вівторок, 26 липня 2016 р.

Хто паразитує на чесному споживачеві

     Читач здивується і запитає «а хіба таке є?». Так, нажаль є в дійсності. І підтвердженням цього є подані комунальним підприємством «Господар» до виконавчого комітету Варвинської селищної ради розрахунки економічно обґрунтованих витрат на тариф з вивезення побутових відходів.

     В плановий розрахунок з вивезення побутових відходів на 2016 рік, за даними абонентського відділу підприємства, взято 4492 споживачів тоді коли населення Варви складає  близько 8 тис. осіб. А з бюджетних установ зазначено лише 20. А де ж решта? А решта паразитує на чесному споживачеві. Як наприклад, таж сама Варвинська селищна рада, відділ культури, відділ соціального захисту населення та інші. Які під різними причинами ухиляються від сплати за послугу з вивезення побутових відходів.  Селищний голова Саверська-Лихошва поясняє, що їй не надано  договір на підписання. Р.Бузикевич поясняє, що сміття вивозять самі. А Г.Кисляк поясняє, що немає такої потреби в послузі та і немає на це коштів.
     Ось і виникає запитання. Чи зацікавлене підприємство в обліку споживачів, об’єму утворення відходів, а відповідно і надходження коштів від споживачів?  Як бачу ні. І основне, проявляє бездіяльність щодо укладання договорів на послугу з вивезення побутових відходів. А тому і не доотримує коштів. Звісно, керівництво підприємства іде по найлегшому шляху, підняттям вартості послуги. Проте, на цей раз така афера підприємства не пройшла. Члени виконкому зобов’язали відповідальних осіб підприємства врахувати зауваження громадськості і розробити економічно обґрунтований тариф, який би був справедливий як для споживачів так і для підприємства.


                                                        Депутат селищної ради, голова ВРГО «За права споживачів»

                                                                                                                                В.Остапець

7 коментарів:

  1. Василь Іванович27 липня 2016 р. о 16:15

    Борець за права! Інтересно. Голова громадської організації хоч раз реалізував принцип публічності під час діяльності організації?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Що значить реалізував принцип публічності під час діяльності організації, що хоче дізнатися і яка мета цього питання незрозуміло?

      Видалити
    2. Василь Іванович5 серпня 2016 р. о 09:40

      Публічність означає, що громадські об'єднання інформують громадськість про свої мету (цілі) та діяльність (ч. 7 ст. 3 ЗУ "Про громадські об"єднання"). Тобто у вас "кишенькова" організація?

      Видалити
    3. А це, що опубліковано в статі це не є мета щоб навести порядок в Варві. Зобовязати мешканців, підприємства, організації які не платять за вивіз твердих побутових відходів, які викидають в смітєві баки відходи. Ви вважаєте, що це правильно коли за них платять ті хто уклав договори. Де Ваша участь в цій роботі, створіть не кишенькову організацію поможіть людям, критикувати ми всі мастаки підключайтесь до роботи, чекаєм на Вашу допомогу.

      Видалити
    4. Василь Іванович9 серпня 2016 р. о 14:58

      Якщо голова не дотримується вимог стосовно діяльності створеної громадської організації, то як він може боротися за права споживачів згідно вимог законодавства?

      Видалити
  2. а гімназія договір на послугу з вивезення побутових відходів укладала? чи, може, сміття прям в яр летить?))

    ВідповістиВидалити