середу, 5 серпня 2015 р.

58 сесія селищної ради, деякі подробиці.



 04 серпня 2015 відбулася чергова 58 сесія Варвинської селищної ради. Тривала вона близько 3-х годин і основними на ній як завжди були питання розподілу коштів. На них я зупинюся трохи детальніше, а потім і про інші важливі моменти.

    Так от в черговий раз при розгляді бюджетних питань ділили так звані вільні залишки, ділили знову поспіхом, і мало розбираючись скільки і куди. Як завжди на свою долю в бюджетних коштах претендувало КП «Господар». Цього разу вони разом з лихошвою просили 500 тисяч гривень на придбання трактора та 50 тисяч на причепні механізми до нього. І тільки принципова позиція депутата Смаглюка зекономила бюджету 100 тисяч гривень в результаті КП «Господар» отримало 450 тисяч гривень на все. Висновки робіть самі. Також Підприємство просило 109 тисяч гривень на зарплату працівникам, які також були виділені, я тут утримаюсь від коментарів повністю, скажу тільки що  КП «Господар» комерційне підприємство, хто розуміє суть питань той зрозуміє про яку зарплату з місцевого бюджету може йти мова.
  Також на цій сесії в черговий раз постало питання виділення коштів на дороги. Це стосувалося вулиць Щорса та Нової. Стосовно вулиці Щорса я висловлювався, і в принципі більшість депутатів в залі сприймало вулицю Щорса позитивніше, натомість Нова вже так набила оскомину, що головуюча слізно почала просити дайте хоч 119 тисяч гривень на поточний ремонт. Це слізне прохання було підтримано необхідною більшістю. Я звичайно утримався, і поясню чому. Я принципово не голосував за вулицю Нову з причини тієї, що її представляв депутат Іваненко, який п’ять років нашої каденції голосував за всі рішення які пропонувала «молода команда». При цьому покриття своєї вулиці протиставляв покриттю вулиці Ярославської на моєму окрузі. В результаті плазування перед марновладцями депутат Іваненко випросив поточний ремонт своєї вулиці. Мені завжди було дивним, невже у Іваненка в окрузі лише одна вулиця? От у мене цілих шість, а в нього одна. Виявляється в нього є ще одна, на скільки я зрозумів Соколовського, хоча про неї і про її проблеми ми ніколи нічого не чули, а от про Нову 5 років підряд, а особливо останнє півріччя. А стосовно ремонту вулиці Ярославська я вважаю потрібно сказати наступне: Саверська при мовчазній згоді голови бюджетної комісії зробили все, щоб цю вулиці було не відремонтовано. По перше: державну субвенцію на дороги, за рахунок якої мала ремонтуватися вулиця в 2014 році було бездумно передано до Чернігова, де ті гроші хто-зна куди поділи, щоб дуже не гавкали зробили ремонт 30-40 метрів на початку вулиці та обіцяли в наступному, тобто 2015 році продовжити. За ці кошти ніхто не поцікавився, не використали от і все. По друге:  у 2015 році вулицю Ярославська внесли до програми соціально-економічного розвитку, і мали виділяти кошти, але за дивним збігом обставин завжди з’являлися якісь причини, а тут ще і Іваненко зі своєю Новою, якого Саверська практично «кинула», він же ж бідолага вірою та правдою цілих 5 років служив, а тут така оказія лише поточний ремонт. От так ніякої послідовності, ніякої принциповості, брехня та окозамилювання.
   Окрім описаних видатків було ще кільканадцять пунктів виділення коштів, про які я не буду писати, хто цікавиться знайде на сайті чи зробить запит. Вважаю варто зупинитися на більш важливих, як на мене, речах. Що стосується земельних питань, то варто звернути увагу на те, що депутати нарешті дали дозвіл на розроблення проекту на земельну ділянку під культову споруду для УПЦ КП (на розі вулиць 9 травня та Миру, в парковій зоні). В залі звучали слова потрібно зробити конкуренцію московському патріархату.
