середу, 3 грудня 2014 р.

Вечір при свічках: «Чернігівобленерго» попереджає про нові відключення електрики

 ПАТ «Чернігівобленерго» повідомляє споживачів Чернігівщини про можливе припинення електропостачання в години вечірнього максимуму навантаження на енергосистему по всій території області.
Ситуація в Об’єднаній енергетичній системі України залишається напруженою: аварійно зупинилися 23 блоки ТЕС та 1 енергоблок Запорізької атомної електростанції, через що виникла реальна загроза розбалансування роботи всієї енергосистеми.

Електромережі Чернігівщини є невід’ємною частиною Об’єднаної енергетичної системи України, тому енергопостачальна компанія зобов’язана безперечно і оперативно виконувати розпорядження Державного підприємства НЕК «Укренерго», спрямовані на збалансовану роботу та збереження цілісності Об’єднаної енергосистеми України.
Графіки аварійних вимкнень (ГАВ) — це один із оперативних, швидких заходів, який застосовуються при виникненні дефіциту потужності в Об’єднаній енергетичній системі України. Термін реалізації ГАВ – 10 хвилин.
З 10:40 год. 2 грудня для Чернігівської області обмеження потужності становить 110 МВТ. Задіяні всі 10 черг ГАВ. Внаслідок введення в дію графіка аварійних відключень (СГАВ), споживачі відключаються від послуг електропостачання на визначену розпорядженням потужність та терміни.
Оскільки введення і припинення дії ГАВ здійснюється по команді диспетчера центральної диспетчерської служби ДП НЕК «Укренерго», ПАТ «Чернігівобленерго» не може вплинути на ситуацію, змінити її навіть проінформувати заздалегідь споживачів про час дії та тривалість ГАВ.
При подальшому погіршенні ситуації з генерацією електроенергії на станціях, у вечірні години максимуму навантажень на енергосистему можливе застосування крайніх заходів по збереженню енергосистеми країни - це введення спеціальних графіків аварійних відключень, що передбачає обмеження електроспоживання на величину до 170 МВт, фактично відключеними від електропостачання можуть опинитися половина споживачів Чернігівської області.
Термін впровадження СГАВ – 3 хвилини.
Споживачі, які знеструмлюються при введенні Спеціального графіку аварійних відключень (СГАВ)
По м. Чернігів споживачі, які знаходяться в районі вулиць:
Проспект Миру, вул. Кільцева, вул. Червоногвардійська, вул. Кошового, вул. Ібарурі, вул. Волковича, вул. Єськова, вул. Стрілецька, вул. Мстиславська, вул. Красносільського, вул. Інструментальна, вул. Борисенко, вул. Любченко, вул. Мозирська, проспект Перемоги, вул. Гоголя, вул. Котляревського, вул. Войкова, вул. Пирогова, вул. Героїв Чорнобиля, р-н Певци, вул. Ушинського, вул. Щорса, вул. Ціолковського
Городнянський район
Менський район
Куликівський район
Талалаївський район
Ічнянський район
Прилуцький район
Щорський район
Ріпкинський район (частково)
Козелецький район (частково)
Коропський район (частково)
Чернігівський район (частково)
Сосницький район (частково)
Семенівський район (частково)
Бахмачський район (частково)
Корюківський район (частково)
Ніжинський район (частково)
Чернігівський ковальський завод
Щоб уникнути стресових та небезпечних ситуацій ПАТ «Чернігівобленерго» просить споживачів :
- по можливості не користуватися ліфтами;
- споживачів І та ІІ категорії надійності — перевірити готовність резервних джерел живлення (лікарні, комунальні підприємства);
- промисловим споживачам передбачити заходи електробезпеки по недопущенню виникнення нештатних ситуацій під час відключення від джерел електропостачання;

- населенню вимикати всі електропобутові прилади з електромережі; раціонально використовувати електроенергію на власні потреби

1 коментар:

  1. Якщо приватна структура "Чернігівобленерго" продає електроенергію у Білорусь, бо за це отримує валюту, а своїм споживачам відключає електрику, то питання до можновладців: 1) чому "Чернігівобленерго" фінансово не компенсує споживачам збитки? 2) чому ніхто не ставить питання про націоналізацію стратегічного об'єкта "Чернігівобленерго", особливо обрані від Чернігівщини нардепи? Відповідь проста - олігархи не мають національності і Батьківщини.
    Так де ж наші хвалені хоча б обласні та місцеві депутати, партійні осередки та громадські організації ???

    ВідповістиВидалити