понеділок, 27 листопада 2017 р.

Колгосп на марші.

      Перш за все хотів розставити акценти та визначитися з поняттями. Колгосп в даному дописі використовується не в значенні сільськогосподарського підприємства, а в значенні суспільно-політичної чи громадської форми взаємодії чи влаштування тих чи інших процесів, а колгоспник – в сенсі певний психотип тієї чи іншої людини, або її громадська позиція.

     Так от, шановне панство, побував і я цього четверга в колгоспі, а точніше на засіданні Варвинської районної ради. Я все міг припустити, але щоб отак, з таким розмахом, я просто в шоці. Але про все по черзі.
    23 листопада на черговій сесії районної ради розглядалося 23 питання порядку денного та Різне. Першим питанням було розгляд звіту голови районної ради про роботу, чи то його чи то ради, я чесно кажучи за всіма перипетіями не встиг зорієнтуватися. Звіт кажуть був за рік, тільки от незрозуміло, за який за 2016 чи за який? 2017 ще не закінчився, можна зрозуміти, якщо цей звіт був зроблений перед майбутніми виборами, то знову ж незрозуміло, районна рада працює далі, депутати до неї були обрані з них вибране керівництво цієї ради, що вам шановні піаритись, займайтеся роботою, а не оди співайте собі. А ода співалася Петром Івановичем ще та. Ви знаєте шановні читачі, я теж про це не здогадувався, виявляється Петро Іванович тільки поїхав до Києва, до міністерських кабінетів, і вже на наступний день Укрнафті видали відповідні ліцензії на родовища, оце тобі й робота, а не аби як. Решта досягнень, озвучених Петром Івановичем, звичайно поступалися укрнафтівським, але все одно наближали всіх нас до світлого майбутнього, принаймні так видавалося зі слів голови. Єдине щоб я додав до того виступу це в його кінці Алілуя, було б дуже природньо. Якраз перед гучними оплесками. Так, а оплески були, так «правильні депутати» зустрічали оваціями виступ свого голови. Колгосп на марші, шановні. Ну я все можу зрозуміти, наприклад, в КНДР не будеш плескати коли виступає вождь чи напів бог, то тебе можуть розстріляти, а ви чого, шановні колгоспники, що Вам зробить пан Бакуменко? Чи можливо я про щось не знаю чи не здогадуюсь? Аж страшно.
    От Вам, шановна Громадо, ми обрали таких «правильних депутатів» до районної ради. Зі мною все ясно давно, це зрозуміло, а от з цими харошими як? Замість того, щоб спитати голову про те як він працював, які є недоліки, недопрацювання, обговорити це, можливо внести якісь пропозиції до змін в якихось положеннях чи підходах до роботи в тій чи іншій галузі?! А для чого – це ж колгосп, а в колгоспі все харашо, все матьйоговйоб.
    Але суто колгоспна організація та принципи в роботі цього органу на цьому не закінчилися. Після оплесків колгосп тільки розцвів. Я не знаю чи повірите ви мені чи ні, але на тому засіданні більше питання ніякі не розглядалися. За винятком внесення змін до рішення про районний бюджет, де начальник фінуправління доповіла про якісь додаткові потреби що не були розглянуті на комісії, і звичайно була перепалка стосовно дитсадків. Так, з наступних 22 питань порядку денного ніяких доповідей виступів чи питань, окрім вже згаданого про виділення коштів. Ви можете собі це уявити? Якщо хтось із Вас був на засіданні паганої селищної ради, де доповідається головами комісій всі питання, зачитуються чи демонструються на екрані всі проекти рішень, то може порівняти, а тут нічогісінько. Голова районної ради зачитує назву питання, потім традиційно говорить, що проекти рішень розглянуті на комісіях та роздані депутатам, голосуємо. І вони голосують і не персонально поіменно, а колгоспом, каже хто за, підняли руки, хто проти, опустили, одноголосно, амінь. Для кого цей орган працює? Для себе, чи для громади, і взагалі це орган місцевого самоврядування чи може колгосп? Де основний принцип роботи аматьйоговйоб!!!
  Можливо хтось з читачів не в курсі справи стосовно своїх прав та обов’язків депутатів, або хтось ще й досі вважає, що в нас погані закони і їх треба змінювати, а виконавці цих законів ні до чого? Тому для Вас невеличкий лікбез.
ЗУ «Про місцеве самоврядування».
Стаття 46. Сесія ради
17. Сесії ради проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством. Порядок доступу до засідань визначається радою відповідно до закону. Протоколи сесії ради є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації".
Стаття 59. Акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування
1. Рада в межах своїх повноважень приймає нормативні та інші акти у формі рішень.
2. Рішення ради приймається на її пленарному засіданні після обговорення більшістю депутатів від загального складу ради, крім випадків, передбачених цим Законом. При встановленні результатів голосування до загального складу сільської, селищної, міської ради включається сільський, селищний, міський голова, якщо він бере участь у пленарному засіданні ради, і враховується його голос.
3. Рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням, окрім випадків, передбачених пунктами 4 і 16 статті 26пунктами 129 і 31 статті 43 та статтями 5556 цього Закону, в яких рішення приймаються таємним голосуванням. Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". На офіційному веб-сайті ради розміщуються в день голосування і зберігаються протягом необмеженого строку всі результати поіменних голосувань. Результати поіменного голосування є невід’ємною частиною протоколу сесії ради.

