пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Свобода вибору, або вибір свободи


Сьогодні напишу вам без пафосу, попередніх пестощей та інших ніжностей. Мова піде про армію та інші угрупування. Як вже відомо, зараз вступила в силу часткова мобілізація військовозобов’язаних осіб. Є декілька категорій громадян зі своїм сприйняттям того що відбувається.


Перші – вже записалися у військкоматах в добровольці і очікують на чергу. Інших вже призвали. Хтось ховається. Хтось намагається відкупитися. Є і такі, які ладні заплатити за прискорення вступу до лав Української армії.
Принципи відбору хто і коли мобілізується - мені невідомі. Але я знаю, що серед громади є і ті, кого можуть не призвати. Наприклад якщо у когось є вади здоров’я. Також, особисто у мене, закрадаються думки, що влада навмисно затягує це процес. Тому, вона не лишає мені та подібним іншого вибору, як проситися в інші об’єднання і угрупування.
Сьогодні, в Україні, такі вже є. Це Правий Сектор, Братство, різні Самооборони і Народні Армії. На смак можна підібрати своє. Також, ніхто не забороняє об’єднуватися на місцях і починати фізичну та теоретичну підготовку. Чи буде це зайве для вас – кожному вирішувати самостійно.
Моя порада – кидайте бухать і починайте активну підготовку. Байдуже де ви це будете робити. Звісно, під опікою військових з досвідом, і маючи необхідні засоби, ваша підготовка буде більш ефективною. Але як то кажуть, у кого ситуація «маємо що маємо» згадуємо шкільні знання, знаходимо інформацію в мережі інтернет і вперед.  
А для тих, хто тіпа нє в тємє, нагадаю: хто не хоче годувати свою армію, той буде годувати чужу; хто не хотів воювати в 1918-21, той в 1932-33 їв своїх дітей. Коли прийде Орда не відкупиться ніхто, підлизати теж не вдасться. Або рабство, або смерть, іншого кремль не запропонує, так що робіть висновки та вступайте в тєму.
Наостанок повідомляю наступне: у Варві в будинку культури розпочав свою роботу мобілізаційний пункт. В холі БК з 8-00 до 20-00 буде проводитися збір необхідних речей для потреб Української Армії. Потрібно приносити: продукти харчування, що не швидко псуються; одяг, окрім верхнього, новий; побутову хімію тощо. Можливо потрібні волонтери для чергування в пункті прийому. В кого є можливість та бажання приєднуйтеся до спільної справи. Інші подробиці можна дізнатися на місці.


Немає коментарів:

Дописати коментар