вівторок, 22 серпня 2017 р.

Чим пахне? Правильно – ковбасою!

 Хоча класік і заповідав не читати совєцьких газет перед обідом, але хіба хочеш,  мусиш. Громадський обов’язок зобов’язує. І от дивишся цю «Перемогу соціалізму», і номер від номеру все більше наближає нас до виборів. Весь дієздатний актив району (не плутати з активістами, ги-ги-ги) з номеру в номер садить квіточки, перевіряє надої, вимірює врожайність, визначає процент жиров у маслі, і прочая, прочая, прочая.
Місцями наш районний соцрупор перетворюється на таку собі «Правду імені Ляшка», однієї замітки вже мало, почали тулити вже по дві, нічого,  до виборів можна догнати і до двох-трьох шпальт, а  як треба то посунуть мабуть і небіжчиків. Не відстає і Валентина Василівна від активу району, теж там все бореться, чи за щось, чи з кимось. На горизонті з’являється і «Майбутнє нашої громади», тобто всі готуються, показують відімость роботи, живуть вже майже виборами. Вибори лізуть у кожну шпарину.
    Але інакше думають у ЦВК, те що на Лесі Українки в нашій славній столиці. От нещодавно, а саме 18 серпня, ЦВК видала Постанову №164 «Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 29 жовтня 2017 року», якою призначила перші вибори в 202 об’єднаних громадах на 29 жовтня цього року, при цьому виборчий процес почнеться в таких громадах вже з 9 вересня. У додатку 24 до цієї Постанови зазначено в яких саме громадах Чернігівської області будуть відбуватися вибори. Хочу Вас повідомити нас там немає, немає всього Варвинського району. Чому так сталося то питання друге, тут про нього не буду дописувати, нехай іншим разом. Але ось так.
      Окрім цього ЦВК 16 серпня внесло зміни в Порядок призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів". Зміни зокрема стосуються чітких дій під час призначення виборів у разі судових оскаржень:
У разі надходження до Центральної виборчої комісії:
ухвали суду про відкриття провадження в справі щодо оскарження рішення сільської, селищної, міської ради територіальної громади, яка увійшла до складу об’єднаної територіальної громади, про добровільне об’єднання у територіальну громаду;
ухвали суду про вжиття заходів забезпечення позову шляхом, зокрема, заборони Центральній виборчій комісії приймати рішення/вчиняти дії щодо призначення перших місцевих виборів в об’єднаній територіальній громаді, зупинення дії рішення сільської, селищної, міської ради територіальної громади, що увійшла до складу об’єднаної територіальної громади, про добровільне об’єднання у територіальну громаду;
рішення суду першої інстанції, яке відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України не набрало законної сили,
Комісія в установленому порядку розглядає звернення щодо призначення перших місцевих виборів після набрання судовим рішенням у відповідній справі законної сили".
Це, до речі, що стосується і нашої ситуації, поки що апеляційного засідання не призначено, і коли саме воно буде невідомо, і коли саме набуде рішення у судовій справі законної сили тим більше невідомо.
Варто відмітити ще одні зміни, що були внесені до вище згаданого Порядку, що стосується дат проведення виборів:
З урахуванням зазначених положень Закону за зверненнями, які відповідають вимогам Конституції України, законів України, цьому Порядку, а також враховуючи, що вирішення питання щодо призначення перших місцевих виборів на певну дату належить до виключних повноважень Центральної виборчої комісії, Комісія за наявності відповідних бюджетних асигнувань для організації підготовки та проведення місцевих виборів призначає перші місцеві вибори не пізніше ніж за сімдесят днів до дня таких виборів двічі на рік – на останню неділю квітня та останню неділю жовтня. За наявності на кінець бюджетного року залишку бюджетних асигнувань для організації підготовки та проведення місцевих виборів як виняток перші місцеві вибори можуть бути призначені на будь-яку неділю грудня, крім останньої.