А що маємо ми на прикладі районної ради? Щось там на комісіях розглядали чи не розглядали, і давай голосувати, руками, не поіменне голосування, коли Іваненко каже за, а Петренко проти, а руками одноголосно. Яке там гласно, нічого не ясно про що йде мова, тільки заголовок до рішення прочитав та й годі; рішення приймаються на засіданні після обговорення, а таке ж воно і буде. В мене під рукою немає регламенту районної ради, щоб процитувати тим горе обранцям, але там має бути те ж саме. І от ви мені скажіть для чого колгоспнику Конституція і якісь там закони, та каже матьйоговйоб, хай дурні читають.
    І в цьому контексті, хай дурні читають, мене найбільше вражають депутати освітяни, я вам кажу, це найбільші правові нігілісти й пофігісти. Але тоді виникає питання, а як ви вчите дітей у школі, і чи вчите, коли ви самі нічого не хочете ні читати, ні вчити? Чи які там завдання ставляться освітянами в школі???
   Цікавим в цьому «цирку» був ще один епізод з орендою комунального майна в лікарні без проведення конкурсу, але я вже втомився розписувати ці всі фінти, хай органи за ними слідкують та пишуть. До речі відповідні органи також наскільки я зрозумів були присутні на засіданні, то хай і реагують, я в Різному попросив голову адміністрації відреагувати на порушення вимог законів, а там хай як хочуть.
   Так що шановне панство, от так я побував в колгоспі. Не скоро нам з нього виходити.
   До речі ще один момент майже випустив з уваги, це дитсадки. Скільки було крику, скільки було понтів, про те як вони люблять дітей, а хтось ні, скільки було дурні всілякої сказано, що типу от там є буйні, а їм якби тільки по судах ходити, ні щоб прийти та поговорити, домовитися і так далі. От я й дивлюся, що Журавці мабуть вдалося домовитися? То ми, представники селищної ради, до отримали в свій бюджет кошти передбачені вимогами Бюджетного кодексу, не всі, але хай хоч так, а от в Журавці немає коштів і дві ями на центральних дорогах залатати, все на утримання дитсадка пішло, от так вони й домовилися.
    І в цьому моменті, оцінки діяльності органів місцевого самоврядування, окремих посадовців, окремих депутатів, ще й досі продовжує грати вирішальну роль совєцька преса, ведучи по суті проти громади інформаційну війну, показуючи те, що треба окремому чиновнику, і не виконуючи для громади інформативної функції по суті взагалі. Не показуючи як саме працює система самоврядування, і як вона має працювати. Звідси і наслідок, незнання громади обставин роботи представницьких органів, окремих обранців, нерозуміння процесів, і як наслідок результати тих чи інших виборів.



Павленко Дмитро

76 коментарів:

  1. Шановний, не вистачило драми у районі??? Ніхто не кричить, і не матюкається??? Депутатів на мило!!! Раду в КВН!!!)))

