пʼятницю, 22 липня 2016 р.

Ініціатива селищного голови не підтримана

Редактору газети «Слово Варвинщини»
Зимі Є.В.

                                        Ініціатива селищного голови не підтримана

     Як бачимо, останнім часом, в районі знову обговорюється питання про добровільне об’єднання територіальних громад. Як уже повідомлялося в ЗМІ відбулася зустріч з представниками обласної державної адміністрації.
Оприлюднено ініціативу Варвинського селищного голови В.Саверської-Лихошви про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад сіл,селища. Уже, навіть, проведено у Варві громадське обговорення з питання створення об’єднаної територіальної громади. І селищний голова заявляє, що мешканці Варви проголосували за добровільне об’єднання, вказуючи на протокол зборів. Але хто дав право 52 присутнім на зборах прийняти таке рішення за всіх мешканців Варви? Я розумію, що всіх мешканців Варви не зібрати, але провести загальні бори мешканців Варви у неробочий час (до речі, обговорення пройшли у робочий час 15 липня о 10 годині і в них прийняли участь в своїй більшості: працівники селищної ради, КП «Господар», дитячих навчальних закладів, РДА). Тобто чиновників та їх підлеглих. Чотири присутніх утрималися від прийняття рішення.
     І ось це питання вже виноситься на позачергову сесію селищної ради.
     Але у мене, як і в інших депутатів, виникає запитання. Чому так спішно проводиться добровільне об’єднання?  Селищний голова В.Саверська-Лихошва пояснює це тим, що нам потрібно встигнути до формування бюджету наступного року для отримання «заохочувальних» одноразових виплат. А вони складають декілька мільйонів. І додає, що ще необхідно провести в цьому році і вибори голови та ради об’єднаної територіальної громади.
      Проте нам депутатам, не надають фінансових розрахунків майбутньої громади. Все на словах, буде вигода, буде краще. А в решті то і законодавство не повністю прийнято з цього питання.
      І як результат сесійного засідання. Рішення не прийнято. Із 21 присутнього депутата за рішення про надання згоди на добровільне об’єднання громад проголосувало 10 разом із селищним головою: В.Саверська-Лихошва, Н.Бабенко, Т.Дейнека, М.Зеленський, І.Кальченко, Л.Неділько, Р.Пшеничний, С.Садовий, С.Старенченко, А.Ущаповська. Проти голосували: С.Кабалик, О.Кудринецький, В.Остапець, А.Хотін. Утрималися у голосуванні Н.Волох, Д.Гарбар, І.Дубчак, С.Панченко, Г. Пасека, М.Цопа, І.Чаленко, Т.Чеберда.
     Я голосував проти із за того, що неврахована думка більшості мешканців Варва. Щоб не було так, як із майбутнім сміттєзвалищем,  коли за його місце розташування у районі кар’єру проголосувало майже 20 мешканців селища на громадських слуханнях. А тепер чубимося і не можемо вирішити цього питання звинувачуючи при цьому депутатів селищної ради. Голосував проти бо невраховані мої зауваження і пропозиції, не надано інформації щодо фінансових розрахунків майбутньої громади. Та і вже було відомо на цьому етапі, що Гнідинцівська, Остапівська та Озерянська сільські ради проти об’єднання громад разом з Варвою. А створювати громаду не в межах всього району це абсурд.
     Одначе, я розумію в даному випадку прагнення селищного голови, щодо поспішного добровільного об’єднання. І це не те, що вона говорить «Я патріот Варви». В разі об’єднання, а вона переконана, що її оберуть головою, бо заявляє, що її підтримує 70 відсотків, посадовий оклад буде набагато вищий чим зараз, як у мерів міст обласного значення. Чи зробить вона щось конкретно для громади, то покаже час. А на даний момент немає жодної вагомої реалізованої нею програми щодо соціально-економічного розвитку селища. Одні обіцянки зробити дорогу то одним то другим, побудувати КНС, і все це за кошти передбачені на  водогін по вулиці Зарічна.
     Як бути нам на майбутнє? Покаже час. Ще не все втрачено. Ініціювати процес добровільного об’єднання громад можуть і депутати. Але об’єднану громаду я бачу лише не менше в межах нашого району.         
                                                          


Депутат селищної ради В.Остапець.

6 коментарів:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дибіл в чому, що висказав свої думки, а вони не співпадають з твоїми. Вислови свої, а люди розберуться хто є хто.

      Видалити
  2. "добровільне" обєднання. ппц. ну і назва. старен голосував за)) - дадуть бабло. ура. ну дадуть. раз. а тоді шо? ну старен поїде до столиці у лікарню, а ви? ви народну медицину юзать будете, бо ж лікарні у вас , навіть такої задрипаної як зараз , не буде. та ще дофіга чого не буде. але ж вам треба по-мюнхгаузену - вбити щоб впевнитись що живий. тільки не забувайте, що фарш не можна прокрутити назад.

    ВідповістиВидалити
  3. я проти такого об*єднання. чинуші будуть гранти гризти, а варвинчанам шиш. об*єднуваться - то всьому району.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Яка ви мудра, аж страшно. До речі, шиш, або ж дуля - що воно означає і яке її походження?

      Видалити
    2. вам навести історичну етимологію цього слова, чи по-народному?

      Видалити