четвер, 5 квітня 2018 р.

Об’єднані територіальні громади Чернігівщини: 37 утворено, 55 заплановано – детальний план.


 Процес утворення ОТГ за планом має завершитися у 2020 році. До того часу всі нинішні громади мають змогу визначитися з форматом об’єднання на засадах добровільності та спроможності. Після буде об’єднання тих, хто не спромігся прийняти рішення самотужки, і воно відбудеться згідно з рішенням центральних органів влади. Основою для нього слугуватиме «Перспективний план».


Саме тому напрацювання «Перспективного плану» – важливий, тривалий і копіткий процес. Утім учасники обговорення таки дійшли спільної думки, і віднедавна Чернігівщина здобула оновлений документ, який визначає 100-відсоткове покриття ОТГ території Чернігівщини.

Згідно з останньою редакцією перспективного плану, формування територій передбачає створення 55 ОТГ. Найбільше – 7 – передбачається у Чернігівському районі. По одній – на Куликівщині, Новгород-Сіверщині, Семенівщині, Сосниччині, Семенівщині, Срібнянщині і Талалаївщині.

За планом, три громади мають бути у Бахмацькому районі. На одну більше – у Борзнянському, Козелецькому, Ніжинському, Носівському і Прилуцькому районах.

Вісім районів Чернігівщини матимуть по дві ОТГ. Окремі громади – міста Чернігів і Прилуки.

Нагадаємо, що минулоріч у рейтингу Мінрегіону Чернігівська область була на третьому місці за темпу впровадження реформи з децентралізації влади. Нині в області вже діє 37 об’єднаних територіальних громад. Ще одна – Озерянська – очікує призначення перших виборів.

«Проект перспективного плану прийнятий як рішення ради. Проте основний принцип об’єднання і приєднання громад – добровільність. Тому ми і надалі дослухатимемося до думки громад і, при необхідності, готові ініціювати внесення відповідних змін до перспективного плану, допоки це дозволятиме закон», – позиція голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча з цього приводу.



Рішення Про внесення змін до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громадЧернігівської області»


1 коментар:

  1. Дивіться не втроатьте Гнідинці і Журавку, бо без них останетесь голі й босі з аграрною партією. Останеться корумпована селищна рада сама.

    ВідповістиВидалити