четвер, 3 квітня 2014 р.

Громадські слухання по Лєніну



   Минулої суботи об 11 годині в залі засідань селищної ради відбулися так звані громадські слухання. І знову комуністи, і знову каламутять воду, і знову про Леніна. Але як виявилося зі зібрання, той ленін їм не особливо й потрібний, бо вони ініціювавши ці слухання взагалі не з’явилися. Натомість на збори з’явилося порядка 10-12 чоловік, серед яких всього 3 депутати селищної ради, це і є показник життєздатності громадянського суспільства.
На слуханнях розглядалася доля пам’ятника, де більшість присутніх висловилася про його реалізацію, та подальше використання коштів для потреби громади. Також розглядалося питання про найменування центральної площі селища. Більшість присутніх підтримало пропозицію назвати площу іменем Героїв Майдану.
    Окремо варто навести тут дещо емоційний, але правдивий та відвертий виступ мешканця Варви В.Г. Цимбала, далі пряма мова:
Шановні Варвинчани!
     Звертаюся до Вас із проханням не допустити встановлення пам’ятника Леніну. Бо хто він такий я трохи Вам нагадаю. Це кат народу, в тому числі і Українського. По його наказу у 1918 році війська під командою Муравйова жорстко знищили молодих студентів під Крутами і забрали у наших дідів Українську Народну Республіку. Також, за ленінським наказом, у 1921-22 роках в Україні був зроблений штучний голодомор де померло дуже багато людей. Це він організував «Красний терор». По його наказу розстріляли всю царську сім’ю, навіть малих дітей, які ні в чому не винні. Це повалені церкви, розстріляні священнослужителі. Гріхи Леніна перед народом можна перераховувати ще, але допустити встановлення пам’ятника не можна через те, що це ідея комуністів. Вони показали себе як вірні послідовники ідеї Леніна: голодомори в 1932-33 роках, 1947році, репресії 1937-38, коли закатували мільйони. Їхні подвиги і керівництво я відчув на собі, коли мене у 1961 році, малого хлопця будив батько о 4 годині ранку й посилав до магазину займати чергу за кукурудзяним хлібом. Ви скажете, що то був післявоєнний час, так, але чому ФРГ за 10 років після війни, яка була зруйнована більше ніж СРСР, мала уже конвертовану марку, бо там думали про людей, а не про себе. Пізніше у 1980 роках, я міг дітям купити апельсини, мандарини і ковбасу тільки у Києві і Москві, хоча на складах були їх тонами зіпсовані вивозили на смітники. Це для себе держала влада, яка була комуністичною. У наш час у Верховній Раді комуністи були за одне з Партією Регіонів, стали самі олігархами, навіть, зараз у такий важкий час не голосують за жоден закон. На сході та півдні підбурюють людей до непокори новій владі і федералізації України. Хочуть здати Україну Росії. Правда Ви вже всі побачили хто така Росія.
    А ще комуністи не хотіли вступати в ЄС тільки через те, що там дозволили мати одностатеві шлюби, а історія гласить, що Ленін був гомосексуалістом, і був пасивним коханцем Зінов’єва. Надія Крупська, так звана дружина Леніна, з якою він не спав і не мав дітей, писала у листі Зінов’єву: «Досить тобі писати любовні листи Леніну, бо він вже лежачий». Вмер Ленін від 4-ї стадії сифілісу. За його гріхи Бог наказав його.

   Так от шановна громадо, якщо Ви дозволите поставити цей пам’ятник назад, то я б хотів, щоб біля слова Ленін через дефіс дописали слова Кат та Підер. Я пропоную і підтримую думку багатьох із Вас, здати цей пам’ятник на металобрухт, а виручені кошти перерахувати в фонд підтримки сімей Героїв Майдану. Нехай хоч раз принесе користь Україні. Нагадаю, що цей пам’ятник є власністю громади, а не кучки комуністів.

2 коментарі:

  1. Пам'ятник Леніну у центрі Варви нормальна людина сприймає приблизно так само як нецензурне слово написане на заборі свого будинку. Реакція одна – негайно стерти, забути, щоб менш хто бачив, а місце зафарбувати. Так і з цим ідолом треба. Прибрать і підставку, де він стояв.
    А сьогоднішні дії деяких комуністів це відкрите підігрівання російським окупантам. Якщо наша держава занадто ліберальна до таких людей, то є ще інший суд і є межа будь-якому терпінню. Не дай Боже прийти сюди путінським завойовникам, то вгадайте хто зустрічатиме їх з хлібом-сіллю, а завтра побіжить записуватись у путінську поліцію?
    Люди на майдані йшли під кулі, а цей Губатий комуніст вчора поїхав у Брюссель і розказує членам Європарламенту, що Правий сектор фінансувала Партія регіонів. Куди дивиться влада я не знаю. Не розумію чого його не приб'ють люди при першому ж виході на публіку?

    ВідповістиВидалити
  2. По всій Україні проектують пам*ятники "Героям Майдану" чи " Небесної Сотні". Можна було б і в нас щось придумати, це доповнюватиме найменування площі Героїв Майдану.
    Біда лише в коштах, яких катастрофічно не вистачає у нашому бюджеті.
    В принципі, якщо дуже захотіти, то можна знайти гроші для такого проекту: доволі багато місцевих підприємців згодилося б хоча б трохи проспонсорувати створення пам*ятника.
    Також можна було б провести благдійний збір у Варві, по 5-10 гривень для прекрасного діла ніхто не поскупиться дати.

    ВідповістиВидалити