середу, 20 квітня 2016 р.

Звернення до членів міжфракційного об’єднання народних депутатів України «Захист села» та народних депутатів України, обраних по сільських мажоритарних округах.

 На нашому ресурсі ми змістовно та об'ємно висвітлювали перипетії так званого пілотного проекту. В бюджетній сфері він діє вже більше року, з січня 2015 року. Нажаль, оперативно не вийшло викласти аналіз тих змін, що сталися, можливо в найближчому майбутньому це зробимо. Але завтра нас можуть чекати, ще більш катастрофічні зміни.
І в продовження даної тематики пропонуємо нашим читачам заяву, яку зробив народний депутат Корнацький. В ній ви побачите багато всього того, про що могли читати і на нашому ресурсі стосовно реформи місцевого самоврядування. Але ця заява зроблена високопосадовцем, який на відміну від клоунів у владі як внизу так і вгорі бачить ситуацію гостро та ясно, і пропонує ці проблеми вирішити.


Шановні колеги!

Півтора року ми з Вами «кнопкодавимо», беручи участь у антинародній політиці нинішньої влади. Не буду називати поіменно ідеологів так званих реформ - ми всі їх чудово знаємо. Вони вже довели країну до краю прірви (за нашої з Вами участі, між іншим!), залишилося тільки ще ненадовго, на декілька місяців, дати їм можливість продовжити розпочате – і Україні настане кінець.

Цього ні в якому разі не можна допустити, і це в наших силах.

Найближчим часом нам запропонують поміняти в керівництві виконавчої та законодавчої влади одних безумців на інших – саме такого висновку можна дійти з огляду на те, що ми чуємо від спікерів «коаліціади». Вочевидь, ніхто не збирається робити висновків з нинішньої політичної кризи, і ніхто з владної верхівки не збирається робити нічого відмінного від того, що два роки поспіль коїв Яценюк.

Тому переконаний, що люди, які претендують на посади прем’єр-міністра України та голови Верховної ради України, повинні ще до голосування за створення нової коаліції депутатських фракцій підписати наступні зобов’язання щодо негайних змін у державній політиці та законодавстві:

1. По реформі самоврядування:

а) Змінити Концепцію реформи місцевого самоврядування й територіальної організації влади в частині, яка всупереч Конституції України передбачає нерівноправність громад і органів місцевого самоврядування в питаннях фінансування, оподаткування, юрисдикції, повноважень тощо. Тобто, поширити реальну децентралізацію влади на всі без винятку органи місцевого самоврядування, у тому числі й на ті, які не бажають об’єднуватися, а не тільки на об’єднані територіальні громади.

б) Припинити зловживання адміністративним ресурсом державних адміністрацій і Кабміну з метою «добровільного об’єднання громад», через який по всій країні розгорнута «колективізація», скасувати антиконституційні «Перспективні плани добровільного об’єднання громад».

2. По адміністративно-територіальній реформі разом з реформою самоврядування:

а) Не знищувати сільські ради, натомість надати їм усі повноваження, необхідні для існування села та селян. Зокрема сільрада повинна мати повноваження утворювати виконком сільради, що нинішньою Концепцією реформи не передбачається.Сільрада - це не тільки найбільш демократичний, доступний для народу орган влади, це також суб’єкт владних повноважень у селі та на території довкола нього, який забезпечує життєдіяльність селян і може надавати їм усі необхідні адміністративні послуги, починаючи від видачі різноманітних довідок до нотаріальних дій тощо.

Первинною одиницею адміністративно-територіального устрою України має бути не громада, як це планується запровадити зараз, а територія громади. Громада - це люди, і називати людей "адміністративно-територіальною одиницею" принаймні безграмотно.

Територія громади має включати територію села й територію довкола нього в юридично, геодезично й картографічно визначених на даний час і чинних на даний час межах. Якою мають бути території громад, нинішні чи об’єднані, мають рішати самі сільські громади після повної та реальної децентралізації влади, а не корумповані чиновники державних адміністрацій і Кабміну, які одним надають бюджетні преференції, а інших прирікають на вимирання.

б) Окремим пунктом - негайно, впродовж 10 днів з початку існування нової коаліції, припинити повноваження Держгеокадастру з розпорядження землями сільгосппризначення та передати ці повноваження сільрадам на всій їх території, з територією за межами села включно.

Не у «власність громад» слід передавати землю в антиконституційний спосіб із антиконституційно задекларованої «державної власності», а надати сільським радам повноваження з розпорядження, і не тільки землею, але й усіма загальнопоширеними корисними копалинами місцевого значення.3. Продовжити на 2016-2017 і наступні навчальні роки, до повного завершення реальної децентралізації влади, фінансування з державного бюджету «малокомплектних» сільських шкіл, дитсадків і професійно-технічних навчальних закладів.

До 1 вересня 2016 року впровадити у всіх малих сільських школах дистанційну систему освіти із застосуванням сучасних інформаційних технологій.

4. Відновити спецрежим оподаткування ПДВ сільгоспвиробників і зберегти його до реального запровадження в Україні європейських стандартів кредитування й компенсацій.5. Затвердити в 1-місячний термін Концепцію підтримки селянства й порятунку села і не пізніше як у 3-місячний термін ухвалити відповідний закон.

6. Приватизувати всі державні сільськогосподарські підприємства, які мають у користуванні сільгоспземлю, виключно через розпаювання землі та майна серед працівників даних підприємств і соціальної сфери сіл, довкола яких знаходяться ці землі, та пенсіонерів з їх числа.

7. Звернутись до Президента України з проханням ветувати закон №2279, який позбавляє селян можливості приватизувати і отримати безоплатно у власність земельні ділянки, необхідні для самого існування людей.

Кожен може додати до цього переліку своє наболіле, але якщо ми не відстоїмо цей мінімум, то краще нехай не буде цієї влади.

З повагою,

Народний депутат України Аркадій Корнацький,

голова міжфракційного об'єднання народних депутатів "Захист села".


Джерело.

2 коментарі:

  1. http://vestidp.com/2016/04/19/u-poltavsk-y-oblast-na-tras-scho-po-dnu-ki-v-ta-sumi.html

    У Полтавській області на трасі, що поєднує Київ та Суми, обвалився міст

    18 квітня у селі Млини Лохвицького району впала крайня балка мосту через річку Сула.

    Частина мосту обвалилася просто у річку, передає «Є!» Як стало відомо, міст знаходився в аварійному стані, його періодично фарбували та оновлювали асфальтне покриття, однак основні конструкції не ремонтували.

    Тепер об'їжджати конструкцію доведеться сільськими дорогами, роблячи гак у приблизно 30 км. Також видання побоюється, що тепер зі збільшенням навантаження зросте небезпека обвалу ще двох мостів області. Мости, розраховані на вантаж автомобіля максимум в 20 тонн, змушені будуть приймати ваговози вагою в 40 і навіть 60 тонн. Фахівці вважають, що після обвалення моста під Лохвицею подібна доля чекає і ці два мости.

    ВідповістиВидалити
  2. автору на замітку: НА ЖАЛЬ пишеться окремо))

    ВідповістиВидалити