суботу, 25 червня 2016 р.

Про полив.

    Протягом останніх двох тижнів найбільш обговорюваними у Варві були платіжки КП «Господар» за полив за травень місяць 2016 року. Безперечно, коли протягом травня йшов дощ, а потім людина отримує платіжку за полив – це сприймається як дибілізм. Але таке життя, ми живемо в дибілізмі. Я сам особисто за останні ці два тижні спілкувався з десятками людей стосовно цих платіжок, і всі пробували почути якесь від мене пояснення, як же ж так виходить, йшов дощ, а тут ці квитанції, вони там що взагалі подуріли???
Наскільки вони подуріли я не можу сказати, бо то компетенція спеціальних дохторів, а от що вони подуріли сказати можу напевно. І подуріли вони від того, що не мають уявлення, що таке відповідальність. Коли немає ніяких стримуючих чинників, коли вони впевненні в безкарності, безперечно вони від цього дуріють. І як наслідкок – такі платіжки. З іншого боку ці люди, які подуріли, які приймали такі рішення, були обрані варвинською громадою. Так, наприклад, за Валентину Василівну проголосувало близько  2200 виборців, Садового теж обрали депутатом по округу по вул. Шевченка, на що тут можна нарікати. Ви ж самі, люди добрі, обрали цих посадовців, ви підтримали їх, в їхніх справах. Ви дали їм впевненість в їхніх справах та зрушеннях, що ж тепер нарікати.
     Це що стосується відношення посадовців до громади, а громади до посадовців. А ще б варто було б сказати пару слів і стосовно суті цього питання. Тема поливу з’явилася в головах наших чиновників в далекому 2013 році. Ось можете ознайомитися з рішенням. Це рішення приймав виконком, а не депутати, як був написав в своїй публікації В. Нагорний. Так це той старий виконком, що діяв при минулому скликанні селищної ради. Це той кишеньковий виконком, який проводив засідання в кабінеті голови, тихенько від громади, без повідомлень, навіть на дошці оголошень. Це той виконком, що приймав рішення 7-ма голосами, й приймав все що хотілося голові. Так це були золоті часи, не те що зараз, засідання відбуваються публічно, з купою людей, з повідомленням на сайті й тому подібне. Це я до того, і для того хто говорив, для чого так багато людей у виконкомі, а от для того, щоб чиновники не дуже дуріли від влади.

    Так от рішення про полив прийняли 7 листопада 2013 року, і з 2014 року почали використовувати. Звичайно це рішення незаконне, але воно припинить діяти лише тоді коли його або скасує рада, або скасує суд, до тих пір воно буде діяти, і буде чинним незважаючи на всю його незаконність та абсурдність. Чому воно незаконне? З дуже простої причини. Під ним не існує нормативної бази. Тобто ніякі нормативно-правові акти не регламентують полив як такий. Це рішення придумали у Варвинському виконкомі самі, з голови. Якщо ви почитаєте преамбулу рішення, то побачите, що в ній чітко не вказана жодна норма законодавства (немає конкретного посилання на жодну конкретну статтю того чи іншого закону чи постанови), а просто,  тупо є перелік законодавчих актів, які стосуються постачання води.
        Для чого придумали цей полив? Тут теж все доволі просто. Якщо говорити прямо, рєбята не хотіли довго заморочуватись з тими споживачами в кого немає лічильника, адже на кожного такого споживача потрібно завести цілу справу де треба вказати не тільки кількість зареєстрованих осіб і норму споживання на одну особу, а й вказати інші обставини витрачання води, це наприклад, і автомобіль, і худоба, і садова ділянка. І це потрібно робити з кожним споживачем індивідуально, можливо і сваритися з ними, заставляти підписувати договір і так далі. А тут є така проста можливість загнати всіх під одну гребінку. Поливав чи не поливав, є в тебе город чи ділянка, яку ти обробляєш, чи може й немає все одно плати, плати за полив, а потім будеш доводити, що ти не верблюд. От і все.
          Але і такий підхід, не дуже влаштував одурівших чиновників. Бо виявляється коли йде дощ, потрібно коригувати плату за полив в межах опадів, а кому це треба? І наші обранці не довго думаючи, 30 липня 2015 року скасовують пункт, який передбачав коригування на опади, це рішення прийняте тихенько, в отому кабінеті. Тому і з’явилася та ситуація з платіжками за травень цього року. Яка могла бути мотивація по скасуванню того пункту, тільки одна – «збити» побільше грошей.

        Так от любі друзі, коли йдете на вибори, пам’ятайте, що це ваша відповідальність, і ви маєте вибирати не красівих, а тих для кого ви не будете палєзними ідіотами, а спів громадянами зі спільними потребами, і бажанням вирішити ті проблеми, що є.
        А так, отримуйте оті дурні платіжки, і це ж ще не вечір, слідкуйте за платіжками.

Депутат селищної ради                                                                                            Павленко Д.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар