вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Вшанування героїв!

 Покрова, ще раніше Мати Слава. Цій традиції тисячі років. Традиції пам’ять про яку існує як уламок. Уламок чогось зараз малозрозумілого. Але й той невеликий уламок дає зрозуміти нам і велич, і потребу цієї традиції. Останні події на сході України певним чином розвіяли міф про нездатність українців до війни. І тим самим пов’язавши сучасність з минулим. З тим кривавим, але славним минулим. Святослав Завойовник, Хмельниччина, Коліївщина, Крути, Холодний Яр, ОУН та УПА. 

 Всі ці події проходили під оберегом Матері Слави. Саме Покрова, як берегиня українських вояків, об’єднує всі ці події. Сьогодні і День козацтва, і День УПА, і День захисника Вітчизни. Саме сьогодні окремий раз кожен з нас може і мусить переосмислювати і сенс речей, які нас оточують, і сам сенс існування таких явищ як героїзм, самопожертва, і зрештою Слава. Саме сьогодні час згадати та пом’янути великих мужів та вшанувати їх Чин. Що ми й спробували зробити.

Слава Україні!

1 коментар:

  1. Дивлюсь на фото, всі ті хто їздили на майдан. А зараз, постійно відправляють на схід хлопцям продукти одежу та інше. Де ще піаритись Шляшка команді.
    Слава ВАМ славетні Варвинські Козаки-Майданівці. ))))))))))

    ВідповістиВидалити