понеділок, 16 квітня 2018 р.

Про чергове засідання виконкому селищної ради.


 Сьогодні 12 квітня 2018 року відбулося чергове засідання виконкому селищної ради. На сайті був оприлюднений порядок денний, але проектів рішень ніхто і не бачив, і в цьому аспекті виконавчий комітет є дуже завуальованим органом, на порядок менш публічним ніж селищна рада. Порядок денний виглядав отаким чином:

1. Затвердження Регламенту виконавчого комітету Варвинської селищної ради.
2. План роботи виконавчого комітету на травень-грудень 2018 року.
3. Про звернення щодо погодження часу роботи кафе «Магнолія».
4. Про встановлення тарифів на вивезення твердих побутових відходів.
5. Про дозвіл на спилювання дерев.
6. Про затвердження складу комісії з питань визначення стану зелених насаджень.
7. Про розширення автостоянки.
8. Про деякі питання раціонального використання та обліку водних ресурсів в весняно-літній період.
9. Про присвоєння поштової адреси.
10. Про надання матеріальної допомоги .
11. Про проведення місячника благоустрою
12. Різне.

       Більшість із зазначених питань є в великій мірі процедурними (спилювання дерев, комісія із зелених насаджень, регламент, план роботи, матеріальна допомога, присвоєння адреси тощо), а от невелика частина є насправді важливими і такими що стосуються кожного мешканця, от на них і зверну Вашу увагу.
       Спочатку зупинюся на питанні кафе «Магнолія». Рішення про нього звучало десь приблизно так: рекомендувати щось там, можливо тоді хтось якось, щось зробить, а потім знову ж можливо щось зміниться. В черговий раз за прикладом прийняття рішень сесією, рішення виконкому за зверненнями громадян приймаються аби як. Тобто для галочки потрібно прийняти якесь рішення, от і вирішили комусь щось рекомендувати, щоб було що відписати громадянам. Але ж питання залишилось не вирішеним, все ж буде продовжуватись, хоча батьки дорослих дітей, школярів чи студентів, уже не знають куди подітися. Так безперечно, батьки повністю відповідальні за своїх дітей, але питання відповідальності органів місцевого самоврядування також не повинно випускатися з уваги. На мою думку, було б бажання в посадових осіб, наприклад так само як в благоустрої, то знайшли б шляхи з вирішення питання, знайшли б і мало того почали б впроваджувати. А на сьогодні просто відписка.

