середу, 25 березня 2015 р.

От так працював виконком.


1 коментар:

  1. Громадські організації Чернігова хочуть створити Громадську Раду при виконкомі


    14 громадських організацій Чернігова підписали звернення до міського голови Олександра Соколова, у якому йде мова про створення Громадської ради при виконавчому комітеті Чернігівської міської ради.

    За словами одного з організаторів створення Громадської ради Романа Семешка, представника «Молодіжної спілки юристів», юридично громадські організації керуються Статутом територіальних громад Чернігова, де прописані можливості участі громадськості у прийняті рішень.

    Також Семешко розказав, що створенню Громадської ради при виконкомі передуватиме 7 етапів. Зокрема, треба скликати установчі збори де буде створена ініціативна група та затверджене положення про кількісний та якісний склад ради.

    За словами представників громадських організацій, які підписали звернення до Соколова, участь у Громадській раді, на їх думку, мають приймати не більше 20 представників громадських організацій Чернігова. Водночас, критерії відбору цих представників наразі назвати не змогли. Лише повідомили, що обиратимуть тих людей, які є професіоналами у певній сфері діяльності.

    Ініціатори створення Громадської ради при виконкомі зазначили, що основними причинами для створення стала можливість приймати участь у рішеннях міської влади та надавати свої рекомендації до різноманітних питань, які розглядатиме виконком, та які виноситимуться на сесії міськради. Головний акцент вони зробили саме на земельних питаннях, які, як відомо, не оприлюднюються на сайті міської ради.

    Представник «Правого сектору» Максим Конашевич наголосив, що створення Громадської ради допоможе зробити міську владу більш публічною і відкритою для громадськості.

    Також, представники громади додали, що у разі, якщо влада чинитиме перешкоди на шляху створення Громадської ради, вони писатимуть звернення до обласної прокуратури.

    ВідповістиВидалити