неділю, 9 лютого 2014 р.

Кернел продовжує розвивати тваринницьку галузь Чернігівщини

Продовжимо тему тваринництва в Чернігівській області. Наразі є офіційна версія від пресс-служби Кернел. Лишається цікавим, наскільки вона реальна...

Одним з пріоритетних виробничих напрямків діяльності Компанії Кернел було і залишається тваринництво. Кернел має чітку стратегію розвитку тваринницької галузі.
На сьогодні комплекси Компанії-інвестора налічують понад 24 000 голів ВРХ, 9000 з яких – дійні продуктивні корови. Відтак, з моменту приєднання до складу Кернел підприємства Дружба-Нова тваринницький комплекс останнього, який налічує 6000 голів ВРХ, почав зазнавати ефективних змін, спрямованих на розвиток галузі, підвищення продуктивності та якості молочної продукції.
 «Сьогодні, пріоритетним завданням для нас є підвищити рівень здоров’я поголів’я ВРХ Дружба-Нова. Супроводжуючими чинниками, що впливають на цей процес є генетика стада, якість кормової бази, умови утримання тварин. За кілька місяців діяльності нам вдалося досягти не поганого результату. Значну увагу ми звернули на покращення умов утримання стада, були проведені капітальні та часткові ремонти корівників та їх утеплення, змінено харчовий раціон тварин. Тепер поголів’я Дружба-Нова (Кернел) проходить наступний етап - оздоровлення стада, що вплине на продуктивність корів та якість отриманої продукції», - зазначає Керівник служби тваринництва Кернел Михайло Травецький.
 Масштабна програма оздоровлення поголів’я ВРХ Дружба-Нова(Кернел) включає ряд заходів. Проводиться ретельна діагностика тварин, впроваджуються радикально нові схеми профілактики та лікування хвороб, дезінфекції приміщень та систематичний аналіз крові тварин.
«Після багатьох процедур обстеження спеціалістами Кернел виявлено погіршення стану здоров’я у певної частини ВРХ Дружба-Нова. Для того, щоб уникнути негативних тенденцій зменшення кількості корів, було прийняте рішення вибраковування із загального стада тварин з низькими показниками здоров’я. Одночасно з вибраковуванням зоотехніки Кернел розпочали процес переміщення тварин з благополучних господарств Компанії та закупівлю продуктивних ВРХ у тваринницьких господарств інших областей», - додає Михайло Олександрович.
Уже на минулому тижні на Варвинський комплекс привезено першу партію фуражних корів та ремонтних теличок. Нагадаємо, що саме на базі Варвинського молочного комплексу Кернел планує створення потужного центру молочного скотарства - сучасну молочну ферму, яка має усі шанси стати лідером галузі на Чернігівщині. Як бачимо, Компанія-інвестор активно приступила до реалізації своїх планів.
«Варвинський комплекс, що розрахований на 1200 голів ВРХ, на сьогодні  налічує 700 голів стада. Ферма має високий виробничий потенціал, тут впроваджено безприв’язну систему утримання тварин та доїння в доїльному залі. Наразі, сюди завезено чорно-рябу та червоно-рябу масті українських порід ВРХ. Вибір привезеного стада був зумовлений аналізом продуктивності та генотипу кожної тварини, загальною вгодованістю, відповідністю вікових груп до стандарту по породі. Продуктивність завезеного молодняку 7000 л надою на 1 голову ВРХ в рік», - зазначає Керівник служби тваринництва Кернел.
Відтак, 390 голів ВРХ, з яких 150 фуражних корів та 240 ремонтних теличок різних вікових груп завезено до Варвинського тваринницького комплексу. Найближчим часом сюди планують перемістити ще близько 160 голів ВРХ з одного підприємства Чернігівщини.
«Наші спеціалісти відповідально підійшли до процесу підвищення якості галузі тваринництва Дружба-Нова. Звичайно, в планах ще досить багато інвестицій та поступових, логічно продуманих кроків, що дозволять збільшити рентабельність, забезпечити високі надої», - підсумовує Михайло Травецький.
Оптимізм, завзятість та професійність тваринників Кернел вражає. Кернелівці щодня реальними справами доводять, що тваринництво може стати прибутковим та перспективним, забезпечувати робочими місцями та якісною продукцією населення краю. І хоча, попереду ще чимало завдань, уже сьогодні можна впевнено говорити – процес реабілітації тваринництва Дружба-Нова стартував, галузь отримала новий імпульс для майбутнього розвитку.
Довідка: Кернел - найбільша агропромислова Компанія в Україні та СНД. Компанія є ключовим виробником і постачальником соняшникової олії на внутрішньому ринку. Торговельні марки Компанії: «Щедрий Дар», «Стожар», «Чумак Домашня», «Чумак Золота». Окрім цього, Кернел є найбільшим українським експортером соняшникової олії і шроту, а також основним експортером зернових культур з Чорноморського регіону. Виробничі активи Компанії - це чорноземні сільгоспугіддя і сучасні олійноекстракційні заводи. Логістика Кернел базується на сільськогосподарській інфраструктурі, що включає в себе найбільшу мережу елеваторів і глибоководних експортних терміналів. Одним з пріоритетних напрямків діяльності Компанії є сучасне виробництво сільгосппродукції. Земельні угіддя, які орендує Кернел, розташовані в більшості областей України. Всього, понад 4000 000. гектарів родючої землі обробляють досвідчені фахівці з використанням інноваційних технологій і кращої сучасної техніки. В Компанії працює понад 20 000. співробітників. З 2007 р. акції Компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі - IPO Компанії стало кращим в країнах Центральної та Східної Європи за всю історію цієї біржі. З липня 2013 р. Дружба-Нова входить до складу Компанії Кернел.
служба соціальної політики і комунікацій КЕРНЕЛ


2 коментарі:

  1. Чергова байка від Травецького. Бридко читати.

    ВідповістиВидалити
  2. Хочу продовження казки про тваринництво у Васьківцях Срібнянського району. Що то за кілька десятків напівдиких істот, віддалено похожих на корів, ревуть на місцевій фермі. Де давно обіцяні елітні корови? Мій оптимізм впав нижче плінтуса. А васьківським людям на сходці скоро що будете казать? Чи знов пришлете десятого зама, який мовчки запише все у блокнот і поїде назад у Варву?
    Не допрацьовує служба соціальної політики і комунікацій КЕРНЕЛ. Якось переконливіше треба "розводить" селян. Для початку перестаньте ліпить куди треба й не треба оцю зомбоДОВІДКУ в кінці. Мене від неї вже теліпать почина як побачу.

    ВідповістиВидалити