суботу, 19 грудня 2015 р.

Любіть Україну.

   Так як батьки своїм діточкам підкладають подарунки на Миколая, так і нам всім влада підсовує на ці свята децентралізацію. Мабуть на їхню думку це теж подарунок, але для них самих, а не для нас. І це виражається не тільки в появі того гидотного, позбавленого сенсу, борда на гуртожитку в центрі Варви, а й ще кількома знаковими аспектами.

    По перше: це загальноукраїнський аспект. Це ганебні Мінські угоди, хоч перші, хоч другі, немає різниці, хіба що другі ще гірші перших. І в цій виставі настає розв’язка чергової дії, під час якої нам всім хочуть впарити особливий статус донбасу, амністію для терористів та інші прєлєсті, які позбавляють сенсу ту всю боротьбу проти московської наволочі. Натомість нам підсовують плаката – децентралізація, намагаючись хоч якось замилити очі. Хлопці це ж децентралізація, один крок від влади. На що вони сподіваються??? Можливо і залишились дурні які їм вірять, але ж ну зовсім мало.

   По друге це аспект місцевий, точніше місцевого самоврядування. Але і в цьому аспекті децентралізація це тільки окозамилювання. Якщо брати загалом, то реформою ще й не пахне, але якщо говорити лише про фінансовий бік цього питання, то реформа вже відбулася. І той, хто хоч трохи дотичний до місцевого бюджету про це знає або хоч трохи чув. Якщо коротко: то після всіх тих змін, що відбулися з бюджетом протягом 2015 року, ми отримали такий результат – чим нижчого рівня бюджет тим він став злиденнішим, чим вище тим забезпеченішим. І та історія, що трапилася з селищним бюджетом, і яка описана в попередній моїй статті, яскраве підтвердження цих слів. На початку 2015 року в нас із селища забрали податок на доходи фізичних осіб, а це не мало не багато близько  2/3 надходжень в селищний бюджет. Децентралізація. Зараз ми всі очікуємо змін в бюджетний та податкові кодекси. І вже дуже чітко говорять про те що єдиний податок в розмірі 55 % заберуть до державного бюджету. Знову децентралізація. Я повинен сказати, якщо в уряді знайшовся довбо..об, який вирішив єдиним податком затуляти всі дирки, які утворилися від непомірних крадіжок, то нам насправді приходить срака. Це діагноз. І якщо хтось не в курсі і здивується з того всього, адже ж скільки того єдиного податку, що ти ним закриєш? Але основне це не скільки його, а те як його платять. А його платять, і платять справно, тобто він є. Це не міфічна рента, якої не платить ніхто, чи майже ніхто. І в результаті такої децентралізації ми впевнено рухаємося або до закриття одного з дитсадків, про що я вже неодноразово говорив, або селищна рада буде працювати три дні на тиждень.
     І звичайно не з доброго дива з’являється той плакат, щоб мусолити нам очі. Це символічно. Адже перед тим як повісити те гидоття здерли можливо один з найкращих бордів які висіли за весь час існування того щита на трьох поверхівці. Такі влучні і актуальні слова Сосюри. І як влучно підмітив один з мешканців Варви, хіба можна любити ту децентралізацію більше ніж Україну? Виявляється можна. Але все таки хочеться порадити панам чиновникам – любіть Україну, бо та інша любов вийде вам боком.


18.12.2015

Павленко Дмитро 

21 коментар:

  1. Для кого Ви пишете ці статті? Якщо для для електорату (лайливе слово) - так вони йому не потрібні. Це яскраво продемонстрували місцеві вибори. Взяти хоча б проголосоване сміттєзвалище біля "царського села" вже новим складом селищної ради, чи обрання голови. Її склад (і не тільки її) відображення настроїв та думок нашого плебсу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для Вас. Ви ж прочитали. Чи написали коментар не читаючи статті?
      А ваш депутат як голосував, Ви цікавилися?

      Видалити
  2. В.В. А ви зовсім не праві.

    ВідповістиВидалити
  3. Та мій депутат не пройшов, а як голосує Дмитро, я знаю.

    ВідповістиВидалити
  4. о варво! вітаю тебе - ти вступила в кізяк! і сліпа тепер пробуєш його на язик, чи дійсно кізяк. так, це дійсно кізяк, ти тепер знаєш який він на смак. ..ти ба віршом вийшло. чим же заплатять дебіли за свій дебілізм? ..шкода що дебіли сюди практично не заходять, а у варвинці таке не надрукують..

    ВідповістиВидалити
  5. На превеликий жаль мій депутат проголосувала "за", за яку я, до речі, не голосував.

