четвер, 29 травня 2014 р.

Відмовитися від того, що не приймав.

          Сьогодні о 9-ій ранку в залі засідань районної ради відбулася позачергова сесія Варвинської районної ради, що була зібрана на вимогу одинадцяти депутатів. На порядок денний було винесено два запитання
1.      Про відмову від участі у пілотному проекті Варвинського району
2.      Про складання депутатських повноважень депутата Буланенка Михайла Михайловича.
І хоча питань було лише два сесія протривала майже 1,5 години, як не як впровадження на території району експериментів справа серйозна та відповідальна.
Головував на засіданні Бакуменко П.І. Спочатку ним було поінформовано присутніх про те, що в.о. Президента України було призначено на посаду голови Варвинської РДА Долю Любов Вікторівну, з чим її й привітали. Потім депутатам та присутнім було продемонстровано анімаційний ролик з представлення Концепції реформування місцевого самоврядування. Після чого головуючий, прокоментувавши показане, повідомив, що робоча група при голові облради визначила Варвинський район пілотним регіоном з проведення експерименту з реформування місцевого самоврядування та відіславши таке рішення до Мінрегіонбуду таким чином втягла район до пілотного проекту. Тому районній раді як представницькому органу громади району вже по факту потрібно відмовлятися від участі в тому про що в принципі й не домовлялись.
    Після слів головуючого до виступів запросили депутатів. Депутати в своїх виступах наголошували і на стурбованості населення з приводу знищення району; і на окремих пунктах Концепції, яка м’яко кажучи нічого гарного не обіцяє. Адже замість декларацій про децентралізацію та більші права для громад, насправді централізує повноваження. Ті повноваження що були наприклад в області вони там і лишаються, а для громад додатково збільшуються обов’язки. Виступали і деякі голови сіл, коментуючи майбутнє об’єднання сіл в громаду, де троє учасників можуть легко «кинути» двох інших наприклад.
    До слова запросили і мене, як бажаючого виступити. Повторюючись, я знову наголосив на Концепції; про те, що  декларуючи якісь принципи, насправді пункти концепції суперечать  їм, децентралізації та більшим можливостям на місцях. Окремо наголосив і на підході до реформування місцевого самоврядування та як він здійснюється в області: закрито, непублічно, без врахувань позицій територіальних громад, рішення приймаються без наданих на те повноважень, приватними, а не посадовими особами. Звернувшись до депутатів я попросив підтримати відмову від експерименту та створити робочу групу в районі, яка буде напрацьовувати свої рекомендації з реформування місцевого самоврядування.
    Після цього до слова було запрошено Долю Любов Вікторівну. Вона трішки зупинилася на пунктах концепції та висловила дуку про те, що з огляду на нашу ситуацію більше однієї громади на території району не сформується. Потім вона повідомила про те що на сайті Мінрегіонбуду з’явились проекти нових нормативних документів, що стосуються реформи. І з огляду на зміни, які планують внести до бюджетного та податкового законодавства, особливих надходжень до місцевих бюджетів не передбачається, адже податок з надр весь лишається в державі.
     Після цього головуючий підсумував сказане, додавши пропозиції та уточнення до проекту рішення поставив дане питання на голосування. Одноголосно кількістю 19 депутатів рішення про відмову від участі Варвинського району в пілотному проекті було прийнято. Також даним рішенням було створено районну робочу групу з підготовки пропозицій щодо реформування місцевого самоврядування.
    Друге питання порядку денного теж прийняли одноголосно.
    Після цього головуючий анонсував на завтра приїзд з робочою зустріччю голови Чернігівської ОДА Івашка, який зокрема об 11:00 представлятиме голову РДА. На цьому сесія була закрита.

29.05.2014

Павленко Дмитро

23 коментарі:

  1. А що ж говорила Саверська Лихошва? Чи мовчки сиділа?

    ВідповістиВидалити
  2. Вона такі незначні засідання не відвідуе.За себе прислала представляти СВОІ інтереси Озимая. Рівень області це для неі.

    ВідповістиВидалити
  3. Цікаво те, шо її підтримують Рептюхи та Старенченки, які ніколи нічого навколо себе не бачили, крім грошей!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цікаво інше, що не підтримують голодранці і ледацюги - це або комуністи або соціалісти.

      Видалити
  4. нет худа без добра. Новые назначения глав, зато фотографии можно брать старые. ничего не изменилось.......

    ВідповістиВидалити
  5. Савченко Микола Іванович30 травня 2014 р. о 18:22

    Переконаний, що селищний голова - це розумна і порядна людина. Читаючи ж статтю пана Дмитра Павленка , ми розуміємо, що її писала винятково безграмотна людина. Це так , м'яко кажучи...

    ВідповістиВидалити
  6. Виходить всі навколо неуки і негідники, одна тільки названа Вами особа чесна та порядна! Тоді скажіть, чому була така реакція людей на її дії на зустрічі з головою обласної ради, і на сесії районної ради, і на зустрічі з головою обласної адміністрації. Невже там самі нерозумні і непорядні люди зібрались? А зайдіть в любий двір чи то приватний, чи то до багатоповерхівок і послухайте думку людей? Не думаю, що вони погодяться з Вами, шановний.

    ВідповістиВидалити
  7. Гриби з адміністрації в смерть перелякалрся що відбудуться якісь зміни в районі і завопили бідні .заголосили та ще й людей долучили .щоб голосніше це все діло було.А поляки давно вже живуть за такою системою.Поїдьте .подивіться як вони розбудували країну.які в них дороги.які парки.які садиби .В них села зовсім не схожі на наші богом забуті.я вже не кажу про міста.Від совка в них майже нічого не лишилось.але нам це не потрібно.Навіщо нам поради сусідів.їх досвід ,як жиити заможіше.Ми краще сидітимем в лайні ,слухатимем Бакуменка і Кульбаку і чекатимем покращення.

