понеділок, 29 січня 2018 р.

Собор на лайні

 Отець Миколай Котеленець - прилуцький благочинний, настоятель Спасо- Преобрженського собору, все лякав змосковлених прихожан карами небесними, але вони прийшли з-під землі. Якраз після того, як він благочестивенько так, канонічно освятив воду на Водохреща - кара і рвонула. Прямо біля самісінького собору - тепер хоч місток перекидай - розлилося море вонноє (слово благо- перед цим словом слід закреслити, бо смердить) каналізації. Московський патріархат у Прилуках тепер не пахне благовоніями, а тільки воніями, себто фекаліями.

Не злорадствую, бо страждають прилучани - а це люди інтересні: у них такі перипетії відбуваються, що куди там "губернському хутору Чернігову" (Л.Глібов)! Скажімо, Прилуки твердо тримають статус кримінальної столиці області, про що навіть книжка вийшла - з фаміліями і описом всіх ОЗУ. Навіть підмосковні - солнцевські бандити прекрасно знають Прилуки. От тільки не знаю чи є в тій книжці детально про групу "Європа", представлену зараз навіть у Верховній Раді вірним депутатом Юлії Тимошенко.
Або взяти епопею Прилуцького аеродрому - містяни добре знають у чиєму маєтку плити його лежать...
Чи обрання\призначення головихи у Прилуках - кандидатка від БЮТу пройшла і зайшла, і возглавила. От тільки, коли аварія засмерділа, головихи у місті ... не виявилося. Кажуть, захворіла аж до обласної лікарні. Буває. Особливо, коли так гарцювать на зборах земляцтва та співать у клубі... Куди тут уже до лайна!
Що ж до згаданого отця благочинного московського патріархату Миколая Котеленця, то пригадується, як він вірнопіддано організовував хресний хід з протестом проти надання Київському патріархату єдиного храму. А Бог же шельму мітить! І на рясу не дивиться! І на покровителів з мандатами, яких купили до МП розповіддю про розбійника, що покаявся - вчасно розказали, що каятися треба подношеніями пакі і пакі. Але ж Бог - не фраєр!
А ще завжди кажу, що Бог має почуття гумору. Навіть чорного, чи то пак коричневого, як у Прилуках - кольору лайна. Адже у Спаському соборі Прилук похований зрадник запорізького козацтва полковник Гнат Ґалаґан. Логічно, що така церква належить Москві, задля якої він зрадив Україну. Тож і Божий гумор у тому, що рвонуло саме там. Канонічно так бахнуло. Вонмім!

Василь ЧЕПУРНИЙ

14 коментарів:

  1. Скрізь у новинах казали про місце виверження лайна як про якусь там вулицю чи пересічення якихось вулиць, всі ретельно уникали зрозумілого загалу геопозиціонування "відкритих воріт до пекла", ніяка прилуцкая медіанаволоч і інша також, не сказали прямо, що ворота до церкви масковскага патріархату набули свого істинного вигляду, стали тим, чим вони є насправді - воротами до пекла. А ви, варвинські прихвостні російської церкви, несіть грошики туди і надалі - платіть за смерті своїх дітей. Ааа, ну звісно, різнорідні сучечки заперечують, що то російська церква, кажуть "називаїтьця ж українська" - повідомлю ідіотам - називаїця так, бо не можуть же вони її прямо російською назвати, да і єсі чьо, то всьо правільна - знаходиться ж в Україні, значить Українська. А ідіоти думають що справді українська, своя..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня,читаючи Ваш коментар, дійшла висновку, що люди в Україні досить не освічені. І це зовсім не стосується отриманих дипломів. Це випадок, коли люди піддаються масовій нав`язаній думці. Це дивно, коли люди святу віру ділять на країни. Якщо Ви і є чистим християнином, а тим паче православним, то як можете оскверняти церкву? Чому раніше до 2013 ніхто задумувався, що церква, яку ми відвідуємо, належить Московському патріархату. Це не означає, що ті, хто ходять до таких церков, є прибічниками Росії. Це дикість ділити релігію на країни! Якщо вже навіть дійшло до того, що ми утворили власний патріархат, то як Ви поясните причину, що його вважають незаконним у Ватикані і у всьому цивілізованому світі, а засновника Філарета вигнанцем, якого витурили з церкви за гріх. І важко навіть уявити за який вчинок Філарета позбавили сану!! Вдумайтеся...
      А щодо Російського патріархату, то це вже справа кожного. Але навіть за давніми біблійними текстами Ісус говорив, що влада і заможні мужі лише очорнювали віру і запудрювали мізки віруючим. Не потрібно розділяти віру на країни, це також гріх

      Видалити
    2. Церква давно осквернила себе сама. Чи не вона спалювала живцем невинних? Чи не вона продавала індульгенції? Чи не вона вела хрестові походи? Хто вбив Святослава? Скільки іновірців було знищено за відмову приймати нову віру? Ти думаєш то була воля Бога? Бог, він не втручається, просто споглядає. І ще, відкрию тобі таємницю - церква завжди була владою - тільки тссс! тихенько, нікому не кажи. І про прибічників - ні, я так не думаю, вони не прибічники росії - у них просто порожньо у голові. Але якщо Бог не наповнив, то вже ніхто не зможе)

      Видалити
    3. Ходити до церкви чи не ходити - особиста справа кожного. А звідки ( Ісус говорив, що влада і заможні мужі лише очорнювали віру). навіть за давніми біблійними текстами - про які тексти йде мова.

      Видалити
  2. Церква давно осквернила себе сама. Чи не вона спалювала живцем невинних? Чи не вона продавала індульгенції? Чи не вона вела хрестові походи? Хто вбив Святослава? Скільки іновірців було знищено за відмову приймати нову віру? Ти думаєш то була воля Бога? Бог, він не втручається, просто споглядає. І ще, відкрию тобі таємницю - церква завжди була владою - тільки тссс! тихенько, нікому не кажи. І про прибічників - ні, я так не думаю, вони не прибічники росії - у них просто порожньо у голові. Але якщо Бог не наповнив, то вже ніхто не зможе)

    ВідповістиВидалити
  3. Не розумію за що йде річ?За лайно чи за віру в Бога.Якщо за лайно то подивіться скільки його в ваших в душах.А якщо подиветесь навколо то ви зрозуміете що ви по вуха в цій рідині.То зберіться з духом і наведіть лад спершу всебе.А іти в чужий Храм зі своїми канонами не радив би.Замість співчуття та допомоги ближньому у вас радість.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме так, тут з вами повна згода, у чужий Храм зі своїми канонами не треба лізти. Але як так сталося, що він на нашій землі стоїть? Чому у нас ЧУЖИЙ храм??

      Видалити
  4. Читаю оцю ахінею Василя Чепурного і диву дивуюся. Скільки чорноти та ненависті в нього.
    Не розумію авторів цього інтернет-ресурсу. Якщо один друкує свої недалекі погляди, розпалюючи ворожнечу серед населення, то навіщо інші передруковують, таким чином акцентуючи на злорадстві, показуючи свою низість.
    Погоджуюсь із попереднім дописувачем стосовно вонія від вас з тієї рідини в ваших душах. Уважно подивіться на себе, тому що останні вибори це показали. А це значно бридкіше ніж на вулиці. Там хоч відмити можна а у вас всередині - ніколи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Напишіть статтю сповнену любові та високих мотивів (щось протилежне ненависній Вам ахінеї) і вишліть на нашу адресу - varva.news@gmail.com
      Із великим задоволенням розглянемо її і поділемося із спільнотою.
      Наразі Ви цілком можете висловити Свою точку зору в коментарях :)
      Миру та добра всім :)
      П.С. Висвітити подію, чи виразити свою точку зору, дещо складніше ніж в коментарях виражати своє "фє".