    ВідповістиВидалити
  2. Павленко Дмитро27 листопада 2017 р. о 21:34

    Давно Вас не було шановний в коментарях на блозі. До чого тут драма, до чого тут матюкаються? Я поділився своїми вражіннями від сесії районної ради, вона проводиться всупереч вимогам законодавства, і якщо воли ваші не ревуть, і ви вважаєте що це дуже добре для вас, то хай буде так, але ті воли не можуть бути депутатами, хай мовчать в іншому місці, а представники громади мають представляти її інтереси, а не роздавати приміщення комунальної власності без конкурсу. Чи це теж на Вашу думку добре, бо можливо Ви зацікавлені, скільки там аптека дає відкату???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Схоже та сума відкату цікавить тільки Вас, шановний... Негоже так заздрити колегам-депутатам, і не кожен може горлопанити, або займатися безкінечним вивченням питань. Навіть лояльне відношення районки в описуванні ваших, Дмитре, заслуг наштовхує мене на думки, що занадто багато жовчі назбиралося у вашому міхурі і хочеться її бігом порозплюхувати. Принижувати районних колег, які такі ж самі варвинці як і ви - видається низьким і ганебним для автора.
      Як на мене немає чого лізти зі своїм уставом в чужий монастир... особливо коли у своєму ладу немає!!! Уже два роки вивчаєте і депутатствуєте, а де результат? Василівна у всьому винна? Та годі вже, коли ви, депутати зможете відповісти за свої вчинки, а не критикувати інших? Дмитре, крім вивчення документів, які реальні справи ти зробив для своїх виборців за два роки?
      Де твій звіт про роботу? Чому не опублікував його на блозі? Просимо в студію для ознайомлення!!! Ну і покритикуємо!

      Видалити
    2. Павленко Дмитро28 листопада 2017 р. о 23:18

      На кого схоже на Вас, чи як? Бережіть свої міхурі, в своєму монастирі. А якщо ви збираєтесь виправдати будь який злочин, вчинений такими шановними варвинцями, то це ваші проблеми. Зрозуміло з вашого допису одне, у вас свій монастир з вашими шановними правильними депутатами, срать ви хотіли на Конституцію, у вас свій монастир. В Луганську ЛНР, у Донецьку ДНР, а в вас що? Вивчення є безкінечним не тільки для мене і не тільки у Варві, а в багатьох людей по всі Україні. Чи колода в твоєму чиновницькому оці не дає тобі побачити обставин які нас оточують? Пояснювати такому чиновнику як ти про свої досягнення все одно що говорити до стіни. З попередніх перепалок з тобою висновки зроблені, твоєї рідкої уваги недостатньо, щоб прочитати копію одного рішення. І ти, той що не вміє читати, будеш питати мене про мою роботу? Як просто вам своєю бездіяльністю, займаючи посади, руйнувати будь які ініціативи, будь кого, а потім розмірковуючи про відсутність результатів роботи будь якого депутата, спираючись на горе журналістів, кепкувати з вивчення питань, які десятиліттями робили через одне місце, ти та твої колеги чиновники. Як все просто.
      Одне з моїх досягнень зруйнувало герметичність бюджетного процесу в селищі та й в районі, тепер будь-які процеси в цих бюджетах не є таємницею за десятьма дверима, як це було буквально три-чотири роки тому. Твоєї клепки достатньо буде оцінити це досягнення, чи ти будеш мені та іншим розповідати що таким далеким від тебе селянам нічого знати про бюджет будь-що?

      Видалити
    3. Від Вас, Дмитре, дуже тхне агресією як до своїх колег депутатів, так і до звичайних пересічних громадян. Ви так ненавидите і зневажаєте всіх оточуючих?
      А от як депутат Ви маєте звітуватися, то опублікуйте нам свої досягнення, скільки і чого Ви насиділи у депутатському кріслі як громадський діяч, і розкажіть про свою роль у нашому злочинному суспільстві, яке Ви так відкрито зневажаєте. Адже із Вашого допису зрозуміло, що Ви один такий неповторний, що бореться з лавиною засилля чиновництва у нашому районі, а і мабуть у всій країні!!! І на шляху своєї бороться Ви ладні зламати все, паплюжачи усіх і кожного, хто не вартий Вашої божественної уваги. Головне щоби було чого почитати та повивчати...
      У мене особисто таке враження: Дмитра не пустили до корита... а так хочеться похльобать...