     Після питання кафе «Магнолія» розглядали питання встановлення нових тарифів на вивезення твердих побутових відходів. Якщо говорити саме про тарифи і їх розрахунки, а я їх трохи бачив, настільки похабно розрахованих тарифів КП «Господар» ще не подавав. Таке враження наче стулили все що згребли на столі і просто зшили. Мною особисто в 2016 році було подано зауваження до річних планів надання послуг з вивезення ТПВ, зауваження стосовно відсутності близько 40 споживачів серед установ та організацій. В той час тобто в 2016 році, розповідали, що ми не можемо просто взяти і внести зміни в тариф, треба заключити договори, а вже потім, і так далі. І що ж, пройшло 2 роки і з тих 40 установ в 2018 році у річних планах з’явилося 2-3 установи, а решта??? Виявляється що і КП «Господар» теж відсутній в теперішніх річних планах, що значить, що підприємство не продукує сміття. Так шановне панство, з під них миші носять, кудись в свої нори. І коли я задав запитання економісту підприємства чи ви утворюєте сміття? То почув наступне: а скільки там того сміття, це ж ніяк не впливає на розрахунок. Я сумніваюсь, що економіст так вважає насправді, просто вона брехала членам виконкому. Чому ж це має насправді вирішальне значення? Все дуже просто. Тариф це результат ділення суми собівартості та прибутку на об’єм вивезеного сміття. Тобто чим менший об’єм сміття показаний в розрахунках, тим більший тариф. От саме тому там і не має КП «Господар», хоча сміття воно продукує, там немає жодної установи сфери культури, там немає прокуратури та пожежної частини, і так далі. Незрозуміло скільки ж насправді сміття продукує селищна рада, це при тому що її штат збільшився більше ніж вдвоє, а загін благоустрою, він теж нічого не продукує, цілих 10-15 чоловік. Там немає і магазинів, і підприємств. І саме таким чином фальсифікуються тарифи, і саме так КП «Господар» відверто «взуває» мешканців. Під час обговорення встановлення тарифів члени виконкому розмірковували про те як заставити кожного мешканця заключити договір і платити за сміття. Селищний голова почала розповідати, що треба завести муніципальну варту, от тоді все буде добре і всі заключать договори, бо буде така «палка», яка почне всіх бити. А вас почне бити Валентино Василівно? А вашого спільника Садового, почне? Чи для себе премії в 100 %, а для решти закон?
   Окрім вказаних вище махінацій в розрахунках тарифів є маса порушень, про які тут немає сенсу говорити, бо їх дуже багато, і це не той формат. Підсумовуючи розповідь про розгляд та встановлення тарифів варто зазначити, що балачка про те, що раніше виконком не міг перевірити тарифи бо не було спеціалістів, а от коли вони з’являться все стане на свої місця. Але балачки залишились балачками. Спеціалісти з’явилися, а про порушення в розрахунках ніхто і не заявив, ніхто не сказав, рєбята, забирайте назад це неподобство, а коли розрахуєте хоч щось більш менш адекватне, тоді і прийдете. Натомість ми почули, що щось там не складається, але нікуди подітися, тарифи треба затвердити. І от мені цікаво, а якби КП «Господар» приніс аркуш паперу на якому було б написано щось на зразок: « А х@й вам», а знизу вартість тарифу, і підпис. То теж треба було і таке затверджувати? Я вже зараз можу сказати, що результату роботи відділу немає, продовжує діяти не здоровий глузд та професійна діяльність, а якась політична та персональна потреба окремих осіб. Який сенс утворення та існування відділу економічного розвитку, результат роботи якого нуль, я не розумію. Вражіння одне – прикриття діяльності КП «Господаря» і іншого божевілля, яке виходить від керівництва селища.
    Що стосується виконкому. Рішення про встановлення тарифів було прийняте мінімальною більшістю голосів, аж 8. На якийсь момент Валентина Василівна бідолашна аж злякалася. Чи це дзвіночок для неї я не знаю, але перше враження що і в цьому виконкомі живе здоровий глузд, хоча це не розповсюджується на тих хто працює на постійній основі. Орган місцевого самоврядування затвердив тарифи, в яких до речі вже закладено збитки підприємства на рівні більше 100 тисяч гривень. Так вартість послуги на місяць для одного чоловіка складе близько 11 грн. Це безперечно не багато якщо дивитись на це безвідносно. Але якщо провести нормальний розрахунок тарифу, провести відповідні заходи всередині підприємства тариф може знизитись наприклад вдвічі. То як ви думаєте 11 гривень це багато чи ні???
  І ще зауважу кілька тез побачених та почутих під час обговорення тарифів. Директор підприємства Садовий С.М.  озвучив такі наступні кроки по збільшенню стягнень з мешканців заради «порятунку» підприємства: затвердження нових норм вивезення сміття, що в свою чергу ще більше підніме вартість тарифу просто на рівному місці. Це при тому, що реальні норми утворення сміття зараз у Варві нижчі ніж затверджені, але кого це хвилює. Мало того на це планується виділити 100 тисяч гривень з бюджету. От так за наші гроші нас і будуть «драти». Так що дорога вже намічена, тож чекаємо наступних оформлень чергових поборів, і тільки будемо фіксувати тупих дурних пояснень.





    Ще одним цікавим питанням було збільшення періоду за який нараховується полив. Підприємство пропонувало з двох місяців підняти до чотирьох. Ця пропозиція зустріла серйозний опір, скостили до трьох, а потім затвердили. Виявляється споживати воду на шару, хочеться і в тому числі і окремим членам виконкому. Так що підприємство продовжує «лататися», а нам лишається тільки спостерігати.
    Наприкінці засідання член виконкому Повар В.І. зробила заяву, що хоче спілкуватися з  членами виконкому без сторонніх. Я встав і вийшов, в мене і є до цього питання, але я не дивуюсь такому підходу, коли в посадових осіб та їх посібників в залах засіданнях є таємниці від окремих мешканців та громади в цілому. Якщо ви хочете пошушукатися, то робіть це по кабінетах, а ми свої висновки вже зробили.

13.04.2018

Павленко Дмитро

4 коментарі:

  1. Зовсім не шановні садовий і саверська коли вже зробите нормальний проїзд по пилипенка? Знешкодьте нарешті той порив.ходить козел по Варві красуєтся..а доки та ще поварша буде ходити командувати?хай вже пиздує на пенсію і цю крашанку забере з собою...як вже дістали ці суки..мандець..і доля їздить по тим канавам-не бачить їх..тварі тай усе
    Прошу вибачити мене за різкі слова в інших добропорядних людей за нецензурщину...

    ВідповістиВидалити
  2. Все правильно.і добавить нема чого))

    ВідповістиВидалити
  3. Різкі , але справедливі.поварші давно вже треба навчитися гусей пасти на болоті. Через таких як поварша і держава гине.Ти поглянь,хоче шептатися на виконнокомі без посторонніх. Такого не було і при попєредніках. оце громада. Безконтрольність погубить Варву.А деж аграрії і бютівці. Чи їм по барабану- головне мати декілька посад, гребти гроші та готовитись до наступних виборів.

    ВідповістиВидалити
  4. Іван Петрович26 квітня 2018 р. о 20:31

    Ви на 100% праві..................про аграріїв і бютівців

    ВідповістиВидалити