      Видалити
    2. http://bilahata.net/chernihivski-pravoohorontsi-suprovodzhuyut-avtobusy-z-rosijskymy-nomernymy-znakam/
      Чернігівські правоохоронці супроводжують автобуси з російськими номерними знаками
      «Тёмные личности» заїхали в Чернігівський Єлецький монастир, після чого закрили від прихожан ворота, які не закривалися протягом ста років

      Хто приїжджав до Чернігова на автобусах із російськими номерними знаками?

      Про це запитав міліцейських начальників під час зустрічі народних депутатів, громадськості міста з керівництвом Чернігівської обласної ради Віктор ЛАЗАР, депутат обласної ради (партія «УДАР Віталія Кличка»).

      Віктор ЛАЗАР:

      — Нам зателефонували з Єлецького монастиря і сказали, що в монастирі навіть під час війни ніхто й ніколи не закривав ворота, а зараз заїхали якісь два автобуси з людьми і ворота закрили. А це ж святе місце, куди люди ходять помолитися й очиститися. Виявляється, що дійсно — вперше за 100 років ворота в монастир закрили. Чому це зробили? Бо побоялися. Адже вивантажили з автобусів людей, які потім тинялися там попід парканами, — такі собі «тёмные личности», то щоб їх ніхто там не бачив…

      Мною та народним депутатом України Сергієм Аверченком був зафіксований факт, коли два дуже великі автобуси, на яких були закриті передні номерні знаки — заклеєні скотчем, супроводжували співробітники ДАІ. Задні номерні знаки в автобусах були відкриті й засвідчували, що це були автобуси з російським прапором, тобто з російськими номерами. Звичайно, ми хотіли з’ясувати: хто ж ці хлопці, що приїхали? Ми підійшли до наряду ДАІ і повідомили про це. Та побачили, як ці ж працівники регулювали й показували водіям автобусів, куди їм треба їхати. Відразу ми запитали в одного з даішників, що це могло бути? «Дивіться, хлопці, — звертаюся до працівників ДАІ, — що ж це ви робите? Куди ви дивитесь? Куди ви їх направляєте?» Але один із працівників ДАІ одразу ж відповів: «А я нічего нє відєл».

      От скажіть мені, будь ласка, від кого сьогодні ви як керівники міської та обласної міліції будете захищати це приміщення? (Нагадаємо, що ця розмова відбулася в приміщенні обласної ради 27 січня, коли мирні мітингувальники увійшли мирно до адмінбудівлі з вимогою скликати позачергову сесію облради.) Так, як ви оце дієте, і так, як ви зараз говорите, залякуючи мирних людей, ніби закликаючи до порядку, то ви цим самим вже провокуєте без-по-ря-док! Розумієте ви це чи ні?»

      Едуард ГРЕБЕНЮК, заступник начальника — начальник міліції громадської безпеки, відповів, що йому невідомо про те, що сказав Віктор Лазар.

      Олександр МИХАЙЛИК, начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Чернігівській області:

      — Після цього факту мені зателефонував народний депутат Сергій Аверченко і запитав про той автобус. Я йому відразу відповів, так як перед цим попереджав і Валерія Дубіля, і Сергія Аверченка, що з Києва до Чернігова приїхали працівники патрульно-постової служби, які раніше туди направлялись. Зараз усі співробітники міліції знаходяться в області.

      Віктор ЛАЗАР:

      — Припустимо, що це так і є, але навіщо тоді номерний знак на автобусах заклеювати скотчем, до того ж наголошую — автобуси були з російськими відмітними знаками?

      Олександр МИХАЙЛИК:

      — Автобуси не чернігівські, тому сказати про їх приналежність нічого не можу, і вони вже звідси виїхали.