      Видалити
    4. Павленко Дмитро29 листопада 2017 р. о 13:36

      Безперечно, тхне агресією, але не до громади, а до вашої чиновницької братії, яка звикла сидіти в своєму тихенькому болоті все життя. Рєбятки, тихенького болота вже не буде ніколи, зарубайте це на своїх носах, і я буду і далі прикладати зусилля щоб ваше болото зникло зовсім, і тоді громада побачить результат.
      Стосовно звіту. Безперечно, я такого не писав і не подавав, зокрема на цей блог. Але я на цей блог стільки подав звітів, стосовно окремих сесій, стосовно окремих проблемних питань, що пильний та вдячний читач це оцінить. Те що це не подобається чиновникам, то це і зрозуміло, тому вони і огризаються як можуть. Буде час подам я і такий звіт, і інакший не переймайтеся, все одно ваша чиновницька діяльність чи бездіяльність вийде на поверхню, але подавати я його буду не тобі, а громаді.
      Стосовно що я один такий. Це маніпуляція словами, навіть і не моїми, я такого ніколи не писав і не казав, бо так не є. Варва це не тільки чиновницьке болото, і це добре, є декілька людей з якими я співпрацюю і які також мені допомагають сушити те чиновницьке болото, і результат є, бо недарма ж всілякі алекси тут, а псевдо журналісти в совєцькій пресі закидають мене і моїх колег своїм лайном, бо наче ми щось погане зробили громаді чи для громади, ви чули десь щось? Прошу в студію, що я особисто поганого зробив для громади?
      Стосовно корита. Чиновники про нього тільки й думають та говорять. Мені Ваше корито не потрібне, бо було б потрібне, я б давно перетворився б на вас, а ви бачете мене серед вас?

      Видалити
    5. Павленко Дмитро29 листопада 2017 р. о 13:57

      Агресією тхне до таких чиновників як ти, які звикли все життя сидіти в своєму тихенькому болоті, подалі від людських очей,та нічого не робити. Але запам'ятай, що вже ніколи не буде тихенького болота і не мрій.
      Стосовно звіту. Так, я не подавав такий звіт до цього блогу. Але я стільки подавав до цього блогу всіляких звітів як стосовно окремих сесій так стосовно окремих проблемних питань, що уважний та вдячний читач це оцінить, не оцінить чиновник якого викрили. А ваше чиновницьке суспільство мабуть-що злочинне.
      Стосовно, що я один такий. Це банальна маніпуляція словами, і до того ж не моїми, я такого не казав та не писав, але що чиновнику балаболить, він ніколи не надавав ваги словам, ні які каже, ні які пише чи читає. Варва це не тільки чиновницьке болото, і це дуже добре. Є декілька людей, з якими я співпрацюю в осушуванні цього чиновницького болота, і я дуже їм вдячний, погано що їх не більше, так що шановні варвинчани приєднуйтесь.
      Стосовно корита. Про корито говорить тільки чиновник, бо постійно про нього думає, а про що ж і ще. Воно мені не треба, якби було треба, то я став би таким як ти, а ти бачиш мене серед вас? Так, я можу стати місцевим чиновником, якщо мене оберуть чи призначать, але я не буду серед вас ніколи, бо мене це не цікавить, моє завдання, чиновника теперішньої формації змінити, щоб вами і не тхнуло, і це можливо. А основне в громадській роботі максимально зробити роботу органів прозорою, як це проходить з бюджетом в селищі, і максимально ефективною для потреби громади.

      Видалити
    6. Дмитре, тобі важко зрозуміти, що таке працювати: чиновнику треба 40 год. на тиждень штани протирати та геморой насиджувати і за це зарплатню отримати, а ти людина безробітня (не рахуючи папірів шо ти носишь туди-сюди безвоздмезно), і ситий голодному не товариш!
      Громадським бюджетом не наїсися!!!

      Видалити
  3. Якщо ми будемо голосувати за Долю, Саверську, Костіна, то матимемо те, що маємо.Скоро допродають решту того, що залишилося.
    Потрібно голосувати , на мою думку, за опозиційних кандидатів Дмитра Павленка, С.Кабалика, Остапця та інших. У такому разі буде рівновага сил серед депутатів.Розпродати Варву буде не так легко, як на даний час.У іншому разі буде Колапс.

    ВідповістиВидалити
  4. наші керівники на фотках схожі на вгодованих БРОЙЛЕРІВ.

    ВідповістиВидалити
  5. так ето точно. Он люба доля кутового розвела як пацана.той нещасник став угловим а міліони то досталсь мамі любі. два зерновоза любаши п це два лімона.

    ВідповістиВидалити
  6. ЧМО ти! Слідкуй краще за собою, та за своєю "вельмишановною". А ще в депутати лізе! Чим менше таких як ти, тим краще для району.
    Вибачайте... Наболіло...