    ВідповістиВидалити
  8. В Польшу Захід ввігнав 200 міліярдів доларів, які вони не розікрали. Людям за газ платити нічим. Прості люди стали гірше жити...

    ВідповістиВидалити
  9. Каждый народ имеет то правительство, которое он заслуживает! Смысл этого выражения в том что если правительство аморальное и неэффективное, то-виноваты в этом сами граждане, которые позволяют такому правительству существовать, не могут его контролировать.
    Поэтому нечего сидеть лить слёзы и сетовать на судьбу.

    ВідповістиВидалити
  10. Ну хто міг передбачити, що Саверська Лихошва буде себе так вести. Це була помилка, яку тепер тяжко виправити, тому що більша частина депутатів селищної ради є зрадниками по відношенню до своїх виборців і ніколи не проголосує за висловлення їй недовіри. ПРИКЛАДІВ ЦЬОМУ ДОСТАТНЬО.
    Є два варіанти виходу з цієї ситуації:
    - зібрати віче та гуртом змусити її написати заяву про свою відставку чи змусити депутатів проголосувати за висловлення недовіри такому голові;
    - чекати виборів до місцевих рад.

    Як бачимо перший варіант самий дієвий та конструктивний. Тому що навіть якщо вибори будуть восени, вона ще може багато наробити шкоди громаді.

    ВідповістиВидалити
  11. а який сенс обирати голову на три місяці? і що роблять депутати селищної ради?
    зібрались раз у місяць, проголосували за те що підсунули і по домівках... їм же за це не платять, і в карман нічого не кладуть, такі у нас депутати з інстинктами стада. Доки ми не змінимось, реформа нічим не допоможе.
    І цікаво хто вирішив що реформа і пілотний проект це погано? тільки тому що цим займаеться Саверська?
    Так наразі і депутати включились у роботу - через місяць-другий - всі будуть підтримувати реформу.
    Нашим людям як донесуть інформацію так будуть і думати.

    ВідповістиВидалити
  12. Найголовніша помилка Саверської -це не участь у пректі ,а те що проект не був кваліфіковано представлений людям .От і все.А проект потрібний і не важливо за чієї каденції це відбудеться.А що вона за це береться-МОЛОДЕЦЬ, а Кульбаки нехай керують там-де живуть,а ми вже тут якось самі розберемсі.Паша Скудний ніколи б за це не взявся б.Саме легше волати, а робити не всі можуть.

    ВідповістиВидалити
  13. А я за реформу!!!!!!! Як ми тільки боїмося вилізти з отієї совкової коліїї, уже тягнемо того воза по уші в багнюці, а взять та разом піднять його, поставити на нову дорогу та й спробувати поїхати слабо.... нехай не так швидко але вперед...Що нам заважає? чи інертність? чи оті мужі що пересідають з одного крісла в інше? Але це ж ми їм дозволяємо це ми робити.... треба давати дорогу молоді!!!!! це їх майбутнє!!!! Молодь у нас мудріша і рішучіша це я знаю точно!!!!!.

    ВідповістиВидалити
  14. Підприємці! Торгаші, що обдурюють людей! Ви матір рідну за гроші продасте, не те що район чи односельців. Захотілося в комунальному банку пошорхатисьґ7 Невже вам мало того, що ви маєте? Як би ви не хвалили Саверську з реформою, за знищення району відповідатитмете саме ви. Реформа в кінцевому результаті це й передбачає.Але ж зрозумійтв. Якщо Варву чекає доля Ладану, то й ваші статки та доходи зменшаться у рази.

    ВідповістиВидалити
  15. Ой ,яке укусне ж оте мені корито. Скоріше б уже до нього дорватіся.

    ВідповістиВидалити
  16. РЕФОРМА ВІДБУДЕТЬСЯ НА ТЕРИТОРІЇ ВСІЄЇ УКРАЇНИ ЗА ЛЮБОЇ ПОГОДИ. НЕ РОЗКИСАЙТЕ .СЛАВА УКРАЇНІ!!!!

    ВідповістиВидалити
  17. Так, реформа буде, але поки вона пройде на законодавчому рівні зі всіма її контрольними функціями, можна багато грошиків потягти з кишені держави. В запропонованому пілотному проекті якраз і не буде контролю ніякого до прийняття законів. В цьому проміжку часу цим і хочуть скористатися ті, хто волає за його проведення.
    Хлопцям з великими фінансовими можливостями пораджу трохи напинити в цьому плані, тому що людське терпіння не безмежне, і може так статися, що всі їх торгові точки, заправки і т.п. можуть з легкістю перетворитися на груду розвалин те металобрухту. Коктейлі Молотова та суд Лінча з повістки денної ще ніхто не знімав... Пам’ятаймо про це...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Честный криминал - патриот рулит ??????????? "може так статися, що всі їх торгові точки, заправки і т.п. можуть з легкістю перетворитися на груду розвалин те металобрухту. Коктейлі Молотова та суд Лінча з повістки денної ще ніхто не знімав... " С такой позицией не то что в Евросоюз, к цивилизованным людям , а прямиком в Корею

      Видалити
  18. А, заверещали, сучі діти!!! А як же ви хотіли. Ви будете ще на колінах повзати. Тільки коктейлями з такими паскудами як ви й говорити...

    ВідповістиВидалити