суботу, 18 липня 2015 р.

СБУ затримала ще одного "телефонного терориста"



Співробітники Управління СБ України в Чернігівській області спільно з міліцією встановили та затримали у Чернігові місцевого мешканця, який повідомив про "замінування" низки будівель обласного центру.
На телефони міліцейських підрозділів надходили дзвінки від чоловіка, який повідомив про мінування двох великих торговельних об’єктів, обласного драмтеатру та одного з районних судів міста, а також про підпал трьох автомобілів на одній з центральних вулиць Чернігова.

Правоохоронці ретельного перевірили кожен з цих об’єктів, але жодних вибухових пристроїв та небезпечних речовин не виявили.
Співробітники спецслужби за декілька годин встановили особу псевдомінера. Зловмисника затримали під час чергового анонімного повідомлення. Ним виявився непрацюючий 28-річний житель Чернігова, який зізнався у скоєному правопорушенні.
Відкрито кримінальне провадження за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
Відповідно до останніх рішень судів "телефонні терористи" практично завжди потрапляють за грати.
СБУ з початку 2015 року встановила 60 зловмисників, які здійснювали анонімні дзвінки терористичного характеру. Правопорушники робили неправдиві повідомлення переважно у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, що є обтяжуючою обставиною з точки зору закону.

Прес-центр СБ України

Немає коментарів:

Дописати коментар