суботу, 26 березня 2016 р.

Поліція по новому. Про реформи та очищення влади.



Нижче приведений текст звернення особового складу Лохвицького відділу поліції Головного управління Національної поліції Полтавської області.


Міністру внутрішніх справ України
Авакову Арсену Борисовичу

Голові Національної поліції України
Хатії Деканоїдзе

Начальнику департаменту внутрішньої
безпеки Національної поліції України
Георге Грігашвілі



Шановні наші очільники, звертається до Вас особовий склад Лохвицького відділу поліції Головного управління Національної поліції Полтавської області, відразу хочемо попросити Вас розглянути даного листа як офіційне звернення. Ми дуже довго не могли наважитись на цей крок, ми терпіли коли на всю країну всі хто тільки хотів і мав змогу з екранів телевізорів в друкованій пресі називали всіх без розбору працівників колишньої міліції: корупціонерами, здирниками, перевертнями в пагонах і т.д., ми терпіли відношення населення яке виникало до працівників МВС в результаті цих всіх розмов, ми терпіли низький рівень матеріального і технічного забезпечення, і в цей же час ми як могли намагалися виконувати свої обов’язки. І навіть зараз коли ніхто нам не може пояснити що з нами буде завтра ми продовжуємо виконувати свій обов’язок.  Але в зв’язку з подіями які ми викладем нижче терпець урвався і ми змушені звернутись до Вас з даним листом.
В ході проведення реформування системи органів внутрішніх справ, в народі говорять переходу від міліції до поліції, Ви на всіх прес-конференціях з екранів телевізорів запевняєте, що всі працівники без винятку будуть проходити переатестацію і цей процес буде прозорим для громадськості і справедливим по відношенню до працівників ОВС. На сьогоднішній день процес переходу від міліції до поліції проходить зовсім не так як це висвітлюється в пресі і доноситься до громадськості.
Приведемо Вам все це на прикладі нашого райвідділу!!!
У листопаді 2015 року перед переведенням всіх працівників виконуючими обов’язки інспекторів поліції з райвідділу було скорочено шість чоловік, заступник начальника громадської безпеки, два дільничних інспектора та три оперативні працівники. Всі вони були скорочені з подання начальника Лохвицького відділу поліції Латенка Андрія Олексійовича, який до речі на посаду був призначений з іншого райвідділу в червня 2015 року . Через кілька днів після їхнього скорочення в двох газетах Лохвицького району було опубліковано дві статті у вигляді інтерв’ю Латенка А.О., де він розповідає про реформи і про скорочення чомусь п’яти а не шести правників Лохвицького РВ як є на справді. Далі пряма мова: ( … на них є скарги, є інформація про те, що в них «липкі» руки. А от же вони не можуть перебудуватися відповідно вимог сьогодення, не бажають працювати відповідно реформування. І це ніяк не пов’язано з особистою неприязню чи якимись іншими суб’єктивними чинниками. Я подавав списки людей, які не достойні служити в поліції. Є інформація від громадян Лохвиці, від громадськості, від органів місцевого самоврядування та інформація від обласного правління поліції. Списки передавались в міністерство, де враховували ще й інформацію внутрішньої безпеки. На основі цього всього і було прийняте рішення про скорочення. Серед скорочених є люди, що були в зоні АТО. Але ж траплялися випадки, коли хтось їхав у зону АТО тільки для того, щоб приховати те, що робив перед цим. До того ж, на сьогодні 80 % правоохоронців були в АТО, майже всі, крім останніх, отримали відповідні посвідчення.)
Все наче нічого, наче все вірно так і потрібно робити реформу, не місце людям з такою характеристикою в поліції але то все б нічого аби то не були наші колеги з якими ми пропрацювали як мінімум три роки, так як рівно стільки пропрацював самий молодший звільнений працівник. І в даному випадку нам не дозволить ні совість ні людська гідність змовчати оскільки то є лише брехня. Як ми і радили своїм колегам дані слова та скорочення будуть оскаржуватись в суді і ми всі будемо там свідками! Питання не в скороченні, а в самому підході до проведення цієї реформи, завтра на місці своїх бувших колег буде хтось із нас і будуть знову такі статті і корупціонером і хапугою опиниться любий але не той хто дійсно ним є!
Це все не вкладається в якісь норми здорового глузду але як може так просто один чоловік вирішувати долі людей. Начальник райвідділу це посадова особа яка як і будь який інший працівник міліції чи на даний час вже поліції згідно діючого кримінально процесуального кодексу повинен відомості про всі правопорушення адміністративного чи кримінального характеру відповідно реєструвати і по ним проводити перевірку, а не просто так розповідати що в нього є інформація.
Ми всі працюємо в одному райвідділі і ми знаємо за що був звільнений кожен працівник, це зовсім не корупція і «липкі» руки, а  зовсім банальні причини:
-       Звільнення посади для своїх прибічників
-       Скарга на начальника райвідділу на телефон гарячої лінії МВС за порушення законних прав та інтересів підлеглих
-       Підлеглий запитав про відшкодування коштів витрачених на гуму для службового авто яку він придбав та поставив на авто за власні кошти, а авто в нього відібрав начальник для власних цілей
-       Відмова працівника під примусом начальника добровільно перейти з однієї посади на іншу
-       Відмова працівника використовувати власний автомобіль в службових цілях
-       Особиста неприязнь тодішнього начальника дільничних інспекторів до свого підлеглого
У звільнених працівників навіть не було жодного покарання у вигляді дисциплінарної чи якоїсь іншої відповідальності накладеної тим самим     Латенком А.О.
