понеділок, 4 травня 2015 р.

Оце так чакофф, або «По чім цукор для народу»



 Останній візит у відомий всім заклад «Чайкофф» змусив заглянути в останню статтю про нього. Також, по новому перечитати коментарі. Щоб не забирати ваш час і не викладати всю палітру емоцій перейду до суті.
Те що рахунок за еспрессо та лате, в сумі склав рекордних 29 грн. мене не здивувало. Мій душевний спокій і моральну рівновагу не збентежив навіть факт того, що саме в процесі приготування, у кавовій машині, закінчилася кава. Працівнику довелося відкрити і досипати іншу каву в процесі помолу. У відповідному закладі, продаж такої порції, являється - неприпустимим. Але коли за стік цукру просять, додатково, 1 грн. – це вже перебор.

Такого ексклюзиву, я не зустрічав ніде. Від професійних кав’ярень до банальних сільмагів.
Наведу приклади для загальної довідки. Найдешевша кава, станом на травень 2015 року, була придбана мною в Лохвиці і Червонозаводському (Еспрессо - 5 грн., кавова машина – Saeco). Розчинну каву не розглядаю, в ній не компетентний. Чайкофф – таж сама кава – 12 грн.
Дещо дорожчу каву можна скоштувати в м. Київ – 15-17 грн за чашку еспрессо. Вона буде готуватися кавовою машиною типу Schaerer. Кавове зерно – більш вищого ґатунку. До неї вам подадуть склянку води та покладуть цукерку, або мініті-стечко і запропонують, на вибір, корицю, або шоколадну стружку – Безкоштовно. Не говорячи про цукор (звичайний, карамелізований, у стіках або кубиком, …).
Еспрессо з Варвинською ціною, вам запропонують у Львівській копальні кави, приготовану в турці із вищих сортів кави. До такої кави вам подадуть склянку води і декілька видів цукру (теж безкоштовно).
Якщо ви п’єте каву на заправці, то порція еспресо вам стане в 16 грн (Заправка WOG). Тут ви отримаєте модний стакан з ребрами, що тримає температуру. Свою каву ви зможете притрусити корицею і шоколадом. Додати різноманітних сиропів. Взяти цукор 2-х видів або додати сахарин. Знову ж таки, всі ці добавки – безкоштовні.  
А яку каву п'єте ви? 

8 коментарів:

  1. Враховуючи вартість пакетику цукру, що становить від 9 до 20 коп./стік, нєхіла так :). Таки криза :)))

    ВідповістиВидалити
  2. совісті у хазяїна цього закладу немає, ціни перебор та ще коли за сахарь просять це вже в ніякі рамки не вкладається, в столиці в закладах такого типа з кращим сервісом ціни дешевші, та ще плюс всякі приколи предлагают до чаю, кофе безкоштовно, уровень заробітних плат порівнювать Варва-Київ, я думаю все всім тут зрозуміло, тільки чомусь жадібним власникам все одно, на мою думку з такими цінами як у них, то вони повині більші налоги платить в державу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А,за пакетик в магазинах платим 50 коп.-слабо!?закупочная цена которого 7-10 коп.

      Видалити
  3. Від яких пір державні службовці стали відкрито рекламувати ними ж контрольовані заклади? За таке як min догана, як max - звільнення з роботи...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Корупційна складова тут має місце. Якби її не було, не було б названо посади цього чиновника.

      Видалити
  4. Був у закладі, не скажу що фонтан, але вибір кави та солодощів найбільший у Варві. Ціни дійсно завищені, втім за відсутності будь якої конкуренції можуть хоть до небес ціни піднімати, аби народ купляв щось.

    ВідповістиВидалити
  5. У кафе «Зодіак» потруїлися на дні народження та поминках
    Четверг, 28 Мая

    У популярному варвинському кафе «Зодіак» 15 травня (п'ятниця) та 16 травня (субота) потруїлися їжею. Серед постраждалих донька варвинського селищного голови Валентини Саверської-Лихошви Марина, вихователька садочка «Джерельце», та троє учнів місцевої школи.



    Одинадцять чоловік із скаргами на підвищену температура, блювоту, пронос, загальну слабкість, головний біль потрапили до інфекційного відділення Варвинської центральної районної лікарні. Ще чоловік п'ять лікували подібні, менш виражені симптоми вдома.

    У двох із постраждалих, а саме у бармена і помічника кухаря, висіяли сальмонельоз. Про це 26 травня повідомили у Головному управлінні державної санітарно-епідеміологічної служби України в Чернігівській області.

    26 травня у Варвинській районній лікарні залишалося семеро з отруєнням після «Зодіаку».
    — Стан усіх сімох задовільний, — говорить лікар-інфекціоніст Яна Хілобок.

    У п'ятницю у «Зодіаку» святкували день народження дев'ятикласники місцевої школи. У суботу був поминальний обід. Серед іншого їли м'ясні страви та салати з майонезом, ковбасну нарізку.

    — Співробітники кафе отруїлися разом з відвідувачами, — говорить власник кафе Юрій Бачиш. — І навіть у лікарню потрапили у неділю, разом з усіма. Головна причина отруєння — якість продуктів, які ми отримуємо.

    Компаньйоном, родичем Юрія Бачиша і навіть справжнім власником кафе називають Олега Кваса. У власності підприємця — аптека у Варві. Варвинці жартують щодо отруєння: «безвідходне виробництво». В одному закладі потруїлися, в іншому — купують ліки.

    — Не маю стосунку до кафе як власник, — сказав Олег Квас. — Хазяїна знаю, можу пообідати разом, чарку випити. Чим потруїлися, які страви вживали, не уявляю. Я у п'ятницю (15 травня) їв у кафе борщ — і живий-здоровий. Я там часто обідаю.

    Постраждалі від отруєння у «Зодіаку» лікувалися за рахунок власника кафе. Проте варвинці кажуть, що він при цьому не вибачався.
    \

    Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №22 (1516)

    ВідповістиВидалити
  6. Розпочалася пора літнього відпочинку у дітей. Багато з них залишаються на канікулах без нагляду дорослих. З метою якось скоротати свій вільний час деякі підлітки вдаються до різних так званих розваг, у тому числі і до вживання спиртних напоїв.

    Та ще більш прикро те, що деякі дорослі допомагають їм у цьому, а саме продають дітям алкогольні напої. У той же час дії контролюючих органів спрямовані на запобігання незаконному обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та їх шкідливому впливу на дітей.

    Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено відповідальність суб'єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку. До таких суб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень.

    Окрім фінансової відповідальності, суб’єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

    Рекомендація представникам бізнесу - не ігнорувати вимоги закону щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років та усвідомлювати відповідальність дорослих за виховання й здоров’я майбутнього покоління.

    ВідповістиВидалити