    ВідповістиВидалити
  7. Нашу Варву може змінити тільки Олександр Михайлович Щербатюк.
    Доки нам пасивно спостерігати поки ці жирні коти леопольди Л.ДОЛЯ, В.Саверська,Костін будуть живитися людськими грошима!Вони перевили все до Прилук:Пошта,Газове,Дорожнє,Прокурату,Поліція.Податкова.Скоро залишаться вони одні та їхні посади!
    Мільйонні статки цих мурчиків: Київські квартири ,Фури зерновози, магазини, Бані і.д нажиті грабіжницьким шляхом. за рахунок грабежів бюджету!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Коментарі перекочовують від однієї статті до іншої. І суть у них одна: всі злодії, лише Щербатюк СВЯТИЙ.

      Видалити
    2. так святий.взяв котельню за 50 тис. грн. без аукціону тай пішов з посади голови виконкому...а зараз знову щось придивився для себе той і рвется до корита...

      Видалити
    3. А де ж поділися решта котелень? Вони зникли безслідно, бо їх розібрали! А тут людина взяла те, що ніхто не хотів брати, відремотувла і хоче відкрити магазин АТБ.
      Хіба нам непотрібні дешеві та якісні продукти харчування?!

      Видалити
    4. Ага взяв за 50тис а іншим 100тис.молодець!!!ще йому і орден за збереження архітектурної пам'ятки потрібно дати))))

      Видалити
    5. АНОНІМ! ти хоч знаєш що ти пишеш!ТИ ХОЧ ЗНАЄШ СКІЛЬКИ КОШТІВ ТАМ ПІЩЛО НА РЕСТАВРАЦІЮ ПРИМІЩЕННЯ? ЧУЛА ЩО ЦЕ ГРОШІ ІВЕСТОРІВ ТА КРЕДИТИ. ТИ КРАЩЕ НАПИШИ ЗА СКІЛЬКИ МІЛЬЙОНІВ БЮДЖЕТНИХ ГРОШЕЙ Л.ДОЛЯ КУПИЛА ДВА ЗЕРНОВОЗА РЕНО.
      КАЖУТЬ ЗНАЮЧІ ЛЮДИ ЩО ДВА ЛИМОНА!

      Видалити
    6. Шановні! Посада, це коли людина отримує заробітну плату. А відколи це за голову виконкому платить почали?!!

      Видалити
  8. Час наводити лад, пора звертатися в НАБУ! Пора Долю та Саверську притягнути до відповідальності за махінації.А нещасника углового оправдать.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дак а хто звертатись буде? Є бажаючі??

      Видалити
    2. Хай Ваш щербатюк і подасть зараз звернення!не потім коли типа виберуть))

      Видалити
    3. Ваш ваш.ви ж до нього по зарплату ходите)))

      Видалити
    4. щомісячні грошові виплати отримую у вигляді соціальної допомоги від держави. яснопонятно???

      Видалити
    5. Неяснопонятно! навіщо Вам знімати незрозумілі ролики знепонятноким?

      Видалити
    6. мені понятно з ким. з Олександром знайома особисто. він мені імпонує не лише як особистість, а й як людина, у кого є нові та цікаві для Варви ідеї.

      Видалити
    7. хочу бути блогером. а тут, знаєте, потрібні певні навички та тренування.

      Видалити
    8. Скажіть будь ласка які цікаві ідеї є в сашка?

      Видалити
    9. наприклад, створити нове комунальне підприємство. я за!

      Видалити
    10. Повна нісенітниця!!не скажу що мене влаштовує сьогоднішне підприємство!а Вам ,як майбутньому блогеру потрібно мпти свою думку та свої ідеї!а не слухати бред чийсь.

