четвер, 7 вересня 2017 р.

Децентралізація – СТОП: влада відмовила громаді в Озерянах

 Голова Чернігівської обласної адміністрації Валерій Куліч відмовив громаді села Озеряни Варвинського району у створенні власної об’єднаної територіальної громади. Він послався на закон про об’єднані громади, сказавши, що об’єднуватись мають право тільки спроможні громади, а Озерянська, на його думку, не є спроможною. «Дробити район – це незмістовно.
Люди витратять час на утопічну ідею і пуття там не буде. Громада нежиттєздатна. Дійсно, до мене надходили кілька звернень від сільського голови, але я дав відмову цій громаді», – сказав Куліч, навівши негативний приклад роботи Остерської громади на Козелеччині. Частина депутатів заявляла, що фінансові розрахунки, зроблені в Озерянській громаді, розходяться з тим висновком, що дав Департамент фінансів. І, за їхніми розрахунками, Озерянська громада має шанси на успіх. Також, згідно із законом про добровільне об’єднання громад, саме люди мають визначатись, створювати їм об’єднання чи ні. «Ми не можемо ігнорувати думку самої громади», – говорили депутати. У відповідь губернатор заявив, що люди з Озерян мають довести йому, що їхня громада може бути спроможною, інакше він рішення про її створення не підпише. До речі, в самих Озерянах проживає майже півтори тисячі людей. А досвід уже створених громад, навіть невеликих за населенням і площею, показує ефективність децентралізаційних процесів і самовизначення людей.





10 коментарів:

  1. а за якими критерями визначаэться СПРОМОЖНСТЬ громади?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А цього Вам ніхто не скаже! Так як і про значну різницю у підрахунках бюджету Озерянської громади мовчать, так і тут мовчатимуть, тільки щоб район уберегти, бо так легше красти!!!

      Видалити
  2. Немає певної люди на громаду, лізуть прохадімці, які почули запах живих грошей

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та що ви таке говорите?!! Тобто зараз, у районі, не прохадімці, які дорвалися до влади, боячись втратити нюх, більше не відчуваючи запах живих грошей?!!! Чи є певна людина в Озерянах, чи ні, вирішувати людям, а не вам, шановний аноніме. Так як прийняли рішення про створення своєї громади, так само і вирішать, чи є певна людина!

      Видалити
  3. Озеряни це бардак дороги ужасні \руїна

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Озеряни - це чудесне місце з не менш чудесними людьми. дороги ужасні - дякуєм кернеловським фурам. питання ремонту доріг вирішується одним розчерком пера керівництва, яке сидить в кабінетах НЕ В ОЗЕРЯНАХ.

      Видалити
    2. Будемо сподіватися, що не довго вони вже там сидітимуть.

      Видалити
    3. Потрібно приєднати усіх до Варви і нехай керує Валентина Василівна! Озеряни із своїм наркоманом- це кам'яний вік!Валентина Василівна наш мер.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Видалити
  4. Наркоман- це смішно! Більше на наркоманку змахує ваша Валентина Василівна в якоі давно дах поіхав.

    ВідповістиВидалити