четвер, 24 квітня 2014 р.

Для кого працює КП «Господар»?


   Нещодавно багато варвинчан дізналися, а з першого травня відчують на собі чергове нововведення КП «Господар». Виявляється для тих, хто проживає в приватному секторі та не має лічильників води, необхідно заключати договори на полив присадибних ділянок. Обставини, якими регламентуються застосування даних договорів прописані в рішенні виконкому Варвинської селищної ради № 149 від 07.11.2013 року, в якому зокрема виконком вирішив:

1.      Встановити поливний сезон для споживачів послуг з централізованого водопостачання приватного сектору, які споживають воду на підставі встановлених органом місцевого самоврядування норм з 01 травня до 1 вересня.
2.      КП «Господар» нарахування за полив земельних ділянок (сад, город) проводити на підставі норм споживання питної води по смт Варва, затверджених рішенням 24 сесії № 2 Варвинської селищної ради 5 скликання від 08.05.2009
3.      Проводити коригування норми на полив відповідно до кількості опадів у весняно-літній період.
4.      Нарахування за полив проводити за 50 м2 площі присадибної ділянки.
     Прочитавши ці пункти виникає кілька логічних питань. Преамбула відповідного рішення нічого не пояснює й не дає чітких посилань на конкретні норми чи пункти відповідних нормативних документів. Тому на перший погляд це рішення сприймається не інакше як чиясь дурна забаганка, от я хочу от так, і все. Бо як інакше пояснити, наприклад, вибір сезону поливу, що саме буде поливати Черняхович в серпні місяці, або протягом половини травня; чи наприклад, яким чином Черняхович та компанія буде щось там корегувати в залежності від кількості опадів? А скільки повинно випасти опадів, щоб КП «Господар», взагалі, не брав оплату за полив, або брав половину від суми, і зрештою чим виміряти ті опади, що будуть падати саме у Варві?

     Ще дикіше сприймається ця ініціатива з позиції, наприклад, мешканців Зарічки чи Руди, у яких в саме цей період з 1 травня до 1 вересня вода в кранах є з 02:00 до 05:00 години, і якась балачка про полив городів чи  садів в цей час виглядає як мінімум «маренням сивої кобили».
    Але більш абсурднішою виглядає ця ініціатива з точки зору того, що договір на полив присадибної ділянки, легалізує недобросовісних споживачів, які  заплативши необхідні кошти, кран з водою не будуть закривати взагалі, бо матимуть право поливати, і ніхто їх контролювати не буде, як і не контролював до цього.
    У всій цій ситуації, Черняховича та очолюване ним підприємство зрозуміти можна, вони будуть вигадувати різноманітні схеми для того щоб «взути» «лохів», вони ж все таки зацікавлені особи. А от як зрозуміти членів виконкому, та зокрема селищного голову Саверську-Лихошву, які прийняли відповідне рішення, як зазвичай «втіхаря» й без оприлюднення, в чому зацікавлені ці особи? Оце питання залишається відкритим.
    

    

2 коментарі:

  1. Не повезло варвинчанам з головою селища, не повезло й з черговим директором комунхозу.
    Набивіання власних кишень за рахунок обдурених людей в черговий раз показало до них своє відношення. У комунхозі трійця директор-інженер-юрист постала перед людьми у всій її красі. Відноситься вона (трійця) до них в кращому випадку як до бидла, по другому це назвати неможна. Скільки людей скаржилось на їхнє нездорове ставлення до своїх споживачів, але головиха все покриває. Грубість, матники, образи - це звичайні явища на цьому підприємчтві. Співробітники мовчать під загрозою звільнення.
    Звісно, піде голова селища з посади, піде її антинародний виконком, підуть звідти і ці новоспеченгі кадри. Погано те, що до виборів вони ще багато встигнуть зробити пакості людям.

    ВідповістиВидалити
  2. Нужна уборка обращайтесь http://uborka.od.ua

    ВідповістиВидалити