вівторок, 17 квітня 2018 р.

Ось як приймалося рішення по твердих побутових відходах.


     12 квітня 2018 року відбулося засідання виконавчого комітету Варвинської селищної ради. На засіданні були присутніми 11 членів виконкому з 14 обраних, працівники селищної ради, директор  та економіст КП «Господар», представники громадськості. В порядок денний засідання було внесено 11 питань.
     Одним із питань, яке мене цікавило, було встановлення тарифів на вивезення твердих побутових відходів. 
 Адже, на направлене мною письмове зауваження 06 квітня 2018 року, на адресу КП «Господар», щодо економічно необґрунтованого розрахунку тарифу на вивезення твердих побутових відходів, я так і не отримав відповіді на час засідання виконкому.

    Не знаю, куди так поспішала селищний голова В. Саверська-Лихошва із своєю командою, але як виявилося, був відсутній оформлений належним чином і висновок економічного відділу селищної ради, економічного обґрунтування розрахунку тарифу.
     На засіданні, їх необґрунтованість, доводив і Д.Павленко. Але нікого із членів виконкому це не цікавило. І мій виступ і звернення до членів виконкому не проявило в їх зацікавленості.
Їм було байдуже. Сиділи неначе в рот води набравши, не висловивши жодної пропозиції чи зауваження. І в мене склалося враження, що члени виконкому не ознайомлювалися з цими розрахунками тарифів.
     Вдумайтеся, що в плановий обсяг утворення твердих побутових відходів розрахунку тарифу внесено 4500 замість близько 8000 осіб, що проживають в селищі. Не внесені бюджетні установи, як відділ культури, управління соціального захисту, бібліотека, виробничо навчальний комбінат, кінотеатр, пожежна частина, прокуратура, та і сама селищна рада та інші установи. Не внесені також і підприємства ГПЗ, укрпошта, ветлікарня, та і саме КП «Господар» та інші підприємства. Я вже не кажу за ті магазини, кафе, перукарні, та інші форми підприємницької діяльності.
     І ось настав момент істини. Голосування за рішення.
 Головуюча на засіданні селищний голова В.Саверська_Лихошва зачитала назву проекту рішення і звертається до членів виконкому, пряма мова: «Голосуємо», «Члени виконкому, піднімайте руки», «Руки піднімайте!». І вже тільки після цього, вісім членів виконкому: Саверська-Лихошва В.В; Кальний О.В.; Шкуліпа Є.М.; Чаленко І.І.; Лущик Л.О.; Неділько Л.І.; Ігнатенко Є.О. та Повар В.І. все таки підняли руку.
     А мені з боку це дійство, нагадало: «Руки вгору», «Хенде-хох» і члени виконкому без своєї позиції, відповідальності перед людьми так здаються, як ворогу так і перед керівниками.
     Утрималися від прийняття цього рішення присутні члени виконкому підприємець О.Дирявко,  та старости сіл Леляки і Калиновиці  Н. Бачиш та С. Булаєв.  
     Прийняте рішення виконавчим комітетом, я вважаю протиправним, тож і є підстави його оскарження.   
     А до членів громади звертаюся, будьте не байдужими, відстоюйте свої права, вносьте пропозиції, зауваження. Тільки в гурті ми чогось варті. Борітеся і поборете. 


           17 квітня 2018 року                                                                                        В. Остапець

1 коментар:

  1. Дійсно"Хенде-хох".Ці 8 осіб постійно будуть тримати руки піднятими, а ж поки не закінчиться їх каденція. Це не виконком, а купка пристосуванців.

    ВідповістиВидалити