суботу, 31 травня 2014 р.

Працює телефон довіри СБУ

 В Управлінні Служби безпеки України в Чернігівській області цілодобово працює «телефон довіри» - (0462) 676-208, за яким жителі Чернігівщини можуть повідомити інформацію щодо загроз державній безпеці, загроз терористичного характеру, про факти перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, диверсійної, розвідувально-підривної діяльності. Інформація, що надійде, обов’язково буде перевірена.

пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області привітали вихованців підшефної школи-інтернату

30 травня ц.р. у день Свята останнього дзвоника та напередодні Міжнародного дня захисту дітей Чернігівську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів ім. Ю.М.Коцюбинського відвідали співробітники Управління СБ України в Чернігівській області. Управління вже п’ятий рік поспіль опікується вихованцями цього навчального закладу, в якому навчаються 207 дітей, що потребують соціальної допомоги, з них 46 – сироти.

УВАГА РОЗШУК!

УВАГА РОЗШУК !

Розшукується громадянин України Янукович Віктор Федорович, 09.07.1950р.н., уродженець м. Єнакієве Донецької області, зареєстрований за адресою: м. Київ, вул. Оболонська Набережна, 15, корп. 5, кв. 13.
25.02.2014 Януковичу В.Ф. слідчим ГСУ Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. З ст. 27, ч. З ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

четвер, 29 травня 2014 р.

Відмовитися від того, що не приймав.

          Сьогодні о 9-ій ранку в залі засідань районної ради відбулася позачергова сесія Варвинської районної ради, що була зібрана на вимогу одинадцяти депутатів. На порядок денний було винесено два запитання
1.      Про відмову від участі у пілотному проекті Варвинського району
2.      Про складання депутатських повноважень депутата Буланенка Михайла Михайловича.
І хоча питань було лише два сесія протривала майже 1,5 години, як не як впровадження на території району експериментів справа серйозна та відповідальна.

середу, 28 травня 2014 р.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 924/2014-рп


РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 924/2014-рп
Про призначення Л.Долі головою Варвинської районної державної адміністрації Чернігівської області

Відповідно до статей 112 та 118 Конституції України:

Призначити ДОЛЮ Любов Вікторівну головою Варвинської районної державної адміністрації Чернігівської області.

Виконуючий обов'язки Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ

27 травня 2014 року


вівторок, 27 травня 2014 р.

Це магічне словосполучення «Пілотний проект».

      В останній тиждень тема експерименту, високим слогом Пілотного проекту, є найбільш актуальною у Варві та районі. Про це говориться багато, але справа в тому, що про предмет цієї розмови ніхто нічого не знає, навіть, ініціаторка цієї «каші» не була послідовною в своїх виступах та коментарях. Беручи участь в розмовах, перепалках, спостерігаючи такі дискусії з боку, розумієш, що зараз ця тема всіх мешканців Варвинщини розділила на три частини:

Анонс чергової сесії Варвинської селищної ради

Шановні мешканці Варви, сьогодні 0 14:00 в залі засідань селищної ради відбудеться чергова сесія. Запрошуємо Вас відвідати це засідання та на власні очі побачити роботу своїх депутатів. Питання, що будуть розглядатися нижче в порядку денному.

понеділок, 26 травня 2014 р.

Результати голосування Варвинського району


Вже відомі результати голосування на позачергових виборах президента України у Варвинському районі. Для зручності перегляду, результати можна завантажити таблицею на ваш комп'ютер. Також інформація в зручному, графічному вигляді:

100 років ганебної традиції. Приклад Антонівки


           Після лютневої революції 1917 року в Петербурзі, коли стало зрозуміло, що часи московської імперії спливають, ідеологи створення Української народної республіки розпочали процес створення Українського війська. Одним з натхненників цього процесу був Микола Міхновський. Зокрема він виступав за створення з розкладеної та зневіреної частини імперської армії, що була за походженням українцями, боєздатної української армії.

середу, 21 травня 2014 р.

Громадянське суспільство починається з тебе!

 Громадянське суспільство починається з тебе!
        Сьогодні модно говорити про демократію, народовладдя. Особливо перед позачерговими виборами Президента. Зараз ця тема ще більше поглибилася новою фішкою, децентралізація влади, вся влада на місця, реформування місцевого самоврядування. Так і хочеться провести паралелі із: вся власть савєтам! Фабрікі – рабочім, зємля – крєстьянам! Але головне зараз для кожного громадянина менше сприймати лозунги, а більше покладатися на здоровий глузд. Цьогоріч у Варві відбулося два велелюдних зібрання – це мітинг 21 лютого з приводу трагічних подій в Києві, а також збори громади 15 травня з приводу приїзду Звєрєва.

Як армія робить з людей патріотів.