Так що виборчий процес став ще прозоріший. Висновок з цих всіх змін для нас такий:
жовтень нам не світить однозначно; за умови швидкого вирішення питання в суді ми можемо потрапити на вибори умовно в грудні, до 23 числа. Або за інших довших обставин в останню неділю квітня 2018 року, це якщо буде в суді скасовано рішення першої інстанції, і рішення про об’єднання буде визнане законним. А от в іншому випадку потрібно буде починати нову процедуру, і коли вже будуть за таких умов ті вибори невідомо. Так що у райраді може й надалі пахнуть ковбаса, і актив району може спати спокійно, після її вживання.
      Хоча й для заклопотаного надоями, врожайністю й прочіми процентами, активу району можуть настати й інші часи, наприклад, укрупнення районів. Верховна Рада може одним натиском кнопки вирішити все і відразу, тоді й справді буде не до ковбаси, і треба буде готуватися до виборів, тільки тоді як і де перевіряти врожайність та надої невідомо. А квіточки? Матір Божа цариця небесна!


P.S До речі, актив району дуже серйозно підпортив настрій селищному голові в його боротьбі за електоральні вподобання та уми. Очільники району навідріз відмовляються ремонтувати стіни будівель, що їм належать, і які виходять до Казкового містечка. Саме в тому місці знаходиться дитячий майданчик, де щодня сотні варвинчан відпочивають з своїми дітьми, а там зовсім не благоустрій. На останньому засіданні виконкому Валентина Василівна пообіцяла протокол на актив району. Передвиборча гонка набирає цікавих обрисів, так що будьмо пильні, читаєм цей блог, і не читаємо совєцької преси, активно коментуємо, тільки по суті, будь ласка.




20.08.2017                   Павленко Дмитро 

6 коментарів:

  1. Чиновников и депутатов просят не приходить в школы 1 сентября

    Родительская общественность призвала чиновников и депутатов всех уровней не участвовать в школьных мероприятиях, посвященных первому сентября. Соответствующее обращение опубликовно в Facebook-сообществе Батьки SOS.

    «Уважаемые президент, премьер-министр, министры, народные депутаты, депутаты сельских, поселковых, городских, районных советов, чиновники разных уровней и органов местного самоуправления и все чиновники, кто планирует в этом году посещать учебные заведения 1 сентября 2017 года, обращаемся к вам с просьбой не посещать, не приезжать, не планировать торжественных мероприятий с вашим присутствием 1 сентября в учебных заведениях», - говорится в обращении к чиновникам.

    «Ваше присутствие заставляет наших детей устраивать праздник вам - иногда вы опаздываете, иногда ваши красноречивые речи слишком скучные и длинные. Если вы не знаете, то «праздничный наряд» учебного заведения - шарики, флажки, цветы для вас - это все за родительские средства», - отмечают авторы обращения.

    Также родители обращаются к чиновникам и депутатам с просьбой не дарить детям букварики со своими портретами, а лучше обеспечить своевременное поступление учебников в школы.

    «Мы очень хотим преодолеть эту совковую традицию линеек, но если вы будете туда приходить - мы никогда не избавимся от этого совкового рудимента. Если такая невыносимая жажда PR в учебных заведениях есть, то не приезжайте 1 сентября в школы, в которые местные власти вложили миллионы, приезжайте 2 сентября туда, где ваша помощь будет необходима, где даже при децентрализации, городская или районная власть не занимается образованием. Адреса учебных заведений можем вам предоставить, но сделайте это без пафоса и с целью помощи», - говорится в заявлении инициаторов акции.

    Призыв к депутатам и чиновникам стремительно набирает популярность у пользователей сети.

    ВідповістиВидалити
  2. А що від того міняється, чиновники як святкували кожний день так і святкують. А в нашій з вами присутності як був без предєл так і продовжується.

    ВідповістиВидалити
  3. перш ніж котить бочку на Віталія Олексійовича та на Ляшка (до речі, саме Радикальна партія виділила кошти на облаштування ігрових зон у дитсадку "Казка" і вже в одній з груп з*явились дві ігрові зони), Дмитре, будьте уважніші до своїх дій та висловлювань!!

    ВідповістиВидалити
  4. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити