пʼятницю, 31 січня 2014 р.

Лютий


лютийЛютий. Названий так через люті морози, лютих вовків, які в цей час найбільше голодують. Інші народні назви: крутень, зимобор, бокогрій, криводоріг, громник. Остання назва походить від свята Стрітення (Громниця), коли, за народними повір’ями, Зима зустрічається з Весною.

четвер, 30 січня 2014 р.

Щорічна фотовиставка Чернігівського відділення Національного союзу фотохудожників.

Сьогодні, 30 січня, в обласній бібліотеці імені Короленко відбулася щорічна фотовиставка фотохудожників України. Як з'ясувалося, навіть почесні члени цього союзу, не змогли взяти повноцінної участі. Серед них Ігор Волосянкин - фотокорреспондент, засновник ресурсу "Уездные новости". Далі пряма мова. 

середу, 29 січня 2014 р.

Чернігівську ОДА захищають фінансисти, переодягнені у форму міліції?



Чернігівську ОДА захищають фінансисти, переодягнені у форму міліції? Євромайдан SOS на своїй сторінці уФейсбук повідомив:

"Нам повідомили, що на захист Чернігівської ОДА було відправлено офісних працівників ДФІ (Державної фінансової інспекції Черніговської області). Їм видали форму працівників міліції і в примусовому порядку відправили до ОДА. Ця інформація потребує перевірки".

суботу, 25 січня 2014 р.

«Диво-смітник»

                                         
Що за диво – дивина  видно з нашого вікна!
Диво схоже на «Пломбір»  із «морозивом» у нім.

Люди йдуть по тротуару, теж дивуються: «Як гарно…»
Горобці, коти, собаки  навколо бігають завзято.

пʼятницю, 24 січня 2014 р.

Свято Домовика

 25 січня — свято Домовика. Йому кладуть свіжий хліб або кашу (залишають на ніч на печі чи на столі) і просять берегти господарство, домашніх тварин.
Домовик – Бог дому, родини, який походить, вірогідно, від культу Предка і домашнього вогнища. Недарма він живе за піччю або під порогом хати. Домовик невидимий, але іноді він показується маленьким дітям. Його перевозять у нову хату, щоб охороняв родину.

середу, 15 січня 2014 р.

Підсумки 2013

Минув 2013 рік. Для когось він був насиченим, для когось спокійним, для когось взагалі пройшов поруч.
Цього разу запропонуємо обговорити в цій темі все те, що відбулося за рік що минув. Чого добилися, що відбулося, що повністю обговорили, що залишилося поза увагою.
Тут можна як підняти для обговорення тему, так і повністю її розкрити чи підсумувати.

понеділок, 13 січня 2014 р.

Інструкція, як громадянину "арештувати" міліціонера


 Після побиття Юрія Луценка очевидно, що жодних висновків з першого місяця протистояння із власним народом Віктором Януковичем не зроблено. Майдан буде ще неодноразово стикатися з насильством із боку загонів оборони Януковича, які з невідомих причин називають словом "міліція".

У зв"язку з цим я оприлюднюю один цікавий документ, підготовлений співробітником правоохоронних органів для активістів Майдану. Фактично, це юридичне обгрунтування, яке дозволяє здійснювати "громадянський арешт" тих співробітників міліції, які перевищують свою владу. Читайте, і ви самі все зрозумієте.

суботу, 11 січня 2014 р.

Відлуння свята

 Солодкий Новий рік від Кернел
Ялинкові іграшки, саморобні сніжинки, морозні візерунки на склі, привітання від Діда Мороза та подарунки, перев'язані гарними стрічкам. Усіх цих дрібниць діти чекають цілий рік. Але найголовніше для них - це, звичайно ж, незабутнє свято! У передноворічні дні у всіх українських школах панувала атмосфера казковості, проходили яскраві новорічні ранки та карнавали для учнів.

пʼятницю, 10 січня 2014 р.

Календар 2014

        Сьогодні 10 січня 2014 року у приміщенні районної бібліотеки відбулася презентація чергового календаря за авторством Євгенія Вікторовича Домме. Цьогорічний календар присвячений Тарасу Шевченку, а саме Шевченку як художнику. В ілюструванні даної роботи використано картини Тараса Григоровича різних років, що певним чином дотичні до наших земляків з Чернігівщини та Полтавщини.

пʼятницю, 3 січня 2014 р.

Водосвяття, Водокрес — Різдво Богині Дани

3/4 січня * — Водосвяття, Водокрес — Різдво Богині Дани. На дванадцяту ніч після Різдва Коляди (чоловічого початку Всесвіту) народжується Свята Вода (Богиня Води Дана) (жіночий початок Всесвіту). Здійснюється освячення води молитвою та жертовним вогнем. Звідси ще одна назва свята — Водокрес (крес — спалах вогню, початок руху). Iнодi відбуваються купання в ополонках з оздоровчою метою.