середу, 29 жовтня 2014 р.

Презентація місцевого краєзнавця

 21 жовтня в малому залі районного будинку культури відбулася презентація видань місцевого краєзнавця Євгенія Домме. До уваги присутніх було представлено фотоальбом «Варвинщина. Земля і люди», виданий за сприяння депутата обласної ради Валерія Зуба та  "Альбом-робіт-художниці Ади Григорівни Громницької" виданий за сприяння депутата районної ради Олега Ященка та сім’ї Степашко.
Презентацію робіт провели працівники центральної районної бібліотеки.
В розповіді про автора ведучі заходу відмітили його титанічний труд в збиранні та обробці краєзнавчих матеріалів, історичних документів, його істинний патріотизм та любов до рідного краю.
У фотоальбомі «Варвинщина. Земля і люди» вміщено близько 400 світлин, які, починаючи з другої половини 19 століття й до наших часів, розповідають про те, як змінювався вигляд Варвинщини упродовж наступних років. Кожна вулиця і площа, будівля чи пам’ятне місце несуть в собі частинку історичного минулого, з яким тісно пов’язані долі наших земляків.
На сторінках альбому місцевої художниці Ади Григорівни Громницької розміщена частина робіт авторки, в яких вона відобразила власне бачення світу, стан своєї душі. Ада Григорівна написала багато портретів земляків, відобразила красу різних куточків нашого селища і його краєвидів та відродила пам’ять про велике козацьке минуле.
У своїх виступах голова районної державної адміністрації Любов Доля та депутат обласної ради Валерій Зуб відмітили безперечну цінність краєзнавчих видань в історичному та духовному житті нашого району, які залишаться в спадок нашим нащадкам. Висловили побажання довгих активних років життя, творчих досягнень і успіхів у справі дослідження і популяризації історії нашого краю.
Комунальний заклад «Варвинська централізована бібліотечна система», центральна бібліотека



Немає коментарів:

Дописати коментар