      Видалити
  9. Помните, как Меркель сказала, что Путин потерял связь с реальностью?
    Я, конечно, не Меркель, но вынуждена констатировать те же проблемы у многих украинских политиков и чиновников.
    Судите сами:
    1. Большинство из них (даже недавние слесари и колхозники) вместо того, чтобы учиться, читать законы, общаться с избирателями, ведут гламурную жизнь и покидают Украину немедленно после окончания сессионной недели (напоминаю, что она у них заканчивается в четверг, а не в пятницу, как у вас). Многие перевезли за границу семьи на ПМЖ.
    2. Все они искренне считают себя честными людьми и патриотами, несмотря на то, что десятки и сотни тысяч евро налом (по декларации) у многих появились только после Революции достоинства вместе с мандатом.
    Один из самых известных антикоррупционеров искренне вопрошает меня в гримерке: "Зачем мне к вам идти? Вы же меня опять про квартиры и машины будете спрашивать? Не про реформы, правда?!" При этом его совершенно не смущает, что он сам полжизни интересовался чужой собственностью.
    3. Эти люди ведут себя как звезды шоу-бизнеса, а не как политики и чиновники, нанятые нами на работу. И если ты приглашаешь их в программу поговорить о субсидиях для населения ("Вы же были отцом этой системы!"), они тебе важно отвечают, что нет, они не хотят об этом говорить. Хотят о кино и духовности (клянусь, я ничего не выдумываю!).
    4. Они абсолютно несамостоятельны. Если ты их где-то прижимаешь к стенке: дескать, почему вы избегаете встреч, они сначала долго мнутся, а потом признаются, что "центр не рекомендует". И это смешно и противно одновременно. Как же надо прожить жизнь, чтобы тебе, взрослому, диктовали, где можно открыть рот, а где – нет?
    5. И наконец, самый смешной признак неадекватности. Все они хотят присутствовать в студии в единственном числе
    – А кто там будет? Н?! Да я с ним на одном гектаре... оправляться не стану, не то что дискутировать!
    Да, милый! Ты с ним станешь вместе сидеть в одном зале, нарушать регламент, тереть, красть, голосовать за законы, нарушающие Конституцию, брать "доплату" в конвертах и многое другое.
    Но в студию ты с ним не пойдешь. Ибо вам обоим абсолютно нечего сказать избирателям. И он может удариться в падучую и разорвать рубашку на груди, а ты пока не научился. Вот в этом и вся разница между вами
    Помните шуточку про суслика, которого не видно, но он есть?
    Так вот, в нашем случае все наоборот: суслики вроде иногда появляются с понедельника по четверг.
    Но их нет.
    Источник: Natasha Vlaschenko / Facebook

    ВідповістиВидалити
  10. Дмитре, те що в Журавці дві ями залатать нема коштів - це ще не найгірше. В Журавці взагалі відсутнє вуличне освітлення як таке (підсвічують лише магазини). На стовпах тупо нема лампочок.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. КАК НЕТ ДЕНЕГ ,ЕСЛИ ГОЛОВА ПОЛУЧАЕТ 150 ПРОЦЕНТОВ ПРЕМИИ ЕЖЕМЕСЯЧНО

      Видалити
    2. не знаю хто там які премії отримує. пишу те, що бачу. жаль, що окрім мене небагато бажаючих висловитись з цього приводу.

      Видалити
    3. Викажіть свою думку хоч якусь

      Видалити
  11. Зараз і тут тему саньком засеруть...

    ВідповістиВидалити
  12. Велике прохання досить вже про того Щербатюка.

    ВідповістиВидалити
  13. "...А судьи кто?..." Шкода Павленка. Явно виражена клініка....

    ВідповістиВидалити
  14. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  15. досить з нас саме таких керівників, котрі бояться за свої давно нагріті крісла, а не Щербатюка!!! Якщо думаєте вони переживають за вас, то ви дуже помиляєтесь. у них всі думки тільки про те як собі більше в карман положити, а не про Вас.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А Щербатюк живе тільки проблемами людей????!!!!Ха-ха-ха,не смішіть!!!!!Вас не обурює те,що на заклики пояснити ,за які кошти побудовані вище вказані будівлі Щербатюк нагло бреше.Краще б він сказав людям правду ,яка б вона не була,чим писати різні брехні! Він, вже ,нікого не поважає,що буде далі ?Чим він кращий за інших???

      Видалити
    2. хто бреше? покажіть хоч один коментар від імені Олександра? ну де хоч один?

      Видалити
    3. Щербатюк не купував зерновозів, не відкривав магазинів, бань за рахунок бюджетних коштів. Він будував та відновлював за рахунок коштів івесторів.Це знають всі і це не є секретом.

      Видалити
    4. Ось один із них..

      Видалити
    5. Яких конкретно інвесторів? Можете назвати?

      Видалити
  16. крім Щербатюка решта то ворюги!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не просто ворюги, а хапуги!

      Видалити
    2. Дуже хочеться почути,чим Щербатюк буде розраховуватись з тими інвесторами? Чи не Варвою?

      Видалити
    3. А чим же він ще буде розрахуватися з придуманими інвесторами?) Він буде і писати,і малювати, і всих брудом поливати, а себе- прославляти. Як побачив те золоте коритце, так не зупиниться ні перед чим, поки не пробереться до нього. А потім забула всі свої обіцянки, на простих людей і не гляне.
      Пане Олександре, коли відкриєте АТБ?))) В цьому весь ви...

      Видалити
    4. до речі, ремонт приміщення майбутнього АТБ все ще в процесі (для тих, хто не в курсі - зараз тривають внутрішні роботи).