Якщо це корупція про яку сказано з вуст Латенка А.О., то як можна назвати те, що в перший же день свого призначення вже вечором новий начальник обіймався ледь не цілувався на вулиці міста з особами які більш ніж причетні до розкрадання газоконденсату на території Лохвицького і суміжних з ним районів. Як можна пояснити те, що новий начальник навіть не соромлячись своїх підлеглих, хильнувши чарку хвалиться як завдяки своїм знайомствам йому двічі вдалося уникнути покарання за отримання хабаря. Він навіть не соромиться розповідати хай і не всім але все таки, що сам відвіз на Полтаву 300 000 грн. за призначення себе і своїх поплічників на керівні посади Лохвицького РВ..
Він не соромиться розповідати що в свої 33 роки він є мільйонер, в нього є бізнес яким займається його тесть і дружина. Перші місяці після його призначення на посаду всі особи які хотіли потрапити до приміщення райвідділу (працівники райвідділу та звичайні громадяни) повинні були спочатку обійти Хонду Акорд яка належить начальнику райвідділу і яку було припарковано прямо перед вхідними дверями до райвідділу, так що автомобіль затуляв майже все місце для проходу. Діяльність його як начальника Лохвицького РВ розпочалась зі зменшення зарплати всього особового складу крім наближених до начальника осіб, їхня зарплата звісно зросла. Якщо взяти дільничного інспектора чи оперативного працівника навіть слідчого заробітна плата якого на той час складала від 2000 до 3000 грн. то якщо безпричинно без будь яких пояснень з даної зарплати зняти від 800 до 300 грн. то для людини яка майже весь час проводить на роботі це дуже відчутно, особливо якщо в неї на утриманні знаходяться діти. Чим було спричинено зменшення ніхто не пояснював навіть не намагався, все вирішував начальник який ховався від особового складу у своєму кабінеті і навіть не проводив ніяких нарад, можливо він якраз збирав гроші на своє перепризначення в нову поліцію. Це перший начальник Лохвицького РВ який не проживає на території району він кожного дня, два рази на день, їздить на службовому авто яке заправляється за державні кошти додому в сусідній район, відстань між точкою А і точкою Б в одну сторону становить близько 80-100 км. Також разом з ним в той же район їздить ще один службовий автомобіль, також два рази на добу, на ньому їздять наближені до начальника працівники яких він перевів після свого призначення.  І це все не дивлячись на існуюче розпорядження, що службовий транспорт повинен в нічний час доби знаходитись на території райвідділу. Але це дрібниці порівняно з тим, що на службовому авто начальника стоїть номерний знак білого кольору з зовсім іншого автомобіля без жодних на те відповідних документів, а службовий номерний знак синього кольору знаходиться в багажному відділенні і змінюється лише при поїздках до ГУ НП Полтавської області. Він навіть не соромиться залишати автомобіль з чужим номерним знаком прямо під камерою спостереження райвідділу. На даний час у працівників райвідділу зовсім немає ніяких прав, а лише обов’язки. Кожне слово наперекір громадянину Латенку А.О. чи його поплічників може скінчитись звільненням.
Що це за кадрова політика коли посади роздають по телефону на вибір, коли пану Латенку А.О. телефонують і запитують яку б ви хотіли отримати посаду залишитись в Лохвиці чи можливо ближче до дому, час подумати до ранку.
Стосовно організації роботи та керівного складу райвідділу. Як може начальник керувати роботою райвідділу майже не виходячи з кабінету, не виїжджаючи на місця вчинення злочину в робочий час, а коли якась подія трапляється коли він вже покинув межі району то до нього навіть додзвонитись важко. Але він не соромиться викликати до свого кабінету підприємців району і без жодної реєстрації розповідати їм, що вони здійснюють правопорушення і натякати на те, щоб вони чимось допомогли райвідділу тобто йому самому. Для цього Латенко Андрій Олексійович обрав собі помічника і в самому прямому сенсі цього слова пропхав завдяки своїм знайомствам на посаду першого заступника начальника, бувшого начальника дільничних інспекторів Клеця Олександра Миколайовича. Оскільки цей чоловік пропрацював весь час в нашому райвідділі то його ми знаєм як найкраще. Хто хто, а він дійсно повинен був бути звільнений ще навіть з міліції але як у нашій країні повелося став начальником.
Клець О.М. зарекомендував себе ще будучи на посаді оперуповноваженого карного розшуку як людина в якої зовсім відсутні будь які професійні навички, за весь час він особисто не розкрив жодного злочину, не знайшов жодної особи яка перебувала в розшуку зате він постійно був помітний серед людей які грали в карти на гроші. Потім завдяки своїм знайомим він став начальником дільничних інспекторів де знову зарекомендував себе як можна з «кращої» сторони, керівник який не може організувати роботу своїх підлеглих, від своїх же підлеглих не кажучи про інших працівників райвідділу ні довіри ні поваги, та й де ж вона візьметься як після карт потягнуло на заробітки, прикриття самогонних та спиртових точок в районі, особливо осіб які незаконно торгують спиртом та дизельним пальним, а також  пункти металобрухту. З кожного автомобіля який перевозить пісок по району Клець О.М. отримує 150 грн., ця сума навіть включена в ціну доставки піску. А пізніше вже почав водити тісну дружбу з особами які розкрадають газоконденсат. Ми добре пам’ятаємо як під час подій на майдані Клець О.М. особисто примушував своїх підлеглих їхати в м. Полтава на захист адміністрації та перекривати дороги в районі та проводив агітацію серед особового складу на підтримку тодішньої влади. Коли розпочалися ці трагічні події на сході країни і постало питання про відкомандирування працівників Лохвицького РВ для несення служби на сході країни, то всі працівники тягли жереб все було чесно як вирішив колектив, лише один        Клець О.М. сказав якщо прийдеться їхати мені то я краще звільнюся, це стосується лише керівного складу на той час.