    ВідповістиВидалити
  6. адміни, вам нізачьот, ваша передмодерація тупить всю динаміку обговорення. три дні - це термін появи двох пов'язаних коментарів. може треба ввести постмодерацію? ну хоч спробувати. невже ви думаєте що поллється гадиво? ну то видалите.. але ж як виросте активність у блозі). не треба розміщати коментар, можна просто спробувати ввести постмодерацію

    ВідповістиВидалити
  7. так ото продовжу.. ну про кізяк.. скоро ви, котрі голосували за ту, яка голосувала за децентралізацію, відчуєте смак його повною мірою. ви хаватимете його не розуміючи навіть, як не розуміють свині яких заганяють на бійні під струм. вони, правда, не довго мучаться.. а от ви.. ви відчуєте усе те дуже скоро і матимете час, щоб посмакувати. мабуть спочатку ви здивуєтесь - "а чого, бл.., больниця закрилась?!". ні-ні, не бійтесь, не зовсім закрилась, тільки стаціонар)) а нафіг він вам? здихайте вдома - так дешевше). фізкабінет теж вам не треба- грійте свої дурні голови у духовці - субсидії на газ же дали). за цим поступово з'являться інші смаколики, як ото ті ж дитсадки, школи чи ще яка-небудь потрібна громаді штука , але яка не приносить баришу владі. чесно кажучи, мені плювати на вас - дебілів за народженням, які голосували за крок у кізяк. проблема в тому, що разом з собою ви затягли туди нормальних. демократія - це неправильно. так, право голосу повинні мати усі, але величина його повинна залежати від кількості мізків, а головніше якості.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Багато галасу, а за кого голосували Ви?

      Видалити
    2. За В.П.Остапця. Вважаю, що це сама достойна кандидатура на цю посаду! А поки-що, до обрання його головою, нехай попрацює секретарем та наведе там порядок.

      Видалити
    3. Ці остапці якраз і не хочуть бути секретарями. Субчики, які зібрались в селищній раді на чолі з підприємцями тихо роблять своє діло.

      Видалити
  8. Ті, хто мають нагоду щодня зустрічатися і говорити з багатьма людьми, твердять, що в народі панує дух зневіри, розчарування, тривоги… Правдоподібно, що це справді так.
    Однак я ставлю собі запитання: чи такі настрої оправдані? Чи треба піддаватися почуттям розпуки і зневіри, що їх так щедро сіють у нашому народі ті, які хочуть його загибелі?
    Ні, не треба. І тому прохання до всіх сповнених здорового глузду громадян все ж таки проявляти розумову активність, а не задебілізовану інертність.Щоб не трапилось таке й на позачергових парламентських. Проте немає гарантії, що зміни настануть.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Особливо на позачергових виборах селищного голови.

      Видалити
  9. глядіть-но яку хрінь забацали парашенкавци і на ютуб на днях уперли www.youtube.com/watch?v=RYam9oT2i9M - мона коментувати)

    ВідповістиВидалити
  10. Районна рада не перестає дивувати тепер уже новим її складом. Виявляється в нашій Варвинській районній медицині тепер буде аж два головних лікарі! А ви говорите про селищну раду! Тут не просто кізяки, а круті кізяки! В жодному районі такого щастя немає). КРУТО!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. майдан вплинув............. і ми зробили дуже правильний вибір (за сімена)

      Видалити
    2. нові,прогресивні, яких ми варті, бо їх обрали
      смачного

      Видалити
  11. А Ви, Дмитре, любите Україну? Чи тільки радите це робити панам чиновникам? Скоріш за все ви її не любите бо ж блог створили на http://varva-news.blogspot.ru

    ВідповістиВидалити
  12. На Полтавщине улицу Небесной сотни переименовали в Ленина

    В городе Хорол Полтавской области улицу Небесной сотни снова переименовали в улицу Ленина.

    За возврат старого названия улицы проголосовали почти все депутаты Хорольского горсовета от партий БПП "Солидарность", "Родина", "Укроп", "Партия Простых людей", "Аграрная партия", "Родной город". Только один из депутатов воздержался, сообщает полтавский сайт "0532.ua".

    В проекте решения говорится, что горсовет проголосовал, "рассмотрев обращение жителей города".

    На Полтавщине улицу Небесной сотни переименовали в Ленина

    В городе Хорол Полтавской области улицу Небесной сотни снова переименовали в улицу Ленина.

    За возврат старого названия улицы проголосовали почти все депутаты Хорольского горсовета от партий БПП "Солидарность", "Родина", "Укроп", "Партия Простых людей", "Аграрная партия", "Родной город". Только один из депутатов воздержался, сообщает полтавский сайт "0532.ua".

    В проекте решения говорится, что горсовет проголосовал, "рассмотрев обращение жителей города".

    http://gazeta.ua/ru/

    ВідповістиВидалити
  13. Це не совсім так.Просто рішення відмінили, а планують назвати вулицю "Соборна", бо так хочуть жителі вулиці і Хоролу.

    ВідповістиВидалити