                                

 Як армія робить з людей патріотів. 
15 травня в ході робочої зустрічі голови Чернігівської обласної ради Миколи Звєрєва було висловлено інформацію про те, що сільський голова Антонівки був мобілізований до лав армії. Пан Звєрєв дуже здивувався такій ситуації й пообіцяв розібратися з цим питанням. І як можна зрозуміти з публікації Укрінформу мабуть розібрався. Далі текст з файла з посиланням на джерело.

вівторок, 20 травня 2014 р.

Анонс обласного збіговиська


 Завтра в Чернігові чергове збіговисько під егідою Звєрєва М.В., знову буде йтися про реформи, побачимо, що заспіває сама красіва після цього приїзду. Ось що анонсує обласна рада:

Як лікувати інфіковане суспільство?

 Як лікувати інфіковане суспільство?

         В Україні існують десятки газет і телевізійних програм, які акцентують свою увагу на всіляких злочинах, там вбили того, там зґвалтували стільки, там в ДТП загинуло стільки-то. Чим більше мокрухи та чорнухи тим краще, тим захоплююче видовище. На екранах зомбоящика показують фільми та серіали про вбивць маніяків; про злочинців, якими захоплюються й тому подібне. Більшість і не задумується дивлячись це все, а для чого його так часто показують; хтось скаже ну той що, показують та хай показують.

неділю, 18 травня 2014 р.

Чи «взують» вчергове прагматики український народ?

 Чи «взують» вчергове прагматики український народ?

          Редакція даного ресурсу намагається утримуватися від політичних ігрищ, що відбуваються зараз, але зважаючи на те, що теперішні президентські вибори можуть мати для України фатальні наслідки, ми змушені реагувати на ці виклики, і не сидіти осторонь. Вибори 25 травня це певна можливість для України обрати альтернативного кандидата на посаду Президента, адже їх, кандидатів, доволі багато, і кожен з тих хто «наслуху», має певні шанси.

суботу, 17 травня 2014 р.

Робоча зустріч голови облради Звєрєва у Варві

 Робоча зустріч голови облради Звєрєва у Варві,
 або холодний душ для чиновників, що загралися.

         Вчора 15 травня 2014 року ввечері о 18:00 в великій залі будинку культури відбувалася робоча зустріч голови Чернігівської облради Миколи Вікторовича Звєрєва з громадськістю Варвинщини. Про цю робочу зустріч Варвинщина дізналася обідом 14 травня 2014 року, незважаючи на це зібралася майже повна зала близько 500 чоловік. В повітрі висіла напружена атмосфера. І хоча про тему робочої зустрічі не було відомо нічого, але всі розуміли, що основним питанням буде так званий пілотний проект. Разом зі Звєрєвим приїхали і обласні народні обранці Валерій Зуб та Віктор Кульбако.

середу, 14 травня 2014 р.

Оголошення - анонс

Шановні мешканці району!

         Завтра 15 травня 2014 року 0 18:00 у будинку культури відбудеться зустріч з головою обласної ради.  Цей чиновник має намір вкотре (після Саверської-Лихошви) розповідати про принади знищення району в два-три найближчі тижні. Шановні громадяни прийдіть та висловіть свою позицію, від цього залежить доля району та кожного з Вас зокрема.

вівторок, 13 травня 2014 р.

Вже завтра плата за сміття може зрости майже вдвічі.

 Вже завтра плата за сміття може зрости майже вдвічі.
         Сьогодні, 13 травня 2014 року о 14:00 відбудеться засідання виконавчого комітету Варвинської селищної ради. Серед питань порядку денного буде розглядатися й питання встановлення місцевих, селищних норм утворення твердих побутових відходів. Це рішення буде прийматися як регуляторний акт. Проект даного регуляторного акту був опублікований Варвинським селищним головою в газеті «Слово Варвинщини» від 05 квітня 2014 року. Протягом місяця селищна рада приймала зауваження та пропозиції з приводу цього проекту. На скільки мені відомо таких було аж два.

Невже буде співпраця?

 Невже буде співпраця?
    Як повідомлялося на цьому ресурсі в дописі від 02 травня, Громадською радою при Варвинській РДА на своїх засіданнях від 28 січня та 26 лютого цього року було порушено декілька питань, та з приводу них подано рекомендації на ім’я голови РДА. Майже всі члени Громадської ради вже не сподівалися хоч на якусь реакцію з боку адміністрації. І от 08 травня голові Громадської ради було надано відповіді на два листа, що відповідно були надіслані до адміністрація 14.02.2014 та 11.03.2014 року. Як ви можете бачити про законні терміни отримання відповідей говорити не приходиться, але ж хоч на тому подякуємо нашим можновладцям.

Призначення, яке остаточно вирішить питання!