 Влада змінилась, прийшов новий начальник Латенко А.О., разом з О.М. Клець поїхав до УМВС України в Полтавській області і повернулись з нагородою, два чоловіка, не зрозуміло за, що отримали по відзнакі, тепер то зрозуміло, що для складання позитивного іміджу і підготовки до вищої керівної посади. Перед самим призначенням до виконуючих обов’язків інспекторів поліції Клець О.М. був призначений начальником кримінальної поліції (хоча як зазначалося вище він зовсім в цьому нічого не розуміє) для того щоб його  автоматично призначили на відповідну посаду до поліції. Але залишились ще розумні люди і провели атестацію яку проводив особисто начальник кримінальної поліції в Полтавській області і він відразу дав вірну оцінку даній персоні, він сказав, що такі люди працювати в кримінальній поліції ніколи не будуть. Але не пройшло й тижня як Клець О.М. був призначений на посаду першого заступника начальника поліції району. Тепер він керує всім райвідділом, вибачте, а де ж логіка, чи це не є та сама корупція з якою зараз всі борються?
Інша особа яку привів до нашого райвідділу начальник Латенко А.О. це Олексієнко Костянтин Михайлович. Його відразу було поставлено на посаду начальника карного розшуку але ж знову проблема він в цьому зовсім нічого не тямить. На атестаційній комісії в нього був такий же результат як і в        Клеця О.М.. але то не проблема Латенко А.О. вирішить любі проблеми, і так Олексієнко К.М. опинився на посаді начальника чергової частини.
Ще є в нас один начальник, пан Кірпікін, начальник слідчого відділення! Був призначений до нас з головного слідчого управління, дивно як таке може статися, із столиці і до Лохвиці, ніхто нічого не міг зрозуміти аж доки пан Кірпікін не ковтнув оковитої і сам не почав хвалитися як він закривав учасників автомайдану в свій час і що його потрібно занести до червоної книги оскільки він залишився один хоч б на якійсь посаді на відміну від його колег які давно звільнені з правоохоронних органів. За час що він працює поруч з нами ми теж помітили, що він є теж дуже «чесною» людиною. Можливо через якийсь час він знову повернеться до м. Київ на якусь керівну посаду як і пан Клець.
Яке взагалі всі перелічені вище люди мають право судити тих хто пройшов події на сході, нехай можливо не в самому центрі подій, нехай і не довго але вони там були і в них вистачило мужності туди поїхати.
Тепер постає питання за, що були звільнені наші колеги і хто вирішив, що вони не можуть і не будуть працювати в поліції? Ці люди з кришталево чистою душею які вирішили, що вони створені для того щоб вирішувати долю інших? Той начальник який в сільській місцевості в засобах масової інформації робить прямий наклеп на працівників яких не законно звільнив.
Вибачте але ми цього терпіти не будемо, в зв’язку з цим ми просимо Вас ініціювати перевірку райвідділу кваліфікованими працівниками міністерства, просимо Вас перевірити фінансову діяльність райвідділу за час керування пана Латенка А.О. особливо в перехідний період вересень, жовтень, листопад нарахування заробітної плати, витрати паливно мастильних матеріалів та інших витратних матеріалів. Оскільки нам дуже болісно дізнаватись, що бензин який призначено для службових автомобілів продається таксистам, а працівники змушені на виклики їхати попутнім транспортом чи власному авто за власні кошти. А проданий бензин списується по відомостях і спідометрах службових авто які заправляються за власні кошти працівників.
Також нам болісно дізнаватись, що всі особи які так чи інакше причетні до розкрадання газоконденсату в районі працюють через начальника та його заступника і всі спроби когось затримати безнадійні оскільки кожен наш крок відомий на перед.
Також просимо вас звернути увагу на арештовані по кримінальним провадженням автомобілі, один з яких якраз по справі викрадення газоконденсату, без жодних документів реєстрації, які знаходились на території двору райвідділу і які на даний час повернені за ініціативи начальника та його заступника без жодних судових рішень.
Також просимо Вас дати правову і людську оцінку випадку який стався в ніч з 18 на 19 грудня. Коли перший заступник начальника поліції району Клець О.М. разом з начальником чергової частини Олексієнком К.М. в нічний час запускають на територію двору райвідділу сторонніх людей на вантажному автомобілі ГАЗ і разом з ними з автомобіля який було тимчасово затримано після ДТП і  який належить ПрАТ «Райз Максимко», зсипають як вияснилось пізніше близько трьох тон зерна кукурудзи. Це люди які нами керують і які вирішують долю інших. Виявляється що в нас корупціонер той хто ходить в драних ботинках і виконує всю основну брудну роботу.
Оскільки це звернення ми також направимо до засобів масової інформації хотілося б звернутись до жителів району і закликати всіх кого так чи інакше просто без причини викликали по телефону громадянин Латенко А.О. чи його права рука Клець О.М. і розповідали Вам що Ви злодій, не бійтеся, звертайтеся на гарячу лінію МВС чи до засобів масової інформації оскільки тепер ви знатимете правду хто є злочинець і корупціонер. Керівництво ПРАТ «Райз Максимко» вже звернулось з листом стосовно викраденої кукурудзи але лист направили не за тим адресом! Ті хто вкрали ніколи її не знайдуть!!!
Наші керівники дуже любить пишатися і вихвалятися розкритими злочинами наче там в чомусь є їхня заслуга, так їхня заслуга є лише в одному, вони можуть виставити на себе дані розкриті злочини у звітності, а потім начепити на себе ще якісь нагороди, а ті хто дійсно це робить і далі будуть ходити в драних ботинках, отримувати мізерну зарплату яку ще й переполовине наше не корупційне начальство і чекати доки їх знову звинуватять в чом завгодно і звільнять, написавши в на весь район, що вони корупціонери і не достойні служити в поліції.  
Ми щиро надіємось, що в нашій країні хоч у столиці щось змінилось на краще і наше звернення не залишиться без відповідної реакції оскільки ми цього всього не залишимо і будемо звертатись до ЗМІ, телебачення і на всю країну розповімо, що значить реформа МВС по Лохвицькі.
                    

