по такому призначенню, в зв'язку з чим голові Чернігівської ОДА В.Івашку був направлений лист про недопущення подібних проявів.

    ВідповістиВидалити