   І насамкінець розповім про ті питання, які були підняті мною і є дуже важливими.
1.      Мною було зроблено відповідне депутатське звернення стосовно обговорення у Різному питання перенесення сміттєзвалища. На мій подив головуюча підготувала цілу промову про перенесення, перед моїм виступом, а також «притягла» трьох чоловік з Федоренкового хутора, які повинні були висловитися за перенесення. Я в свою чергу повідомив цьому зібранню, що підготовчий процес з перенесення сміттєзвалища перебуває на завершальному етапі – зараз виготовляється документи на відведення земельної ділянки. Дане відведення виготовляється на основі затвердженого Генерального плану смт Варва, який був затверджений на минулому засіданні у липні місяці цього року, на якому депутати бездумно за цей документ проголосували.  Як би дивно це не звучало б, але питання перенесення сміттєзвалища жодного разу не ставилося в сесійній залі, але от так заочно було проголосовано. Під час голосування в залі перебували такі депутати: Алексєєва, Бей, Білодід, Виноградська, Даниленко, Дубчак, Іваненко, Мартиненко, Обидіна, Озимай, Павленко, Пронь, Рубан, Смаглюк, Старенченко та Чеберда. Я та ще троє депутатів за це рішення не голосували ( хто саме мені не відомо), а от решта його затвердили. Тому я звернувся до цих депутатів і казав, що визначайтеся тепер самі: ви за те, щоб сміттєзвалище було в глиняному кар’єрі, чи ні. Але це рішення вами вже прийняте тепер чухайтеся там де не чухається. Практично всі мовчали на моє таке повідомлення. З реакції деяких депутатів я зрозумів, що вони второпали, що їх вчергове «взули». Але особливої реакції не було, окрім хіба що Рептюха, який хотів це питання обговорити, але вже ніхто нічого не хотів слухати. Лихошва почала відбріхуватися прямо та відверто, що це не стосується Генплану, але я їй заперечив і на тому та брехня й закінчилася. Результат – руками депутатів, тихо практично непомітно без обговорень сміттєзвалище практично оформили в глиняному кар’єрі.
2.      Стосовно другого важливого питання. Так у звіті головуючої за перше півріччя було оголошено, що на археологічне погодження прокладання водогону на вулицю Підгірну було виділено з бюджету 95 тисяч гривень. Так от, під час проведення робіт з прокладання водогону були знайдені, за словами Саверської «якісь черепки», які саме нам невідомо, і чи тільки черепки також, то я і звернувся до неї, як до першого краєзнавця на селі, яким вона себе позиціонує, зробіть все можливе, щоб ті черепки повернулися до нашого краєзнавчого музею. На що отримав таку відповідь: це неможливо ги-ги-ги. З чого виникає питання, а хто за кого воює, і хто кому краєзнавець???
05.08.2015 року
Депутат Варвинської селищної ради Павленко Дмитро

2 коментарі:

  1. Ні в якому разі не можна переновити сміттєзвалище в глиняний кар’єр. До речі, а в "царському селі" хто когось запитував про таке "добросусідство"? І хто там депутат? Він теж голосував за перенесення?
    А взагалі то ті хто "на шару" отримав будинки від заводу, повинні хоч чимось розплачуватись. Тепер радійте за вашу лихошву і дякуйте їй, та ще декому, але вже з іншої установи.

    ВідповістиВидалити
  2. Перше: я не знаю як коментувати, але людям, які працюють у комунгоспі, потрібно платити зарплату, але тільки тим, що працюють ( в них вона мініиальна), а от там сидять по кабінетах, які відремонтовано і перетворено у палац, можна і не платить, а ще краще - їх просто потрібно скоротити, а прийняти ще слюсарів.
    Друге: де б сміттєзвалище не було, воно всім буде заважати, але інша справа, що наші депутати і лихо тріщить по швах приймають такі необдумані речі. З кожним днем все більше пересвідчуєся, що не буде у нас держави, кругом брехуни, хапуги, рвачі і шкуродери.

    ВідповістиВидалити