четвер, 4 лютого 2016 р.

А відповідей так і не почув

 В суботу 23 січня в Будинку культури відбулися загальні збори громадян селища Варва з питання звіту селищного голови. Ще з самого початку звіту, селищний голова В. Саверська-Лихошва зазначила, що у неї не було можливостей передвиборних виступів. То ж тепер скористається такою можливістю. Майже півтори годинний монолог з відео супроводом звівся до тих досягнень, що були протягом останніх п’яти років.
І в підтвердження тих досягнень було одне. Є кошти, є і результат роботи (прокладено тверде покриття та здійснено ремонт ряду вулиць, прокладено водогони, зроблено капітальний ремонт в трьох багатоквартирних будинках та інше). А що буде у цьому році? Побачимо. Коштів на соціальний розвиток селища не має.  Яких і в сумі близько 1,5 млн. грн. не вистачає на утримання дитячо-навчальних закладів.
Нічого не було сказано, що ж зроблено на виконання зауважень та пропозицій висловлених на попередніх зборах що відбулися 7 лютого 2015 року. Виходить так, зійшлися, побалакали, розійшлися і про все забули.
Не почув я і відповідей на мої запитання до селищного голови та директора КП «Господар». А вони були такі:
- хто являється власником багатоквартирних будинків;
- чи підготовлена технічна та інша передбачена законодавством документація на багатоквартирні будинки;
- чи розроблений план земельно-господарського устрою населеного пункту;
- чи проводилася дезінфекція водонапірних башт та водогонів;
- чи проведено 100% перевірка та прочищення ДВК в багатоквартирних будинках;
- чи зроблений перерахунок і чи провернуті кошти споживачам за послуги водопостачання і водовідведення, вивезення побутових відходів, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій згідно рішення інспекції з контролю за цінами.
Тож маю надію, що в найближчий час ця інформація буде оприлюднена в газеті. Адже вона цікава не тільки для мене. А щодо висловленої пропозиції провести громадські слухання з питання надання житлово-комунальних послуг і їх якості залишилося по за увагою і не поставлено на голосування. А необхідність їх проведення вимагає і Закон України «Про житлово-комунальні послуги».

В.П. Остапець


5 коментарів:

  1. Прокуратура зацікавилась поганою водою

    Прокуратура вивчить питання додержання вимог законодавства при здійсненні водопостачання населенню

    Інтернет-виданнями поширено інформацію про неналежну якість питної води в деяких районах області, зокрема перевищення рівня хімічних речовин, що виявлено фахівцями Держсанепідслужби.

    Так, у воді централізованого водопостачання деяких водопроводів виявлено перевищення рівня хімічних речовин – заліза, марганцю, фторидів. Також існує проблема нітратного забруднення ґрунтових вод джерел децентралізованого водопостачання.

    З урахуванням наведеного органами прокуратури області згідно з наданими статтею 23 Закону України «Про прокуратуру» повноваженнями із залученням органів державного контролю буде вивчено питання додержання вимог законодавства при здійсненні водопостачання населенню.

    В Талалаївському, частково Варвинському та Прилуцькому районах в багатьох колодязях нема води, а та, що є - часто забруднена. І це прямо пов'язано з видобутком нафти. Проте ще ніколи влада не реагувала на монополію видобудівників, що призводить до екологічної катастрофи.

    http://siver.com.ua/news/prokuratura_zacikavilas_poganoju_vodoju/2016-02-03-18214

    ВідповістиВидалити
  2. Поведение украинского политического класса - олигархического по своей сути - напоминает нерадивого пчеловода. В силу своей необразованности, жадности и тупости, что, впрочем, вполне объясняется его социальным происхождением и кругом общения, этот класс привык лишь к паразитированию на теле народа Украины..
    Подобно тому, как нерадивый пчеловод забирает у пчелиных семей весь мед, не оставляя ничего на прокорм самим семьям, так же украинский олигархический политический класс в течение всех лет независимости занимался лишь грабежом и вывозом капитала, варварски пользуясь и уничтожая доставшийся от СССР экономический потенциал и активы. И за 25 лет они таки добили остатки экономики УССР. Но за это время незаметно для пчеловодов - они были заняты грабежом - сформировались зачатки украинской политической нации. И эта нация заявила о себе в полный голос на Майдане. Пчелы решили дать отпор врагам - пчеловодам
    вредителям. Самые сообразительные из паразитов решили стать частью роя и буквально на глазах превращаются в трутней. Как бы тоже пчелы, но не рабочие. Проще говоря, продолжают паразитировать, но под видом своих. Думая, что они, тем самым, опять обманут рабочие пчелы и весь рой. Они об одном забыли. Перед зимовкой пчелиный рой изгоняет на мороз всех трутней, где они все естественным образом погибают.
    РОБІТЬ ВИВОДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Чи є у Варві партійна організація, чи група людей, яка б повела за собою?

    Відповідь очевидна!

    НЕМА!!!

    А ті, що в районній чи селищній радах - це дешева бутафорія на зразок тих, про кого йдеться в попередньому коментарі...

    Задурманена біомаса вибрала тих, які їх дзеркально відображають!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зате з'явилася ціла армія ботів, і так виходить, що в них є організація, і таке вражіння, що ними керує Лихошва, але боти вирішують лише одне питання, засирають інформаційний простір, щоб той хто хоче розібратися в ситуації, не розібрався. Але основні проблеми боти не вирішать, так що скільки б ви не пнулися товаріщі боти, нічого не зміниться.

      Видалити
  4. а інтересно боти безвозмєздно работають чи василовна прикармлює потроху?

    ВідповістиВидалити