      Видалити
    5. Ахахах, навіщо ж так брехати?))) Внутрішні роботи там давно закінчились) те приміщення здається під перукарню, мастерську, кабінет О.М. це все ваше обличчя

      Видалити
    6. взагалі то, якщо Ви були в приміщенні, то повинні бути в курсі, що незакінчені. кожен варвинчанин може сам зайти й переконатись.

      Видалити
  17. А взагалі хотілось би все таки, щоб коментарі були по темі вище написаного. Про райраду))) І так щодо кожної публікації. Ну серйозно, невже Ви думаєте, що адекватно мислячі люди сприймають всерйоз анонімні коментарі, де обливають брудом чи то восхваляють?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так дайте коментар свій.а не розпалюйте вогонь ненависті...

      Видалити
    2. Даша Малишова9 грудня 2017 р. о 17:35

      ще раз дякую за фільтрацію коментів)

      Видалити
  18. Чим Щербатюк розрахується з інвесторами? Можна продати Два зерновози ЛЮби Долі( вони коштують два лімона) та продати Київську квартиру Валі Савеської(це ще один лям)!Але це так.скоро ці бабки НАБУ поверне назад у бюджет. А тере розповім ще дещо. Олександр Михайлович Щербатюк керував будівництвом АТБ, оскільки такі речі доручають у приватному бізнесі робити лише розумним господарникам! Це у нас в районній адмінісрації Люба Доля поручила Вові Угловому керувати відновленням школи.Вовка Угловий був у будівництві та розрахунках делітант! Що було далі Ви знаєте. Люба отхватила два ляма, а Вовка Угловий став угловим.

    ВідповістиВидалити
  19. для нових тут читачів відповідаю ХТО НА ФОТКАХ: на фото втрьох - Віталій Олексійович Хажанець(замісник голови районної ради), далі Петро Іванович Бакуменко(голова районної ради) і Любов Вікторівна Доля(керівник адміністрації)

    ВідповістиВидалити
  20. Дмитро Василович. Я погоджуюся з тобою на 100 відсотків про те, щоб сесії проводились відповідно до закону. Ти називаєш сесії районної ради колгоспом. А як назвати сесії селищної ради? Района рада хоч оприлюднює в газеті питання які виносяться на розгляд сесії. Проводять неодноразово засідання депутатських комісій. На сесії присутні більше 30 запрошених та інших осіб які також можуть задати питання чи виступити. І приняті рішення оприлюднюються в районній газеті. А що ж селищна рада? Повідомляє в газеті тільки про дату засідання сесії. І все. Чомусь не повідомляє про питання які виносятся на сесію. На розгляд депутатських комісій не надають відповідні документи, а лише проекти рішень. Ось чому питання які розглядаються на сесії є не підготовленими, а члени громади відповідно не можуть подати пропозиції (зауваження). І жодне прийняте рішення не оприлюднено в друкованих ЗМІ, як це зазначено в регламенті ради. Таким чином селищна рада закрита для громади.
    Дмитре. То деж колгосп? Чи може в нас ще щось інше?
    Депутат селищної ради Остапець В.П.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павленко Дмитро5 грудня 2017 р. о 02:41

      Володимире Павловичу, припиніть прогинатись перед головою райради. Скільки можна торочити про оприлюднення в газеті. До чого ця маячня. Що ви збираєтесь оприлюднювати в газеті, коли на сесії райради зачитують лише заголовок рішення. Про що ви говорите про рішення чи їх заголовки?
      Ви особисто ледве на Саверську не кидались за поіменне голосування, коли вона пробувала пропонувати голосувати руками, щоб швидше. А де ж такий підхід до Бакуменка? У вас як завжди подвійні стандарти, Саверській закон, а Бакуменку - тихеньке перебування на сесії, лише б він дав слово до виступу.
      Стосовно колгоспу. Я говорив про райраду як колгосп, зокрема й тому, що там в одному пориві всі шагають дружно в ряд, і ви мовчки разом з ними. Ви бачили таку єдність в селищній раді, що селищна рада ляпає в захопленні Саверській за її "плідну" роботу, чи мовчки голосує за все підряд. Ви про що? Чи у вас часткова амнезія?
      В селищній раді є місцями базар, так. Але чому він виникає? Із за відсутності друкованого в газеті порядку денного, чи якихось проектів рішень? Базар виникає в основному із за слабкої підготовки сесії апаратом ради, і просуванні головою всілякої маячні. Але ви що бачили чи чули, що на сесії всі мовчать, ніхто не робить нікому зауважень? У вас знову амнезія? На сесії селищної ради може бути, що хоч, але точно не колгосп.
      То коли ви зробите письмове зауваження голові райради за відсутність поіменного голосування в порушення законів, чи стосовно гласного розгляду проектів рішень, а не їх заголовків. Чи будете далі нехтувати порушенням закону з боку райради загалом???