4 коментарі:

  1. Кілька років тому я відпочивав під Одесою і поїхав на екскурсію в саме місто. На передніх місцях екскурсійного автобуса сиділа парочка - дівчина і хлопець. Вони були досить пристойного вигляду, але всю дорогу голосно і зухвало (на весь автобус) лаялися і обговорювали з видом знавців те, яка ж жахлива виноградна лоза в цих місцях! Як виноград неправильно посаджений і як соромно взагалі повинно бути всім місцевим аграріям за свою огидну некомпетентність. Тривало це досить довго. Причому, після кожної сказаної ними фрази, по обличчях інших пасажирів, було видно, що вся ця лайка всім сильно вже набридла. Самі ж фрази про якість виноградної лози були абсолютно бездоказовими, глумливими, гучними і «сказаними на показ». В якийсь момент я не витримав, і запитав у них з посмішкою:
    - Вибачте, а де проживають такі експерти?
    До того моменту вони настільки дістали всіх пасажирів, що єдине, що могло б їх хоч якось реабілітувати, якби вони сказали, що живуть в провінції Шампань у Франції і багато років самі вирощують виноград або, принаймні, працюють сомілье .. .
    Дівчина повернулася, і додала з усмішкою:
    - Ми? Із прекрасної столиці нашої Батьківщини!
    На що я відповів:
    - З Києва, чи що?
    Після цієї фрази автобус струсонув гомеричний регіт. Дівчина ж і молода людина сильно засмутилися ... і мовчали все дорогу.