 Сьогодні Варвинщина зіштовхнулася з величезною проблемою. Це проблема кадрів для владних кабінетів. З часів перемоги Майдану всі ми чули багато прізвищ, кого тільки не пророкували на найвищу посаду в районі. Але всі можливі кандидати за якихось причин не набирали того рівня довіри серед обласних очільників, щоб дозволив їм зайняти цю посаду. І ось нарешті, таку кандидатуру було знайдено.

понеділок, 12 травня 2014 р.

Чи прозріють «інопланетяни»?

Чи прозріють «інопланетяни»?

     Післяреволюційна ситуація в Україні оголила одну з перших причин проблем нашого суспільства. Влада розглядає народ як біомасу, люди в певній мірі відповідають їй взаємністю, зневажаючи владу та недовіряючи їй, взагалі, та окремим її представникам зокрема. І тут мова йде не тільки про столицю та найвищих посадових осіб держави, а про найменшого, найдрібнішого клерка. Виплекана, ще за часів союзу, партійна номенклатура, яка все життя користувалася посадами, блатами, партійними зв’язками, переродившись, взявши на озброєння тотальну корупцію, постала вже в незалежній Україні.

пʼятницю, 9 травня 2014 р.

Дєнь Пабєди!

 Дєнь Пабєди!
       9 травня. Не так давно цей день асоціювався й сприймавсяпереважною більшістю людей як свято. Паради, салюти, усміхнені обличчя. Для більшості суспільства, з історичного погляду, ця дата була як основа всієї світоглядної концепції, така собі перша дата в пам’яті, такий собі монопольний момент. І навіть той хто не міг запам’ятати хоч якусь хронологію подій, якісь історичні моменти та дати, завжди міг сказати так вот дєдиваєвалі!

четвер, 8 травня 2014 р.

Схованка з боэприпасами

 У Чернігівській області співробітники СБУ виявили схованку з боєприпасами

7 травня у Чернігівській області, у лісовому масиві поблизу с. Козероги, співробітники СБУ спільно з працівниками ДСНС України виявили схованку з боєприпасами, облаштовану, так званими, «чорними археологами».

середу, 7 травня 2014 р.

«Ширка». Місцеві особливості.


      24 квітня на сайті «Української правди» з’явилася публікація Сергія Лещенка «ШиркаГейт. Як Тимошенко і Янукович збиралися правити разом до 2029 року.» Основою для даної публікації стали чернетки договору між Тимошенко та Януковичем, що були знайдені у Межигір’ї. Представники як однієї так і другої договірних сторін заперечують такі домовленості. Юля особисто відписувалася Лещенку з цього приводу, говорячи про те що це продукт воспальонного мозку Януковича (лист Тимошенко наведено в публікації повністю).

неділю, 4 травня 2014 р.

Пам’ятаймо.

                                                                                          Мотто:
Майбутнє буде повне кривавих подій 
між московською і українською нацією,
інтереси котрих рішуче протилежні, 
ніколи не будуть погоджені 
і не можуть бути погоджені.
 
Нелюдське ставлення москалів до нас 
освячує нашу до них ненависть.
М. Міхновський

суботу, 3 травня 2014 р.

Перша медична для диванної сотні. Частина 1


 Олександр Лінчевський, торакальний хірург, відділення політравми 17 клінічної лікарні м.Києва, спеціально для УП.Життя 
Якось моторошно це звучить – але правда в тому, що українських лікарів не вчать в інституті, що робити під час бойових дій у місті. Вони не мають значимого досвіду роботи в умовах бойових дій за кордоном.

пʼятницю, 2 травня 2014 р.

Влада – громада. Співпраця чи протистояння, протиставлення?

       В суспільстві серед людей, які практично не дотичні до владних коридорів та ніяким чином не цікавляться як можновладці здійснюють свої повноваження, побутує вкрай негативне ставлення до влади взагалі та до окремих особистостей зокрема. В принципі, явка виборців на будь-яких виборах в певній мірі підтверджує цю тезу. А серед тих 50 відсотків, що вибори відвідують, значна частина згодом повністю або частково розчаровується в своєму виборі та в своїх кандидатах. На мою думку основною причиною цього є не ті нечесні, непорядні й ще якісь там можновладці, а саме суспільство, чи як на місцевому рівні громада.

четвер, 1 травня 2014 р.

«Ширка» по варвинськи.

     День 29 квітня 2014 року для Варвинщини був повністю сесійний. О 10:00 розпочалася сесія Варвинської районної ради, а о 14:00 сесія селищної ради. З одного боку ці сесії планувалися й відбувалися без будь-якого зв’язку між собою, за винятком змін до бюджетів, але як виявилося потім, зв’язок між ними все-таки був, та про все по черзі.