середу, 15 липня 2015 р.

Мукачево - "первый и последний звонок"(Г.Тука)

1 коментар:

  1. Дмитро Ярош про події у Мукачевому

    За повідомленням мукачівського сайту PMG провідник "Правого сектору" Дмитро Ярош прокоментував ситуацію у Мукачеві станом на 1 годину ночі 14 липня:

    "Двоє бійців "Правого сектору" дійсно вийшли до представників силовіих структур, склали зброю, і щоб не роздмухувати ситуацію дають покази слідчим СБУ. Тобто вони вже почали давати пояснення, які сподіваюсь, відкриють вичерпну картину для слідства. Чи вийдуть та складуть зброю інші бійці - такої інформаціїї немає. Чи є з ними контакт? Без коментарів.

    Зв*язок з усіма фронтовими підрозділами постійний, вони залишаються на своїх базах, ситуація повністю контрольована.

    Ми маємо зняти напруженість. В цілому ситуація контрольована. Блок-пости "ПС" в деяких містах виставлені на шляхах просто для контролю пересування бронетехніки, ніяких перепон руху вони не чинять.

    Сподіваюсь, що всі усвідомлюють становище, і зроблять все можливе, щоб уникнути сутичок.

    Мій наказ щодо вивезення зброї від 17 серпня 2014-го року є чинним. Справа в тому, що серед бійців є ті, хто воює з самого початку, і вони використовують зброю, яку вивезли раніше цієї заборони.

    Зброя на Закарпатті необхідна для захисту від бандитів. Бійці використали зброю тільки тому, що організували на кордоні блокаду контрабандних потоків, та отримували погрози від місцевої мафії. Закони України тут не діють, тому без зброї розмовляти з мафіозі це надто небезпечено.

    При цьому треба розуміти де і як застосовувати зброю. Наша мета - збереження України, та збереження стабільності.

    Необхідно негайно вирішити кадрові питання у місцевій владі. Керівництво прокуратури, митниці, місцевої міліції, включно зі старим "Беркутом" - все це має бути змінено. В СБУ керівник обласного управління - адекватна людина, йому можна довіряти. Але треба розглянути дії обласного відділу по боротьбі з корупцією.

    Для того, щоб зберігти спокій та не допустити подальшого загострення, ми разом спільно працюємо з СБУ та Антитерористичним центром.

    Зараз я не можу сказати, чи є зв’язок з тими хлопцями, що пішли у гори. Скажу одне - ми зробимо все, щоб зберігти спокій. Українці мають воювати зі зброєю на фронті, а не в тилу".

    Нагадаємо, затриманих бійців "Правого сектору" вночі привезли до міського відділу СБУ в Мукачеві.

    ВідповістиВидалити