    ВідповістиВидалити
  2. Чиновники присвоили деньги во время реконструкции школы на Черниговщине, - СБУ

    Сотрудники Службы безопасности Украины разоблачили факт присвоения бюджетных средств, выделенных на реконструкцию школы в Варвинском районе Черниговской области.
    Об этом Цензор.НЕТ сообщили в пресс-службе СБУ.

    В сообщении отмечается:"Тендер на проведение ремонтных работ в учебном заведении выиграла киевская коммерческая фирма. Согласно заключенного соглашения на счет фирмы было перечислено свыше двух миллионов гривен из государственного бюджета.

    Сотрудники спецслужбы совместно с Госфининспекцией установили, что менеджмент фирмы, по сговору с чиновниками, внес в отчетной документации завышенные данные о стоимости ряда работ. Вследствие этого смета ремонта искусственно вырос на почти четыреста тысяч гривен.

    Открыто уголовное производство по ч. 4 ст. 191 ч. 2 ст. 364 и ст. 366 Уголовного кодекса Украины.

    Продолжаются оперативно-следственные действия для привлечения к ответственности всех лиц, причастных к организации коррупционной сделки". Источник: http://censor.net.ua/n383561

    ВідповістиВидалити
  3. http://nbnews.com.ua/ru/news/177701/

    ВідповістиВидалити
  4. вивіску над входом поміняли: POLICE. ну всьо... а ви яку хіба реформу хотіли?...

    ВідповістиВидалити