четвер, 1 жовтня 2015 р.

Про дороги, і те що до них додається.



      Минулої середи відбулася позачергова 60 сесія селищної ради. Як пояснювала селищний голова, основною причиною позачергового зібрання було питання виділення коштів за програмою ООН на придбання рентген апарату. Окрім цього питання, в порядку денному було ще кілька питань в тому числі і земельні. Сесія мала б бути короткою, але прийшлося затриматися на ще одне питання. Про нього я й маю намір розповісти.

    В переддень сесії практично по всій Варві на окремих її вулицях проводили поточний ремонт доріг. На моєму окрузі також мали проводити роботи на вулиці Ярославській та на перехресті цієї вулиці з вулицею Бодянських на загальну суму 60 тисяч гривень. Натомість як виявилося після ремонту на вулиці Ярославській було покладено близько 30 м2 покриття на суму близько 6000 грн. Звичайно я був обурений, звичайно я почав колотнечу в селищній раді ще за день до засідання сесії. І як наслідок на самому засіданні я був змушений запропонувати внести в порядок денний питання використання виділених коштів на поточний ремонт доріг та виконання прийнятих рішень стосовно цього. Депутати підтримали таку пропозицію і вже за кілька хвилин почався розгляд запропонованого питання. 

Першою говорила Саверська про те що рішення було прийняте і називалося «Виділення коштів на ремонт вулиць селища» і що дуже багато точок які потрібно зробити, і за ці 60 тисяч гривень було зроблено близько 10 вулиць, в тому числі ділянки біля гімназії та лікарні, і тому подібне і інший пафос виголошувала Лихошва. Я ж натомість заявив, що я ж не проти того всього, що ви заасфальтували стільки багато об’єктів, але ж рішення про виділення коштів було ініційоване саме для вулиці Ярославської, за таке рішення і голосували депутати, про що і свідчить звукозапис засідання сесії. Для чого одурювати депутатів, коли вони голосують за одну пропозицію, а після виділення коштів хтось приймає рішення зовсім про інше їх використання. 

Безперечно мене та інших депутатів одурили, безперечно оформили рішення таким чином, що конкретики немає і використовуй кошти як хочеш, але чому ж не зачитати ті 10 позицій депутатам перед прийняттям рішень, а не по факту після колотнечі. Але мої аргументи не сприймаються Саверською-Лихошвою. До неї долучається її заступник, який мав нахабність заявити мені, що на Ярославській зробили стільки на скільки виділили коштів, каже – виділіть більше, більше і зробимо. Я коментувати не буду. А далі почалося те в чому Валентині Василівній немає рівних – театр абсурду. Виявляється лікар Панченко який сидів серед присутніх буде грати головну ролю в даній виставі. Вона надає йому слово, і все починається. 

Важко передати ту ахінєю, яку ми змушені були вислухати про те як якийсь водій віз людину в стані клінічної смерті і побив собі підвіску на авто, і виставляв Панченку претензію з цього приводу, а вони ж ту людину з клінічної смерті витягли. А в клінічній смерті живуть 5 хвилин, а його відкачували 50 хвилин, вже і трупні плями виступили, а взагалі Валентина Василівна залізна леді а їй заважають, а бальніца це святе і ми повинні і так далі і тому подібне. Я нагадаю читачам – це мова йшла про виконання рішень про виділення коштів на поточний ремонт доріг. Що тут скажеш, бальніца вона і в Африці бальніца, клініка! І не інакше.

     Ще що хотів відмітити, це те як Саверська розповідала про виконання ремонту на Ярославській, що там хоч боком покотися тільки віничком немає кому підмести. А заступник у неї найкращий спеціаліст в дорожній галузі, який до речі також підтвердив, що ремонт виконано бездоганно. Кожен з читачів хай сам оцінить той ремонт на світлинах нижче.

      І ще хотілося б акцентувати на тому, чому так трапилося. Безперечно я можу припускати, що це така собі помста за мою принципову позицію та мою діяльність у раді, і як наслідок вулиця з мого округу ремонтується аби як. Такий стан речей звичайно можливий при мовчазній тупій підтримці більшості депутатського корпусу будь яких дій Саверської. Хтось може сказати, що чого його колотитися, адже Ярославська не найгірша вулиця у Варві. Так і є, але щоб було зрозуміло всім читачам, якщо вулиця Ярославська отримувала фінансування в цьому році, то найближчих 5-10 років ніхто на неї коштів не виділить, бо вона буде вважатися відремонтованою, а справжній стан речей ви можете оцінити самі.
30.09.2015 року        Павленко Д.В.

2 коментарі:

  1. А на що схожа ота латка біля загальноосвітньої школи, ні симетрії, ні порядку, кругом дрібні камінці, якщо і по всій Варві такі латочки поклали, то валька з командою багато грошиків ковтнула.

    ВідповістиВидалити
  2. Сергію, а вони згодяться, я підтримую твою ідею.

    ВідповістиВидалити