середу, 23 вересня 2015 р.

Знову про тарифи.



    Серед певної частини місцевих чиновників та наближених осіб є таке переконання, що наприклад Остапець та, мабуть, і я, поставили собі питання довбати КП «Господар», поки не задовбемо, а не дивимося на інші тарифи, наприклад електроенергію та газ. Ми дивимося на всі тарифи, але я змушений наголосити, що КП «Господар» це власність громади Варви, а виконком, який встановлює тарифи, призначений селищною радою, яку ми обрали.
Тобто, на тарифи, які стосуються КП «Господар» ми можемо впливати безпосередньо, і можемо вимагати повної прозорості. Але ми не маємо змоги безпосередньо впливати на формування тарифів, які встановлюють державні установи.
    Але незважаючи на це ми не випускаємо з уваги і тарифи на електроенергію та газ. Так за останні кілька тижнів відбулися певні події, які дуже показові, і стосуються загальнонаціональних тарифів, і які дуже добре пов’язані з подіями нашими місцевими, що відбуваються з нашими домашніми тарифами.
    Подія перша. 8 вересня Окружним адміністративним судом міста Києва у складі головуючого судді Кротюка О.В., було розглянуто справу № 826/6876/15 про визнання незаконною і нечинною з моменту прийняття постанову НКРЕКП  №   220   від  26.02.2015р.   "Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню". На цьому засіданні  було прийнято таке рішення:
ПОСТАНОВИВ:
Адміністративний позов задовольнити частково.
Визнати Постанову Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 220 від 26.02.2015 року «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» незаконною та нечинною з моменту її прийняття.
Зобов'язати Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг здійснити невідкладне (від дня набрання цією постановою законної сили) опублікування резолютивної частини цього судового рішення у виданні, в якому було офіційно оприлюднене оскаржуване рішення.
В задоволенні решти позовних вимог відмовити.
Постанова набирає законної сили в порядку і строки, встановлені ст.. 254 КАС України. Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги в порядку і строки, встановлені ст..186 КАС України.
Суддя                                                                                 О.В. Кротюк
Про що свідчить таке рішення, в такій системі в якій ми живемо? А про те, що судді нікуди було подітися, бо так тупо тарифи не встановлюють.
 Подія друга.    
 Стосовно тарифу на газ, звичайно, ще поки, що рішень судів немає, але якщо взяти до уваги роботу депутатської робочої групи, та виступ Юлії Тимошенко у парламенті:


     Більш розширено певну інформацію можна почути та побачити на відео ефіру програми Шустер Live від 18.09.2015 року. Можна говорити що така ж доля може стосуватися і тарифу на газ.
      Підсумовуючи вище сказане потрібно зауважити, що тарифи як на газ, так і на електроенергію прийняті тупо, з порушеннями процедури, законодавства, з дикими цифрами, які не можуть пояснити, ті горе урядовці. І я думаю подальший розвиток подій нам це лишній раз підтвердить.
     А тепер повертаючись до тези на початку даного допису про подібність з ситуацією з національними тарифами і нашими домашніми, хочу заявити, що наші домашні тарифи розраховуються не менш тупо як і загальнонаціональні. На даний момент я особисто в певній мірі опрацював матеріали розрахунків на тарифи з водопостачання та водовідведення, і можу вже говорити, що в тих розрахунках нараховано стільки всього, що згодом ми побачимо і не такі ляпсуси, які ми бачимо із загальнонаціональними тарифами. На підтвердження цих слів варто згадати розрахунок норм вивезення сміття, про який було вже неодноразово сказано.
    Дехто з варвинчан дивується як так, що Саверська підняла тарифи на воду до такого рівня перед самими виборами, втрачаючи голоси на виборах. Але в цій ситуації є прості пояснення та простий розрахунок. По перше стосовно голосів на виборах: лихо шва добре шиє, про що вона сама говорила і доводила на ділі, і при цьому є розрахунок що лохі проголосують. А стосовно іншого моменту саме тарифів, то тут теж є просте пояснення. Молода команда до керувалася до такої ручки, що в найкоротший час можливе скасування попередніх тарифів, і скочування вартості їх на рівень 2008 року (у зв’язку з судовим позовом). Я думаю кожен з читачів може уявити собі жахіття такої ситуації. І щоб хоч якось викрутитись із неї Саверська приймає нові тарифи більші ніж теперішні на близько 30 % при цьому маючи надію уникнути колапсу, навіть ціною голосів на виборах. Хоча я змушений повторитись любітєлєй лавочок, шкарабанок-смітничків та порядків дуже багато.
Як буде розвиватися ситуація з тарифами як домашніми так і національними ми в найближчий час побачимо. Як ми так скотилися до такої ситуації, також зрозуміло – тотальний пофігізм народонасєлєнія. А от що робити, це вже питання, і при тому питання не двох, трьох людей у протистоянні з системою, а питання, що стосується кожного, але відповіді на нього я особисто не бачу, швидкого та простого рецепту немає.
20.09.2015
Павленко Дмитро.


6 коментарів:

  1. Перш ніж хвалитися роботою, зверніть увагу на підстави скасування відповідної постанови Нацкомісії!

    ВідповістиВидалити
  2. Та скільки ж можна, чому пан Павленко обзиває людей лохами, сильно умний?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так не будьте лохами

      Видалити
    2. "лохі проголосують" мабуть це таки справжня порядна людина написала, яка претендує на місце мера Варви і буде взірцем людяності (відноситись до людей так як до себе) та толерантності. Не дай боже вибрати такого, він же наперед знає хто є хто. Будьте пане Павленко трохи добрішим і до Вас потягнуться люди.

      Видалити
    3. Анонім20 жовтня 2015 р. 16:05, павленко при бажанні зможе стати добрішим, а от ви, як не старатиметесь, розумнішими не станете.. спадковість, вона як вирок

      Видалити
    4. ..а ще , думаю, не треба ставати добрішим заради потягнення до себе лохів

      Видалити