      Видалити
    3. Спасо-Преображенський собор (ХІ ст.), Троїцько-Іллінський (ХІ-ХVIIІ cт.) та Єлецький монастирі (ХІ—ХVІІ) — одні з найдавніших архітектурних перлин Руси-України, перебувають в оренді УПЦ під омофором Московського патріархату та у власності Національного архітектурного заповідника «Чернігів стародавній».
      Події останніх років будь-якого думаючого громадянина примушують переживати за майбутнє цих історичних споруд. Дії отців з-під омофору московського патріархату – підтримка терористів з ЛНР\ДНР, відмова керівництва УПЦ МП разом з іншими виконувати гімн України, стяжательство та гріх і зокрема останні події стосовно відмови відспівувати загиблого младенця у Запоріжжі справедливо знаходять негативний відгук в соціумі та викликають тільки роздратування.
      Собори, які орендують отці з МП все частіше й частіше, стають місцем бійок та конфліктів, і не видно, щоб ситуація змінювалася — отці все продовжують і продовжують наступати на граблі «русского міра», допускаючи все нові й нові проколи, і тим самим провокуючи агресію.
      Тож, з метою збереження історичних цінностей України для майбутніх поколінь, закликаю керівництво НАІЗ «Чернігів Стародавній», рухівців гендиректора НАІЗ «Чернігів Стародавній» Юрія Соболя, вченого секретаря Сергія Чернякова, міністра культури України Євгена Нищука розірвати договір оренди вищезазначених споруд з УПЦ МП, що перебуває під омофором Московського Патрфіархату заради збереження історичних об’єктів.

      Видалити
    4. Така ахінея, вонюча, наповнена жовчю, розпалювання міжрелігійної ворожнечі, люта ненависть до своїх власних співгромодян , які є прихожанами УПЦ- це таке собі "кредо" та визитівка цього, так званого "журналіста". Бездара, не здатний написати нічого розумного, конструктивного, цікавого, консолідуючого,.. тощо.

      Видалити
  5. У Бога нет религии… А еще у Бога нет канонов, пяти столпов и правила не носить цветастую одежду. Ему все равно едим ли мы яблоки до Спаса, готовим ли молоко и мясо на разных плитах и принимаем ли пищу в светлое время суток во время рамадана. Он не требует читать намаз, совершать обрезание и верить в то, что мир основан на страдании. Ему не нужен наш двухнедельный пост, постное лицо и вырезанная дыра в районе сердца в знак скорби за усопшими. Все это придумали сами люди: слепили богов, нарисовали иконы и нанесли на белый камень орнаменты. Столетиями вели религиозные войны, уничтожали рыжеволосых женщин и тех, кто думал иначе. Написали сотни книг, разработали тысячи правил и ограничений. Осудили всех, кто не выполняет «Миквэ», не молится за умерших, на манер протестантов и не признает литургии. И ничего за 2000 лет не изменилось. Мы изучили языки, пользуемся интернетом, разработали умные палочки для еды и храним пуповинную кровь, но продолжаем убивать, грабить, врать и ненавидеть, невзирая на Иисуса, Кришну, Мухаммеда и Будду. Мы ссоримся на улицах и в вагонах метро. Имеем сотни врагов и половину друга. Играем в прятки и подделываем голоса. Носим маски и искусственные клапаны. И напрочь забыли, для чего живем, дышим и сцеживаем молоко. И даже не догадываемся, что пришли на эту Землю с одной единственной задачей – обрести счастье! (МАХАТМА ГАНДИ)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не розповсюджуйте цю дурницю, що блукає і-нетом з чиеїсь "легкої руки" та дурного умислу !!! Зверніться до першоджерел!! Махатма ніколи не казав того, що ви йому приписали! Це навіть стиль висловлювання зовсім не "махатмівський"!! Йому належить лише перше речення з вашого допису!!І релігію власну він таки сповідував, цей вислів Махатми перекручено вщент.

      Видалити