      Видалити
    2. Дмитро Василович. Я ні перед ким не прогинаюсь. І навпаки я тебе підтримав, але ти не гнівайся і при чому тут амнезія, тиж не лікар. Я висловив свою думку відкрито. Ти ж памятаєш, як незаконно, по колгоспному, з аплодисментами приймалося рішення про добровільне обєднаня територіальних громад 28 квітня 2017 року на сесії селищної ради. Не оприлюднювався проект рішення, не повідомлялося населення про скликання сесії і питання розгляду, не розглядалося в депутатських комісіях, сесія скликана у переддень, доповідач селищний голова, не здійснювалося обговорення, за рішення проголосувало 17 присутніх з 26 депутатів, рішення не оприлюднено в газеті. Ось так колгоспом у майбутню громаду.
      Депутат селищної ради Остапець В.П.

      Видалити
    3. Володимир Павлович, рішення щодо створення ОТГ незаконні лише на Вашу точку зору, апеляційний суд і ЦВК мають іншу точку зору. І ще запитання: "Чому ж Ви зареєструвалися як кандидат в депутати нової ОТГ, а не відстоюєте свою позицію дальше?"

      Видалити
    4. Володимир Павлович хоче і рибку з'їсти і на ..краник ..сісти))

      Видалити
    5. Шановні аноніми. Ви знову переходите на особистість. Рішення про створення ОТГ є не законне і це сказав не я, а Варвинський районний суд. Апеляційний суд розглядав справу лише сім хвилин. Невивчав жодного письмового доказу і виніс замовне упереджене рішення. І з цього приводу, що я можу сказати, така у нас судова влада. А ЦВК тут ні до чого. Впереді ще розгляд справи у Вищому адміністративному суду України. Але явно затягується розгляд справи і із цього питання я звернувся до голови суду.
      Чому я зареєструвався як кандидат в депутати нової ОТГ скажу по чесному, хочу бути учасником виборчого процесу і беспосередньо особисто здійснювати контроль за виборчим процесом та проводити агітаційну роботу над тим, щоб жоден депутат разом із селищним головою нинішної каденції в тому числі і я не потрапив до селищної ради майбутньої ОТГ. Нова ОТГ - нові депутати.
      Депутат селищної ради Остапець В.П.

      Видалити
    6. Якщо Отг незаконна то виходить що і ви "панзакон" позазаконом?тавтологія)) чи якщо вам щось потрібно особисто то нічого страшного?? Ви ж кажите нові то вам туди навіщо лізти?

      Видалити
  21. Доброго вечора шановні добродії!
    Читаю і диву даюся,мені здається що перед виборами всі розповсюджувачі коментів береть приклад з політиків держави /обсирають один одного,заздрять, переслідують лише власні інтереси/. Можливо хватить, потр ібно, щось почати робити, або хочаб немішати робити іншим.
    Пора задушати в собі жабу, зависть, глянути у власному господарстві і почати з себе зі своєї вулиці зі свого господарства, наведіль лад у себе в дворі, потім на вулиці, потім будете ладувати в районі...
    Стид і срам дорогі писаки!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме тому До виборів коментарі коментарі будуть проходити модерацію

      Видалити
  22. особливо прикольно, коли на сесії селищної ради результати голосування прямою трансляцією не співпадають з результатами тими, про які після сесії розповідають в районці. можу конкретизувати, та гадаю, Володимир Павлович та шановні панове депутати розуміють про що я.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для того, щоб громада знала стан справ на сесіях та хто за що голосував треба всього-на-всього відео запис сесії. скоро така можливість буде у варвинчан.

      Видалити
    2. Даша Малишова18 грудня 2017 р. о 02:55

      а з цього місця конкретніше, будь ласка) хто знімати буде? та коли початок зйомки?))

      Видалити
  23. Прийдіть сьгодні в 17.00в Будинок культури на дебати кандидатів

    ВідповістиВидалити
  24. Сьогодні в17.00 дебати кандидатів на посаду селищного голови .Будинок культури.

    ВідповістиВидалити